تاريخ: ۱۴۰۱ پنج شنبه ۱۱ فروردين ساعت ۱۹:۳۶ | بازدید: 2304 نظرات: 6 کد مطلب: 18004 |
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، بعد از 2 سال بلاتکلیفی، دستورالعملهای سختگیرانه، بازگشایی استخرهای مهاباد را همچنان در هالهای از ابهام قرار داده ک بیشتر به هفت خان رستم شبیه است.
مدت 2 هفته است که ششمین پیک کرونا فروکش کرده، بسیاری از تالارهای پذیرایی و اماکن فرهنگی و ورزشی با تغییر وضعیت رنگبندی آغاز بکار کردهاند، اما 26 ماه است که استخرهای مهاباد همچنان در انتظار صدور مجوزهای قانونی برای بازگشایی هستند.
صاحبان استخرهای مهاباد همواره از تعطیلی طولانی مدت انتقاد کرده و بارها گفتهاند که با وجود وضعیت نارنجی و زرد کرونایی، استخرهای ورزشی بسیاری از شهرها بکار خود ادامه داده و تنها در مهاباد و شهرهای آذربایجان غربی با بازگشایی استخرها مخالفند.
در چند روز گذشته دستورالعمل ستاد کرونا برای بازگشایی استخرها به مسوولان ورزشی شهرستان ابلاغ شده اما این مراکز همچنان از بازگشایی خودداری کرده و صاحبان آن معتقدند که با این دستورالعمل قادر به ارائه خدمات نیستند.
در این خصوص قرنی مصطفیپور رییس اداره ورزش و جوانان شهرستان در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: دستورالعملهای کرونایی و حق فعالیت استخرها با 20 الی 30 درصد ظرفیت عملا امکانپذیر نیست و مالکان استخرها قادر به تأمین هزینههای جاری نیستند.
وی افزود: چند روزی است که این دستورالعمل ابلاغ و به مدیران استخرهای آبشار و بهمن اطلاع داده شده، اما رعایت دستورالعملهای ابلاغ شده بسیار دست و پا گیر است و عملا بازگشایی آنها را در هالهای از ابهام قرار داده است.
بهمن تدین مدیر و مالک استخر بهمن مهاباد نیز در این خصوص در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: بیش از 2 سال از تعطیلی استخر میگذرد، در این مدت بیش از 300 میلیون تومان بابت هزینههای جاری استخر هزینه شده و خبری از حمایت نیست.
وی افزود: پرسنل این استخر بعد از اتمام بیمه بیکاری هر یک وارد شغلی دیگر شدهاند و نمیتوان با کسی قرارداد روزمزد منعقد کرد.
تدین تصریح کرد: از نظر فنی، آب حوضچههای استخر، چه در زمان فعالیت و چه در زمان تعطیلی باید تعویض و ضد عفونی شود و در غیر اینصورت سیستم فنی آسیب خواهد دید، لذا هزینههای این مراکز بسیار زیاد است و بازگشایی با ظرفیت 20 درصد همانند تعطیل بودن آن است.
وی با اشاره به دستورالعملهای ابلاغی ستاد کرونا اظهار کرد: واقعیت این است که هیچکدام از بندهای این پروتکلها که بیش از 30 مورد و 9 صفحه است، اجرایی نمیشود، چراکه راهاندازی سیستم ثبت مشخصات مشتریان استخر و استعلام واکسن کرونا امکانپذیر نیست و نمیتوان مشتریان را معاینه پزشکی کرد.
وی افزود: در یکی از بندها خواسته شده که جکوزی، سونا و حوضچه آب سرد فعالیت نداشته باشد و پرسنل آن از ماسک و شیلد و ... استفاده کنند که واقع بینانه نیست و کسی برای شنا بلیط نمیخرد، از سویی دیگر هزینه سرسام آور بیمه، آب، برق و گاز و همچنین پرداخت حقوق 25 نفر پرسنل با 50 درصد ظرفیت هم جبران نمیشود.
بهمن تدیرن تصریح کرد: قوانین دست و پا گیر بانکی مانع از استفاده از وام حمایتی شده و بارها به فرماندارهای وقت مراجعه کردم که چارهای برای کاهش هزینههای برق و آب و گاز بیاندیشند، اما فردای آن روز آب و گاز استخر را بدلیل تآخیر در پرداخت بدهی قطع کردهاند، به ناچار برای جلوگیری از خراب شدن سیستم فنی تمام بدهیها را تسویه کردهایم.
مدیر استخر بهمن در ادامه با انتقاد از رویکرد ستاد کرونا در قبال استخرهای ورزشی مهاباد اظهار کرد: در این 26 ماه چندین بار تالارها با تمام ظرفیت بازگشایی شد و در سایر شهرهای کشور حتی در شرایط قرمز کرونایی هم استخرها تعطیل نشدند، اما در مهاباد با گذشت 26 ماه، از حمایت در زمان تعطیلی و بازگشایی خبری نیست، به نظر میرسد افرادی که دستورالعملها را تدوین کردهاند با مدیریت و سیستم فنی استخرهای ورزشی آشنایی ندارند.
تدین افزود: ماه مبارک رمضان از راه رسیده و ستاد کرونا مصوب کرده که تنها 2 سانس اجازه فعالیت داریم، تأمین هزینه جاری، بیمه، آب، گاز، برق و پرسنل با 30 درصد ظرفیت به هیچ عنوان قابل تصور هم نیست، لذا بار دیگر از شیخ الرییس شهرستان و مسوولان رده بالا میخواهیم که چارهای بیاندیشند.
|