تاريخ: ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۲ دي ساعت ۱۸:۸ بازدید: 4040      نظرات: 0      کد مطلب: 2774

برای دفع سنگ کلیه چکار کنیم؟

یک کارشناس ارشد گیاهان دارویی در استان کردستان برای دفع سنگ کلیه مصرف برخی از اقلام گیاهی را بسیار موثر دانست.


به گزارش هاژه به نقل از ایسنا، کیوان بهرامی در این باره اظهار کرد: اولين توصيه‌ای که می‌توان برای پيشگيری و درمان سنگ کليه داشت مصرف زياد مايعات، بويژه آب است. البته بايد توجه کرد که آب، حاوی املاح زياد نباشد؛ بنابراين مصرف آب جوشيده سرد شده يا آب‌های تصفيه‌شده مانند آب‌های معدنی موجود در بازار توصيه می‌شود.

وی افزود: افرادی که از سنگ کليه بويژه سنگ‌های اگزالاتی رنج می‌برند، بهتر است از مصرف ريواس، تره‌فرنگی، اسفناج، نوشابه‌ها، بادام‌زمينی، آجيل، شکلات، مواد کافئين‌دار، آب مرکبات، گوشت و پروتئين‌های حيوانی خودداری کنند و به جای آن هندوانه، خيار، شاهی، آلو، ترب، تربچه، گريپ‌فروت، کرفس، جعفری، نعناع، مارچوبه، مرزه و مواد غذايی مفيد برای دفع سنگ‌های ادراری استفاده کنند.

این کارشناس ارشد گیاهان دارویی، با بیان اینکه "گل گاوزبان" نوشيدنی مفيدی در پيشگيری سنگ‌های کليوی است، ادامه داد: دم‌کرده گياه قاصدک هم به‌ دليل خاصيت مدر بودن آن تاثير زيادی در دفع سنگ‌های ادراری دارد و همچنين کسانی که زمينه توليد سنگ مجاری ادراری را دارند، توصيه می‌شود به صورت مداوم از دم کرده اين گياه استفاده کنند.

وی عنوان کرد: مطالعات نشان داده است جوشانده هسته خرما برای دفع سنگ کليه و بيماری‌های مثانه مفيد است.

بهرامی ادامه داد: کاکل ذرت نيز از مواد گياهی مفيد در دفع سنگ‌های کليه است؛ به اين منظور می‌توان پنج گرم از اين ماده را به صورت دم کرده تهيه و روزی سه بار آن را ميل کرد.

وی بیان کرد: خاکشير نيز به دليل خاصيت ادرارآور آن می تواند در رفع اين مشکل مفيد باشد و به ‌کسانی که از مشکل سنگ‌های ادراری رنج می‌برند، توصيه می‌شود مخلوط خاکشير، خارشتر و ترنجبين را صبح‌ها به صورت ناشتا با آب گرم ميل کنند.

این کارشناس ارشد گیاهان دارویی، در ادامه با عنوان اینکه گیاه "گزنه" نيز تاثير غيرقابل انکاری در دفع سنگ کليه و نيز کوچک‌کردن پروستات دارد، تصریح کرد: يک ترکيب گياهی بسيار مفيد در دفع سنگ‌های ادراری می‌تواند شامل مخلوط گیاهانی همچون 40 گرم خارخاسک و دم گيلاس و 20 گرم آويشن، دم‌اسب، کاکل ذرت و افسنطين باشد که باید آنها را دم و روزی دو تا سه بار ميل کرد که تاثير قابل ملاحظه‌ای در از بين‌بردن سنگ‌های کليوی دارد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: خار مريم، قره‌قاط، خرفه و چای سبز نيز به دليل خاصيت ادرارآوری می‌توانند در دفع سنگ‌های کليوی مفيد باشند.

بهرامی افزود: کسانی که از سنگ کليه رنج می‌برند می‌توانند هر روز آب ترب بويژه ترب سياه ميل کنند و تاثيرات آن را ببينند.

وی با بیان اینکه عرق خارشتر و خارخاسک نيز در رفع سنگ کلیه مفيد است، ادامه داد: دم کرده مخلوط گياه زبان‌گنجشک، برگ گياه پنيرک و عسل نيز يک نوشيدنی مفيد در کاهش درد سنگ کليه است.

این کارشناس ارشد گیاهان دارویی با تاکید بر اینکه ماساژ موضعی پهلو و زير شکم نيز با روغن کرچک گرم می‌تواند در کاهش درد سنگ کليه مفيد باشد، توصیه کرد: ورزش‌هايی مانند طناب زدن و کوهنوردی را نيز فراموش نکنید




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد