تاريخ: ۱۴۰۰ يکشنبه ۳ بهمن ساعت ۱۱:۱۱ | بازدید: 1560 نظرات: 0 کد مطلب: 17486 |
حمله به زندان غویران در شمال شهر حسکه یکی از مهمترین حملات داعش از زمان شکست «خلافت» سوریه از حدود 3 سال پیش است.
به گفته رامی عبدالرحمن، رئیس دیدهبان حقوق بشر سوریه «حداقل 28 تن از نیروهای امنیتی کورد، پنج غیرنظامی و 45 عضو داعش کشته شدهاند».
پنجشنبه گذشته داعش این حمله را علیه زندانی که حدود 3هزار و 500 نفر از اعضای این گروه از جمله برخی از سرکردههای آن را در خود جای داده است، آغاز کرد.
در این رابطه بیشتر بخوانید:
گفته میشود که به دنبال این درگیری و پس از هرج و مرج برخی از زندانیان سلاحهای نگهبانان را ضبط کردهاند و توانستهاند تعدادی از همرزمان خود را آزاد کنند.
بنابر گزارشها صدها زندانی دوباره دستگیر شدند، اما دهها نفر توانستند که فرار کنند.
با حمایت هواپیماهای ائتلاف به رهبری ایالات متحده، نیروهای امنیتی کورد زندان را محاصره کردند و اکنون در حال مبارزه برای بازپسگیری کامل محلههای اطراف زندان هستند که نیروهای داعش از آن به عنوان سکوی پرتاب حملات خود استفاده می کرد.
سخنگوی نیروهای سوریه دموکراتیک روز شنبه اعلام کرد که با کمک متحدان ائتلاف و نیروهای امنیتی داخلی کورد به «عملیات حفظ امنیت شهر حسکه و اطراف زندان غویران» ادامه میدهد.
داعش روز جمعه در بیانیهای در وبسایت اعماق اعلام کرد که هدف حمله به این زندان «آزادی زندانیان» است.
داعش از زمان شکستش در مارس 2019، حملات منظمی را علیه اهداف کورد و دولتی در سوریه انجام داده است.
بیشتر حملات شورشیان علیه اهداف نظامی و تأسیسات نفتی در مناطق دور افتاده بوده، اما فرار از زندان حسکه میتواند مرحله جدیدی در احیای مجدد این گروه باشد.
هنوز مشخص نیست که حمله به زندان غویران بخشی از یک عملیات هماهنگ شده بوده که همزمان با حمله به یک پایگاه نظامی در عراق روی داده و یا اینکه صرفا اقدام هسته محلی داعش در سوریه بوده است.
جبار الطائی فرمانده عملیات غرب نینوا روز جمعه اعلام کرد نیروهای نظامی عراق به حالت آماده باش درآمدهاند.
کارشناسان سیاسی بر این باورند که هدف داعش از حمله به زندان این بوده که بر شمار نیروهای خود بیافزاید و اینکه داعش میخواهد فراتر از شبکه تروریستی که در آن قرار گرفته است حرکت کند و برای انجام این کار به جنگجویان بیشتری نیاز دارد.
به گفته مقامات کورد، بیش از 12 هزار زندانی از 50 ملیت متفاوت در زندانهای این منطقه نگهداری میشوند.
بسیاری از کشورها به دلیل ترس از واکنش عمومی در داخل، تمایلی به بازگرداندن زندانیان داعشی خود از سوریه ندارند.
عبدالکریم عمر، رئیس مشترک کمیته روابط خارجه خودمدیریتی شمال و شرق سوریه حمله به زندان داعش را «ناتوانی جامعه بینالمللی در انجام مسئولیتهای خود» عنوان کرد.
جنگ سوریه در سال 2011 آغاز شد و از آن زمان تاکنون نزدیک به نیم میلیون نفر کشته و ده ها میلیون نفر آواره شدهاند.
داعش بخشهایی از سوریه و عراق را تحت کنترل داشت تا اینکه در بازه زمانی 2017 تا 2019 توسط نیروهای ائتلاف به رهبری ایالات متحده، نیروهای دموکراتیک سوریه و نیروهای امنیتی عراق از این منطقه بیرون رانده شد. هسته های داعش تاکنون به حملات خود در هر دو کشور ادامه دادهاند.