تاريخ: ۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۹ دي ساعت ۱۲:۴۸ | بازدید: 1585 نظرات: 0 کد مطلب: 17454 |
به گزارش پایگاه خبری هاژه، روز چهارشنبه ٢٩ دیماه ١٤٠٠، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان مهاباد به ریاست معاون سیاسی-امنیتی فرماندار ویژه شهرستان مهاباد تشکیل جلسه داد.
سرهنگ سردار علیزاده، جانشین فرماندهی نیروی انتظامی شهرستان مهاباد به ارائه گزارشی از عملکرد نیروی انتظامی در سطح شهرستان پرداخت و گفت: از ابتدای سال جاری 40 طرح تشدید برخورد با تولیدکنندگان و توزیعکنندگان، اجرای ٤٠ طرح پاکسازی نقاط آلوده، اجرای ٢٠ مرحله کنترل محورهای مواصلاتی، اجرای ٤ مرحله پاکسازی اطراف مراکز آموزشی و بازرسی ٦٣ واحد قلیانسرا، عطاریها و شرکتهای تولید مواد شیمیایی از اهم فعالیتهای نیروی انتظامی شهرستان مهاباد در راستای مبارزه با مواد مخدر و ارتقای امنیت اجتماعی بوده است.
سرهنگ علیزاده از افزایش آمار کشفیات مواد مخدر نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: در راستای اجرای مصوبات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان مهاباد آمارها ٢ درصد افزایش کشفیات مواد مخدر، ٣٠٠ درصد افزایش کشفیات قرصهای روانگردان، ٣٢٠٠ درصد افزایش کشفیات پیشساز شیشه، ٤ درصد افزایش دستگیری قاچاقچیان، توزیعکنندگان و فروشندگان مواد مخدر و دستگیری بیش از ١٠٠ نفر از معتادین را نشان میدهد.
جانشین فرماندهی نیروی انتظامی مهاباد خواستار برقراری یک عزم ملی برای مقابله با مواد مخدر شد و خاطرنشان کرد: مقابله و مبارزه با مواد مخدر تنها مربوط به نیروی انتظامی نبوده و تمامی دستگاهها و آحاد جامعه باید در این راه همیار و همکار باشند.
محمد جهین، رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان مهاباد از ٥٢ مورد پلمب قلیانسراها از ابتدای سال جاری خبر داد و گفت: پس از انجام بیش از ١٥٠ مورد گشت مشترک، تعداد ٥٢ قلیانسرا پلمب و بیش از ٣٥ مورد نیز به سازمان تعزیرات حکومتی ارجاع داده شدەاند.
وی افزود: جمعآوری دکههای حاشیه سد مهاباد به کاهش عرضه قلیان کمک بسیاری کرد اما باید استحضار داشت که با شکسته شدن قبح مصرف قلیان، در بسیاری از خانوادهها این امر به یک فرهنگ تبدیل شده که با آگاهیرسانی و فرهنگسازی میتوان آنان را با مضرات قلیان به عنوان مادر اعتیاد به مواد مخدر آشنا کرد.
رییس اداره بهزیستی شهرستان مهاباد در این جلسه، منتقد عدم همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان اذربایجان غربی با اداره بهزیستی شهرستان بود. به گفته مهران یوسفی در مرکز DICبیش از ٣٥ کارتنخواب و معتاد متجاهر اسکان داده میشود که در این مرکز متادون رایگان دریافت میکنند.
وی افزود: مصرف متادون باعث کاهش نیاز به مصرف مواد مخدر توسط افراد میشود. اگر این متادون به دست افراد معتاد نرسد، آنها مجبور به افزایش مصرف مواد مخدر میشوند که تامین هزینههای بالای آن، آنان را به انجام انواع بزه، جرم و آسیب اجتماعی وا میدارد.
یوسفی گفت: دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی به دلایلی از جمله عدم حضور تمام وقت پزشک متخصص در این مرکز، ارسال متادون به این مرکز را متوقف کردە است. در حالی که هیچ پزشکی حاضر به خدمت تمام وقت در اینگونه مراکز نیست.
رییس اداره بهزیستی مهاباد تاکید کرد: اگر دانشگاه علوم پزشکی استان همکاریهای لازم را در جهت آزادسازی متادون مرکز DICمهاباد انجام ندهد، تبعات اجتماعی جبرانناپذیری را در سطح شهرستان به دنبال خواهد داشت.
|