به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، نزدیک به یک دهه است که انتقال کتابخانه مجتمع فرهنگی مهاباد به بلوار پرستار به یکی از دستور کارهای جلسات کتابخانههای عمومی تبدیل شده است.
قرارگیری 2 کتابخانه شیخ شلتوت و مجتمع فرهنگی با فاصله چند متر و با اعضای مشترک بازدهی مطلوبی نداشته و این درحالیست که بسیاری از مناطق شهر مهاباد نیازمند احداث کتابخانه عمومی است.
از سویی دیگر مجتمع فرهنگی مهاباد بشدت با کمبود فضای فیزیکی برای انجمنهای ادبی، فرهنگی و هنری روبروست و قرار است بعد از انتقال کتابخانه به بلوار پرستار، فضای کوچکی هرچند ناکافی برای انجمنهای این شهرستان ایجاد شود.
در خلال این مصوبه چندین مدیرکل، فرماندار، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، امام جمعه و نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی تغییر کردهاند و این مصوبه همچنان در انتظار اجرا شدن است.
صبح امروز نیز با حضور مدیرکل کتابخانههای عمومی استان آذربایجان غربی مصوبه انتقال این کتابخانه پیگیری شد که نهایتا به اما و اگر اعضای شورای شهر و روسای اداره فرهنگ ارشاد و کتابخانههای عمومی شهرستان روبرو گردید.
عبدالسلام امامی امام جمعه شهرستان مهاباد در این رابطه ضمن انتقاد به عدم اجرایی شدن این مصوبه اظهار کرد: عزیم جدی برای انجام کار وجود نداشته و به همین دلیل این مصوبه اجرا نشده است.
آرش شهابی مسوول کمیسیون فرهنگی شورای شهر مهاباد در اینباره اظهار کرد: فلسفه ایجاد قرائتخانههای سطح شهر فراهم کردن فضای مطالعه برای ساکنین سکونتگاههای غیر رسمی و سایر مناطقی است که در آن دانش آموزان و یا شهروندان فضایی آرام و مناسب بدلیل تراکم جمعیت در خانواده ندارند.
وی افزود: با انتقال کتابخانه مجتمع فرهنگی به قرائت خانه شماره 4 واقع در بلوار پرستار مخالف نیستیم اما نمیخواهیم سیاست توسعه زیرساختهای فرهنگی در مهاباد به حاشیه رانده شود.
شهابی با بیان اینکه تعمیرات لازم برای بهسازی فضای ساختمان نیز انجام شده، تصریح کرد: فضای 1 طبقه قرائت خانه بلوار پرستار برای مخزن کتابخانه مجمع فرهنگی کافی است.
وی اضافه کرد: قرائتخانه بلوار پرستار تا ساعت 12 شب دایر است و میخواهیم این قرائتخانه در این بازه زمانی همچنان در دسترس شهروندان باشد.
خدیجه معصومی مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی نیز در خصوص اظهار کرد: 3 کتابخانه عمومی شهرستان مهاباد معیار سنجش جهت تزریق اعتبارات به شهرستان است و بهبود عملکرد کتابخانههای عمومی در افزایش اعتبارات شهرستان بسیار موثر است.
وی افزود: باید نگاه کلانی به احداث کتابخانههای عمومی داشت و انتقال کتابخانه به معنای از بین رفتن سرمایه و زیرساخت نیست.
عارف خدرلو فرماندار مهاباد در ادامه ضمن انتقاد شدید به عدم اجرایی شدن این مصوبه اظهار کرد: از زمان آغاز بکارم در فرمانداری مهاباد چندین جلسه تحت عنوان مختلف برای این موضوع برگزار شده و هر بار ابعاد جدید از آن مطرح میشود که اصلا پذیرفتی نیست.
وی افزود: ضرب الاجلی نیم روزی برای تعیین تکلیف نهایی این موضوع تعیین میکنیم و مسوولان باید ضمن بازدید از محل بعد از جلسه بصورت قطعی آن را تعیین تکلیف کنند تا از دستور کار خارج نشود.
خبرنگار هاژه، ساعاتی بعد از بازدید مسوولان شهرستان و مدیرکل کتابخانههای عمومی استان آذربایجان غربی از ساختمان قرائت خانه، آخرین مواضع اعضای شورا و کتابخانه عمومی شهرستان مهاباد را جویا شد.
آرش شهابی در گفتگویی تلفنی به خبرنگار هاژه گفت: تاکنون 300 میلیون تومان برای تعمیرات ساختمان انجام شده و مقرر شده تا بصورت مشروط، مدیریت ساختمان به نهاد کتابخانههای عمومی شهرستان واگذار شود.
وی افزود: شروط اعضای شورای شهر برای واگذاری مدیریت، حفظ فضای قرائتخانه و ساعات کار آن تا شب است تا شهروندان بتوانند از آن استفاده کنند.
چیا قادری رییس کتابخانههای عمومی شهرستان مهاباد نیز اظهار کرد: قرار است روز دوشنبه تفاهمنامهای با شورای شهر مهاباد امضا شود تا مقدمات انتقال کتابخانه فراهم گردد.
وی با بیان اینکه فضای قرائتخانه در این ساختمان حفظ میشود، افزود: افزایش ساعات کار کتابخانه نیز در دستور کار قرار دارد و باید در مرکز استان و تهران تایید گردد.
قادری تصریح کرد: بخشی از تعمیرات این ساختمان شامل لوله کشی گاز و تجهیز به سیستم گرمایشی درحال انجام است و پیش بینی میشود تا اسفندماه ساختمان برای انتقال کتابخانه آماده شود.