تاريخ: ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۱ دي ساعت ۱۱:۴ بازدید: 988      نظرات: 0      کد مطلب: 17386
واژگونی 18 تانکر مواد سوختی در جاده های کوردستان

علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد


به گزارش هاژه، چند سالی است که واژگونی تانکرهای حمل سوخت در جاده‌های کوردستان روند رو به افزایشی داشته که علاوه بر خسارت‌های مالی و زیست محیطی تعداد زیادی از خانواده‌ها را داغدار کرده است.

نبود زیرساخت‌ها و جاده‌های ترانزیتی استاندارد ویژه تردد وسایل نقلیه سنگین و افزایش مبادلات ترانزیتی و نفتی که بیشتر آنها از کوردستان عبور می‌کنند، وضعیتی را ایجاد کرده که بیشتر محورهای مواصلاتی به جولانگاه تانکرهای حمل مواد سوختی و شیمیایی تبدیل شده است.

 

آمارهای چند سال گذشته حاکی از آن است که واژگونی و بروز خسارات جانی، مالی و زیست محیطی در محورهای سنندج به مریوان، سقز، کامیاران و کرمانشاه جنبه سریالی به خود گرفته است.

آنگونه که مدیرکل حفاظت محیط زیست کوردستان اعلام کرده، تنها در نیمه نخست سال که شرایط جوی مساعدتر است، 17 تانکر حمل سوخت در مسیرهای مذکور واژگون یا دچار حادثه شده‌اند که سبب بروز خسارات گسترده به شهروندان، جاده‌ها، خودروها و محیط زیست این استان شده‌اند.

انتشار آمار واژگونی تانکرهای حمل سوخت در نیمه نخست درحالی است که چند روز قبل نیز واژگونی تانکر حامل مازوت فاجعه‌ای تمام عیار را رقم زد و در آن سه نفر جان باختند که 2 تن از آنها زوج جوانی بودن که تنها 2 سال از زندگی مشترکشان گذشته بود.

 

قربانیان این حادثه پایان ماجرا نبود و 15 نفر نیز دچار مصدومیت شدند و ضمن آتش گرفتن چندین خودرو به 25 منزل مسکونی نیز خسارات جدی وارد شد.

 

بررسی‌ها نشان می‌دهد که خودروی مذکور بجای تردد در محور اصلی در یکی از محورهای فرعی و از کنار منازل مسکونی عبور کرده است.

عبور از جاده های فرعی برخی تانکرهای سوخت برای کوتاه کردن مسیر به رویه‌ای عادی تبدیل شده و هرازگاهی حوادثی از این دست حتی در محل پارک آنها نیز روی می‌دهد.

نتیجه بررسی تمامی حوادثی از این دست استاندارد نبودن جاده‌ها، پرخطر بودن واریانت‌های ترانزیتی و عدم حذف کانون های پرحادثه استان کوردستان است که تلاش برای رفع انها بسیار به کندی صورت می‌گیرد.

مقامات بالای استان کوردستان برخورد با خاطیان حادثه و جبران خسارات به شهروندان حادثه حسین‌آباد را در دستور کار قرار داده‌اند که تجربه‌ها گذشته نشان می‌دهد که انهم با اما و اگر و برخی کاستی‌ها همراه خواهد بود.

در این بین محیط زیست تخریب شده بدلیل نفوذ مواد شیمیایی و نفتی به فراموشی سپرده می‌شود و تنها دلخوشی مسوولان آتش گرفتن تمامی محموله و عدم نفوذ به سطح زیرین خاک است!

مشکلات روحی، روانی و عاطفی خانواده‌های داغدار، خسارت دیده و شاهدان این حادثه نیز همچون محیط زیست فراموش می‌شود و دلجویی مسوولان شهروندان تنها راهکار روتینی است که بعد از حوادثی از این دست انجام می‌شود.

اگرچه تمامی اقدامات مسوولین را نمی‌توان بی اثر دانست اما علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد.



برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد