تاريخ: ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۴ دي ساعت ۲۱:۴۸ بازدید: 1372      نظرات: 0      کد مطلب: 17335

بی مهری با سیب آذربایجان غربی/ زخم کهنه ای که در زمستان سربازکرده


به گزارش هاژه به نقل از تابناک، امسال استان آذربایجان غربی با تولید بیش از یک میلیون و ٢٧٠هزار تُن سیب بازهم رکورد تولید این محصول در کشور را زد اما شرایط  آب و هوایی و وزش باد و تنش های اقلیمی موجب شد حدود یک سوم از محصول سیب درختی تولیدی به زیر درختی یا همان سیب صنعتی تبدیل شود.
با گذشت چندین ماه از برداشت سیب در آذربایجان‌غربی کندی صادرات این میوه بهشتی، احتمال شکل‌گیری خسارتی جبران ناپذیر را به اقتصاد و کشاورزان این منطقه به دنبال دارد.
امسال استان آذربایجان غربی با تولید بیش از یک میلیون و ٢٧٠هزار تُن سیب بازهم رکورد تولید این محصول در کشور را زد اما شرایط  آب و هوایی و وزش باد و تنش های اقلیمی موجب شد حدود یک سوم از محصول سیب درختی تولیدی به زیر درختی یا همان سیب صنعتی تبدیل شود.
از ٧٣٠ هزار تن سیب درختی ذخیره سازی شده در سردخانه های استان نیز، بر اساس اعلام جهاد کشاورزی آذربایجان غربی؛ تا ابتدای آذر ماه، «تنها ١٥٥ هزار تن از این محصول از طریق گمرکات استان به کشورهای خارجی از قبیل عراق، تاجیکستان، ازبکستان ، هندوستان و ..  صادر شده که حاکی از کند بودن روند صادرات است».
اکنون با صادرات ١٥٥ هزار تن، باید ٥٧٥ هزار تن سیب در سردخانه های استان منتظر ادامه روند صادرات باشند، اما رئیس اتحادیه سردخانه‌داران آذربایجان‌غربی از ذخیره ٦٤٠ هزار تن سیب در سردخانه ها خبر می دهد و می گوید: «متاسفانه خروجی سیب از سردخانجات بسیار ضعیف است».
به نظر می‌رسد این حجم از ذخیره سازی سیب در سردخانه ها با توجه به تجربه تلخ سال گذشته و نداشتن برنامه ای برای صادرات آن در موعد مقرر بی تدبیری آشکاری از سوی مسئولان مربوطه می‌باشد.
متاسفانه یا صادرات به طور کلی قطع شده یا به حداقل رسیده است. محصولات بیش از نیاز در کشور تولید می شود و بازار داخل هم کشش ندارد از آن طرف صادرات هم صورت نمی‌گیرد. مسئولان باید در امر صادرات تسهیل‌گری انجام دهند تا بتوانیم به کشورهای همسایه انجام دهیم ولی متاسفانه چون برای صادرات برنامه درستی نداریم محصولات در سردخانه‌ها باقی می‌مانند و فاسد می‌شوند
با وصف این احوال متاسفانه در حال حاضر بیش از 600هزار تن سیب درختی ذخیره در سردخانه‌های سطح استان، با بی‌تدبیری دوباره مسئولان در حال فاسد شدن است.
پایین بودن قیمت سیب درختی در زمان برداشت، نبود مشتری، نداشتن صنایع تبدیلی مناسب برای فرآوری این محصول از عوامل عمده ذخیره سیب‌ها در انبار‌های استان بوده است. حال با گذشت حدود 4 ماه هزاران تن سیب درختی، همچنان به دلیل نبود مشتری در سردخانه‌های استان جلوی چشم کشاورزان در حال فاسد شدن است
به گفته بسیاری از کشاورزان، مشکلاتی چون بازاریابی سیب و سیاست‌های خارجی دولت در سال‌های اخیر سبب شده تا تولید کنندگان سیب با مشکلات جدی مواجه شوند و هر ساله سیب تولیدی استان در دست تولید کننده‌ها مانده و دورریز شود
سخن آخر اینکه، متاسفانه هرسال شاهد وعده‌های رنگارنگ مسئولان اعم از مدیران و نمایندگان مجلس هستیم و هرکدام به دنبال مرتبط کردن حل مشکل سیب به حوزه کاری خود هستند، اما نکته جالب و قابل تامل اینجاست که پس از پایان یافتن فصل برداشت کسی نه به فکر بازار فروش این میوه می‌افتد و نه سراغی از کشاورزان معطل مانده در میدان بی در و پیکرِ داد و ستد می‌گیرد زخم کهنه ای که امسال هم سرباز زده و باز هم کشاورز متضرر است.


برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد