تاريخ: ۱۳۹۵ پنج شنبه ۱۶ دي ساعت ۲۰:۱۷ | بازدید: 1644 نظرات: 1 کد مطلب: 2701 |
به گزارش هاژه به نقل از فارس، سید مهدی فرشادان ظهر امروز در جلسه بررسی مطالبات بخش آب استان کوردستان که به صورت همزمان با جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی در سالن شهدای دولت کوردستان برگزار شد، اظهار کرد: چندین جلسه با حضور آقای انصاری معاون رئیس جمهوری برگزار شده است اما متاسفانه از آن جلسه به بعد، هیچ اتفاقی نیفتاده است که جای بسی تاسف دارد.
وی افزود: دوست نداریم در جلساتی صحبت کنیم که هیچ خروجی نداشته باشد چون جلسات بیپایه و اساس هیچ معنی ندارد چون جلسه اقتصاد مقاومتی باید یک خروجی داشته باشد.
فرشادان اظهار کرد: تاکنون در بحث برگزاری جلسات حوزه آب هیچ خروجی ندیدهایم، 33 سد در استان کوردستان در حال احداث و یا در دست مطالعه است، اما سئوال اینجاست که عاید مردم استان از این سدها چیست.
نماینده مردم شهرستانهای سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سالانه 3 میلیارد و300 میلیون مترمکعب آب ذخیره شده پشت این سدها داریم ولی سهم مردم کردستان از این میزان تنها 2 هزار و 700 هکتار است، افزود: 30 هزار هکتار اراضی ما زیر سدها رفته و سهم ما 2 هزار و 700 هکتار است.
وی خطاب به انصاری معاون رئیس جمهور و میدانی، معاون وزیر نیرو در جلسه، گفت: با هزار منت و بدبختی سهم تخصیصی آب کردستان را 2 هزار و 700 هکتار دادهاند در صورتی که برای ساخت 33 سد، محیط زیست را از بین بردیم، بخش قابل توجهی از اراضی کشاورزی کوردستان برای احداث این سدها زیر آب رفت و حتی افرادی در این راستا جان خود را از دست دادند، که مثلا تبدیل به مخزن آب 5 استان کشور شویم.
وی اضافه کرد: از اینکه بتوانیم آب سایر استانها را تامین کنیم، ناراحت نیستیم، ولی از قدیم گفتهاند، چراغی که به منزل رواست به مسجد حرام است.
این نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی افزود: شما اول حقآبه ما را بدهید و بعد در مورد تخصیص آب به سایر استانها حرف بزنید، حتی انتظار ما از تخصیص به اندازه سهمی است که به سایر استانها دادهاید و به نظر میرسد این مطالبه غیرمنطقی نیست.
فرشادان تصریح کرد: زیادهخواه نیستیم و چیزی بیشتر از حقمان نمیخواهیم، اما این درست نیست که در حد صفر از سدهای ساخته شده بهرهمند باشیم.
وی گفت: با وضعیت دارابودن هشت درصد از آبهای کشور در کوردستان، 33 سد و میانگین بارندگی 2 برابر میانگین کشوری، انصاف است که این وضعیت را در تخصیص آب به استان داشته باشیم.
فرشادان اضافه کرد: این مشکل در کوردستان به واسطه سیاستهای متناقض وزارت نیرو است، در صورتی که همه مشکل را میدانند، اما حرکتی انجام نمیشود و این در صورتی است که کوردستان بالای 30 درصد نرخ بیکاری دارد.
وی افزود: اگر کشاورزی ما آبی شود، بسیاری از مشکلات حوزه اشتغال در استان حل خواهد شد و این خواسته زیادی نیست که کردستان در بحث اراضی آبی به میانگین کشوری برسد.
نماینده مردم شهرستانهای سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی گفت: 11 درصد از آب کشاورزی استفاده میکنیم و انتظار ما این است که در بحث تخصیص اراضی کشاورزی آبی به 46 درصد میانگین کشوری برسیم.
وی خطاب به میدانی، معاون وزیر نیرو گفت: ما تا چه زمانی باید بیایم داد و هوار بکشیم و از شما خواهش کنیم که حق واقعی مردم کردستان در بحث تخصیص آب را به مردم ما برگردانید و به استان کوردستان برسید.
فرشادان افزود: شما امروز در اینجا نشستید، ولی زمانی که اینجا نیستید به دلیل اینکه استانهای دیگر شاید بنا به دلایل مختلف با شما ارتباط بیشتری دارند و یا لابیهای قویتری دارند کوردستان را فراموش میکنید و این برای ما قابل قبول نیست.
این نماینده مردم کوردستان در مجلس تصریح کرد: اگر ما در بحث اراضی آبی به میانگین 46 درصدی کشور برسیم و با افزایش 3 هزار میلیارد تومان به سرمایه استان، میانگین سرانه هر خانوار به 6 میلیون اضافه شود، جوانان ما اینقدر بیکار نخواهند بود و آمار آسیبهای اجتماعی کاهش پیدا خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: فکر میکنم سیاست وزارت نیرو این است که روستاها را خالی کند و حاشیهنشینی را توسعه دهد، چرا باید این اتفاق بیفتد، اگر این سیاست را دارد به صراحت اعلام کند و اگر غیر این است، اقدام جدی داشته باشد.
فرشادان با بیان اینکه در حوزه آب روستایی در این جلسه حرفی به میان نیامد، اظهار کرد: یکهزار و 702 روستا در استان کوردستان داریم، یکهزار و 200 روستا از آب شرب بهرهمند هستند ولی 700 روستای ما با مشکل آب مواجه هستند.
این نماینده مجلس افزود: شاخص بهرهمندی کوردستان در آب روستایی 63 درصد یعنی 10 درصد کمتر از میانگین کشوری است و این شاخص در حوزه سنندج، کامیاران و دیواندره 53 درصد است که باید اجازه داد تا از آب سدهای استان برای رفع تشنگی 800 روستای استان استفاده کنیم.
فرشادان در پایان گفت: آب از روستاها و از کنار زمینهای کشاورزی روستائیان کردستان میگذرد اما وزارت نیرو اجازه بهرهمندی از این آب را به آنها نمیدهد.