تاريخ: ۱۴۰۰ شنبه ۸ آبان ساعت ۱۱:۵۲ بازدید: 1746      نظرات: 2      کد مطلب: 16819
میراث فرهنگی مهاباد پاسخ می‌دهد

دلیل عدم ساماندهی کاروانسرای سیمون چیست


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، درحالیکه یک دهه از مصوبه تبدیل کاروانسرای سیمون به یک مکان گردشگری می‌گذرد اما تاکنون خبری از اجرای این مصوبه نیست.


در چند سال گذشته تبدیل محوطه این کاروانسرا به فضایی متروکه منجر به بروز برخی تخلفات صنفی و بهداشتی شد و خطر رفتارهای وندالیستی بر ابنیه‌های تاریخی شهر بار دیگر افکار عمومی را به لزوم ساماندهی این ابنیه تاریخی سوق داده است.
خبرنگار هاژه برای پیگیری این موضوع که مطالبه بخش بزرگی از جامعه مهاباد است، دلیل عدم ساماندهی این محوطه تاریخی را که در جوار موزه مردم شناسی و کاروانسرای سیمون است از میراث فرهنگی این شهرستان جویا شده است.
ایوب حاجی زانده رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مهاباد در پاسخ به این سوال خبرنگار هاژه گفت: از مدت‌ها قبل ساماندهی این ابنیه تاریخی در دستور کار قرار گرفته، اما عدم رضایت برخی مالکان مشکلاتی ایجاد کرده است.
 
 
وی افزود: کاروانسرای سیمون و محوطه آن در مالکیت، شهرداری و 2 خانواده این شهر است و علی‌رغم تمایل شهرداری برای ساماندهی این ابنیه تاریخی مالکین قبلی خواستار خریداری سهم آنها از سوی میراث فرهنگی هستند.
حاجی‌زاده تصریح کرد: اگرچه میراث فرهنگی شهرستان مهاباد همواره خود را ملزم به حفظ و نگهداری ابنیه‌های تاریخی شهرستان می‌داند، اما از نظر اقتصادی یکی از ضعیف‌ترین ادارات شهرستان است و مسلما توان خریداری سهم مالکین را ندارد.
وی با بیان اینکه مالکین کاروانسرای سیمون از خانواده‌های سرشناس شهرستان هستند اضافه کرد: در سالهای گذشته این خانواده دهها قطعه زمین را برای کارهای عام‌المنفعه شهرستان اهدا کرده‌اند و انتظار این است که در ساماندهی این مکان تاریخی هم همراهی داشته باشند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مهاباد در ادامه اظهار کرد: با توجه به همجواری محوطه این اثر تاریخی با کاروانسرای سیمون و موزه مردم شناسی مهاباد، امکان هیچ گونه عملیات عمرانی و یا ساخت ابنیه جدید صادر نمی‌شود و تمامی فعالیت‌ها در راستای مرمت، نگهداری و مرمت خواهد بود.
ایوب حاجی‌زاده افزود: واگذاری سهم مالکین این 2 خانواده بصورت هبه می‌تواند یکی از راهکارها برای ساماندهی باشد و در آن ضمن حفظ حقوق مالکین، مقدمات لازم برای ساماندهی محوطه کاروانسرای سیمون فراهم خواهد شد.
به گزارش هاژه، کاروانسرای سیمون بیش از یک قرن پذیرای تجار و کاروانیانی بود که از عراق، ترکیه، شام( سوریه) و... عازم شهرهای بزرگ ایران بودند.
سرگذشت یک محله قدیمی و یک ابنیه تاریخی مهاباد با زندگی 2 برادر به نام‌های «سیسه و سیمون» در مهاباد گره خورده که یکی از آنها به کشاورزی و باغداری روی می‌آورد که بعدها باغ سیسه نام می‌گیرد و دیگری نیز با خریداری یک کاروانسرای قدیمی عهد صفوی به تجارت و خدمات مشغول بوده که بعدها نام این کاروانسرا بر اساس نام مالک به کاروانسرای سیمون معروف می‌شود.
باغ سیسه اکنون یکی از محلات قدیمی شهر مهاباد است و کاروانسرای سیمون نیز به یکی از ابنیه‌های تاریخی در جوار موزه مردم شناسی تبدیل شده است.
در سالهای گذشته همچون بسیاری از آثار تاریخی شهرستان مهاباد این کاروانسرا نیز روند روبه فرسودگی خود را طی کرده و ساماندهی آن به یکی از مطالبات عمومی شهروندان تبدیل شده است.



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

کمال رشید پوری ۱۴۰۰/۸/۹
بە نظر بنده قبل از ساماندهی ضرورت دارد که فضای کاروانسراازشر مزاحمین دوروبر پاک شودمغازه داران داخل حیاط به وظایف خود اگاه شوند.دراین صورت اگر ساماندهی بتاخیرهم بیفتد جای توجیه خواهد داشت
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

حمیرا ۱۴۰۰/۸/۸
یک شماره حسابی برای خریدآن بازکنید تامردمان دوستدارمیراث فرهنگی دراین امرکمک کنند

نظر خود را براي ما ارسال كنيد