تاريخ: ۱۴۰۰ پنج شنبه ۶ آبان ساعت ۱۹:۰ | بازدید: 2060 نظرات: 4 کد مطلب: 16814 |
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در نشست مدیرکل این اداره با مسوولان و جمعی از دهیاران مهاباد به کمکاری و تبعیض در اجرای طرح هادی در روستاهای این شهرستان متهم شد.
در نشستی که مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان با نمایندگان دهیاریهای شهرستان در سالن فرمانداری این شهر برگزار گردید، گزارشی از برخورداری روستاهای بالای 20 خانوار مهاباد از طرح هادی توسط محمود بدلی ارائه شد.
در این نشست نمایندگان دهیاریهای شهرستان و نماینده مردم مهاباد، اجرای طرحهای هادی در روستاهای مهاباد را ناقص و کم تعداد اعلام کرده و بنیاد مسکن را به کمکاری و تبعیض متهم کردند.
محمود بدلی مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در این نشست اظهار کرد: از 2 هزار و 168 روستای بالای 20 خانوار استان، 129 روستای بالای 20 خانوار جمعیت در شهرستان مهاباد قرار دارد.
وی با بیان اینکه برای 100 روستاهای بالای 20 خانوار استان ازجمله مهاباد مطالعات طرح هادی انجام شده، افزود: در مجموع طرح هادی برای 769 روستای بالای 20 خانوار استان انجام شده و شاخص میانگین اجرای طرح هادی در سطح استان به 35 درصد میرسد.
وی اضافه کرد: در شهرستان مهاباد طرح هادی برای 46 روستا انجام شده و ضریب اجرای طرح هادی در این شهرستان به 35.7 درصد رسیده است که از میانگین استانی بالاتر است.
مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان غربی پایین بودن شاخص اجرای طرح هادی در این استان را تعداد زیاد روستاها اعلام کرد و گفت: در بعضی روستاهای استان و شهرستان مهاباد دوباره طرح هادی کار شده است و این عامل باعث عقب افتادگی شاخص اجرای طرح در مهاباد و استان شده است.
وی افزود: در حال حاضر 65 درصد جمعیت روستاهای استان از اجرای طرح هادی بهرهمند شدهاند و بیش از 85 تا 90 درصد سطح معابر روستاهای شهرستان مهاباد تحت پوشش اجرای طرح هادی قرار گرفتهاند.
محمود بدلی با تأکید بر اینکه علت عقب افتادگی میانگین اجرای طرح هادی در شهرستان مهاباد در مقایسه با میانگین کشوری اجرای دوباره و چند باره طرح هادی در برخی روستاهای این شهرستان است، تصریح کرد: یکی دیگر از دلایل عدم اجرای طرح هادی و انجام عملیات عمرانی در این شهرستان عدم تخصیص اعتبارات استانی است.
وی با بیان اینکه سال گذشته 35 درصد اعتبارات مصوب شده تخصیص یافته، اضافه کرد: امسال نیز از 96 میلیارد تومان اعتبار مصوب شده هیچ مبلغی تخصیص نیافته است.
بدلی در پایان اظهار کرد: درحالیکه 65 درصد اعتبارات سال قبل را باید با اعتبار امسال تخصیص میدادند اما ریالی تخصیص داده نشده، در چنین وضعیتی بنیاد مسکن نیز نمیتواند اعتباری به روستاها تخصیص دهد.
جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی در ادامه با متهم کردن بنیاد مسکن به کمکاری و تبعیض در اجرای طرح هادی در روستاهای شهرستان اظهار کرد: بسیاری از طرحهادی در روستاهای شهرستان مهاباد کاملا ناقص اجرا شده و یا نیمه کاره رها شدهاند.
وی افزود: تاکنون آمار شفاف و دقیقی از میزان برخورداری تعداد روستاهای شهرستان از اجرای طرح هادی از سوی بنیاد مسکن اعلام نمیشود و مدیران این اداره تنها بر آمار جمعیتی تأکید میکنند.
محمودزاده تصریح کرد: بررسی و پیگیریها نشان دهنده اختلاف آماری فاحش در زمینه اجرای طرح هادی در شهرستان مهاباد در مقایسه با سایر شهرستانها است که پذیرفتنی نیست.
نماینده مردم مهاباد در ادامه با اشاره به پروژه احداث واحدهای مسکونی شهری توسط بنیاد مسکن در مهاباد اظهار کرد: درحالیکه فلسفه وجودی احداث مساکن توسط بنیاد مسکن، واگذاری به اقشار آسیب پذیر است، شاهد هستیم این واحدها با قیمت روز به فروش میروند.
وی با بیان اینکه زمین اجرای این پروژه بصورت رایگان در اختیار بنیاد مسکن قرار گرفته، افزود: اگر قرار است این مساکن با قیمت روز به فروش بروند، باید درآمد آن صرف هزینه تهیه ماشینآلات برای تجهیز دهیاریهای این شهرستان شود.
محمودزاده تصریح کرد: علیرغم نیاز شدید به ماشینآلات در فصل عمرانی خبری از ارسال آنها به روستاهای شهرستان نیست و فقط در فصل بارش ماشینآلات بنیاد مسکن به مهاباد فرستاده میشوند که کارایی لازم را ندارند.
عاف خدرلو فرماندار مهاباد نیز در ادامه این جلسه اظهار کرد: هدف از پیگیری و یا مطرح کردن برخی نارساییها، رفع مشکلات و توسعه خدمات رسانی است.
وی افزود: اگرچه شاخصهای توسعه در مهاباد بالاست اما بخش بزرگی از آن مدیون مشارکتهای گسترده مردمی است.
خدرلو تصریح کرد: بدلیل اینکه درآمد اصلی استان آذربایجان غربی مبتنی بر کشاورزی و دامداری است، اعتبارات ارزش افزوده این استان در مقایسه با سایر استانها بسیار کم است، لذا اعتبارات ارزش افزوده باید بصورت ملی اختصاص یابد تا این عقب ماندگی جبران گردد.
در ادامه نمایندگان دهیاریها و شوراهای اسلامی روستاها با انتقاد از عدم تخصیص اعتبارات جهت انجام امورات عمرانی، خواستار بازنگری در تخصیص اعتبارات شدند.