تاريخ: ۱۴۰۰ پنج شنبه ۲۲ مهر ساعت ۱۰:۴۸ بازدید: 814      نظرات: 0      کد مطلب: 16727

به من نگوئید روانی/ چگونه با بیماران روحی رفتار کنیم؟


انگ ناشی از بیماری‌های روانی در افراد برچسب خورده باعث تبعیض، انزوای اجتماعی، کاهش کیفیت زندگی، بروز رفتارهای خشونت‌آمیز، گرایش به مصرف مواد در این افراد، عدم مصرف دارو و خشونت در خانواده می‌شود.
 
 از 18 تا 24 مهرماه با نام هفته سلامت روان نام‌گذاری شده است، سلامت روان هم مانند سلامت جسم یکی از مسائلی بوده که باید نسبت به حفظ آن کوشا باشیم.
 
سلامت روان شامل افزایش توانایی های افراد در جامعه و قادرسازی آن‌ها در دستیابی به اهداف مورد نظر است که به همه ما مربوط می‌شود، نه فقط به کسانی که از بیماری‌های روانی رنج می‌برند.
متاسفانه در تمام دنیا به بهداشت روان و بیماری‌های روانی به اندازه سلامت جسمانی اهمیت داده نمی‌شود و این مهم مورد بی‌توجهی و غفلت قرار گرفته است.
علت عدم مراجعه افراد به روانپزشک
مهمترین علت عدم مراجعه افراد به روانپزشک و روانشناس ترس از انگ خوردن و نابرابری خدمات سلامت روان در جامعه است،
برچسب زدن فرد را از دیگران جدا می‌کند و تاثیر خیلی بدی بر تمام حوزه‌های زندگی فرد دارد.
انگ ناشی از بیماری‌های روانی در افراد برچسب خورده باعث تبعیض، انزوای اجتماعی، کاهش کیفیت زندگی، بروز رفتارهای خشونت‌آمیز، گرایش به مصرف مواد در این افراد، عدم مصرف دارو و خشونت در خانواده می‌شود.
خیلی از بیماران به دلیل انگ از خدمات سلامت روان استفاده نمی‌کنند، این بیماران یا هرگز به دنبال درمان نمی‌روند و یا درمان ناقصی دارند.
چگونه با انگ بیماری روانی مقابله کنیم؟
1-افزایش آگاهی مردم در مورد سلامت روان
2-صحبت کردن در مورد مشکلات حوزه سلامت روان و حمایت از بیماران روانی
3-تغییر نگرش مردم در مورد مشکلات روان
4- افزایش آگاهی بیمار، خانواده‌ها در مورد درمان پذیر بودن بیماری‌های روانی
5- دسترسی راحت مردم به خدمات روانپزشکی و مشاوره روانشناسی
مهمترین خدمات اداره مشاوره و سلامت روان در دانشگاه علوم پزشکی لرستان
1-ایجاد دفتر مشاوره در هر دانشکده ( ۱۰ دفتر مشاوره در ۱۰ دانشکده) و حضور مستمر روانشناس در دانشکده‌ها و خوابگاه‌ها جهت دسترسی راحت دانشجویان به استفاده از خدمات مشاوره‌ روانشناسی
2-انجام مشاوره فردی به صورت حضوری و تلفنی و راه‌اندازی خط مشاوره تلفنی جهت استفاده تمام وقت دانشجویان از خدمات مشاوره ای
3- غربالگری سلامت روان همه دانشجویان در سال گذشته همچنین غربالگری دانشجویان جدیدالورود هر سال، شناسایی دانشجویان آسیب پذیر و ارجاع به روانپزشک در صورت نیاز به دریافت دارو و خدمات مشاوره‌ روانشناسی
4-بررسی افت تحصیلی دانشجویان در هر نیمسال تحصیلی به منظور شناسی دانشجویان آسیب پذیر
5- برگزاری کارگاه‌های آموزشی متناسب با نیاز دانشجویان، که در یکی دو سال گذشته به علت شرایط ناشی از ویروس کرونا به صورت وبینار برگزار شده، تهیه کلیپ ، بروشور و پوسترهای آموزشی و نشر در گروه‌های دانشجویی
6- ایجاد گروه همتایاران سلامت روان که گروهی از دانشجویان در هر دانشکده و خوابگاه هستند که دوره‌های آموزشی را تحت نظر اداره مشاوره و سلامت روان به منظور کمک به دانشجویان مشکل‌دار می‌گذرانند.



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد