تاريخ: ۱۴۰۰ جمعه ۱۶ مهر ساعت ۰:۴۵ بازدید: 2166      نظرات: 3      کد مطلب: 16705

سناریوی‌های فرمانداری مهاباد برای حل مشکلات نان


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، معاون توسعه و برنامه ریزی فرمانداری مهاباد سناریو‌های کاهش مشکلات حوزه نان در مهاباد را اعلام کرد.

خشایار صنعتی معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری مهاباد در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد:  فرمانداری مهاباد چند ماه قبل به متولیان حوزه آرد و نان شهرستان و انعکاس مشکلات به مراجع بالاتر در سطح استان هشدار داده بود لذا بصورت ویژه به موضوع ورود کرده است.

وی با اشاره مشکلات کمبود آرد و یا نان در شهرستان افزود: از یک سو با خروج آرد یارانه‌ای از شبکه و عدم پخت نان روبرو هستیم و از سویی دیگر بخشی از سهمیه آرد شهرستان که بصورت خام به بخش عشایری و روستایی اختصاص داده می‌شود، وارد چرخه پخت نمی‌گردد، بنابراین جمعیت 250 هزار شهرستان به 240 نانوایی روی می‌آورند.

صنعتی تصریح کرد: بدلیل اینکه محدودیتی برای تهیه نان  در شهر وجود ندارد، نان به یکی از خریدهای روستائیان در شهر تبدیل شده است، درحالیکه پخت و توزیع نان باید در روستا  صورت بگیرد، چراکه سهمیه نان روستا به نانوایی داده شده و یا بصورت آرد خام مقدار سهمیه به هر خانوار اختصاص یافته است.

وی اضافه کرد: علی‌رغم پیش بینی بروز مشکلاتی در بخش آرد و نان، اقدام موثری از سوی ادارات متولی صورت نگرفت، لذا فرمانداری مستقیما به موضوع ورود کرده و در اولین اقدام، آردهای سرگردان شهرستان که شامل سهمیه روزهای تعطیل، آردهای محل تخلفات و آرد ترمیمی از استان است را بصورت ماهیانه در بین نانوایی‌های روستایی و خوشنام شهری توزیع می‌کند.

معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری مهاباد با اعلام چند سناریوی فرمانداری مهاباد برای حل مشکلات نان در شهرستان در ادامه اظهار کرد: در چند روز گذشته که موضوع به شکل ویژه بروز کرده، 11 نانوایی شهرستان شناسایی شده و سهمیه‌ای ویژه برای شیفت بعدازظهر آنها اختصاص یافته تا اقشار کارمند و مشکل افرادی که در نوبت صبح نمی‌توانند اقدام به تهیه نان کنند برطرف شود.

وی افزود: رویکرد جدید فرمانداری و مسوولان برای نظارت، بازرسی‌های هوشمند است که در جریان آن نانوایی‌های متخلف جریمه نمی‌شوند، بلکه از سهمیه آرد آنها کاسته شده به نانوایی‌های بدون تخلف اختصاص می‌یابد که در روزهای آینده اجرایی می‌شود.

صنعتی تصریح کرد: ایجاد نانوایی در روستاهایی که سهمیه آرد خام دریافت می‌کنند از دیگر برنامه‌های فرمانداری مهاباد برای لازم و الاجرا شدن پخت نان است که به بخشداری‌ها هم ابلاغ شده تا متقاضیان ایجاد واحدهای نانوایی در روستاها برای صدور مجوز مراجعه کنند.

وی اضافه کرد: روستاهای کم جمعیت نیز می‌توانند روستاهای اقماری خود را تحت پوشش قرار دهند و نان ساکنین به نحوی بدست آنها برسد .

این مقام مسوول در ادامه اظهار کرد:صدور بی محابای پروانه نانوایی  در سنوات گذشته یکی دیگر از مشکلاتی است که در مهاباد وجود دارد، به نحوی که شمار پروانه‌های صادر شده در این شهرستان از میانگین کشوری بالاتر بوده و با مکانیزه شدن پخت نان، زمان عرضه نان بسیار کوتاه‌تر شده است.

خشایار صنعتی افزود: سالانه دولت 20 هزار میلیارد تومان بودجه به بخش آرد و نان تزریق می‌شود که قیمت نان را ثابت نگه دارد و افزایش‌ نرخ‌ها در چند سال گذشته ترمیمی بوده و قابل مقایسه با سایر اقلام دیگر نبوده است، لذا این هم خود به عاملی تبدیل شده تا آرد یارانه‌ای در بصورت غیرمجاز در بخش‌های دیگری به مصرف برسد.

وی اضافه کرد: نحوه بازرسی‌ها اعلام نمی‌گردد، اما نظارت‌ بر نانوایی‌ها به شکل گسترده‌ای از سوی فرمانداری مهاباد افزایش خواهد یافت.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری مهاباد در پاسخ به سوالی در خصوص نان‌های بسته بندی شده در نانوایی‌ها اظهار کرد: هرگونه نان بسته‌بندی شده در نانوایی مطلقا ممنوع است و در صورت بروز تخلف سهیمه آرد نانوایی شدیدا کاهش خواهد یافت، لذا شهروندان می‌توانند این تخلف را که نیازمند همکاری تنگاتنگ شهروندان است، به شماره تلفن 124 و یا واحد نظارت و بازرسی در فرمانداری اطلاع دهند تا سریعا بررسی شود.

وی افزود: هرگونه نان بسته بندی به منزله توزیع آرد خارج از شبکه است و تخلف محسوب می‌شود.

صنعتی تصریح کرد: تعداد بازرسان شهرستان محدود و تعداد نانوایی‌های شهرستان 240 مورد است، لذا نظارت روزانه بر عملکرد همه آنها دشوار است، اما مشارکت شهروندان می‌تواند بازوی توانمندی برای حل مشکلات باشد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص ضعف عملکردی اتحدیه ها و سازمان متولی برای حل مشکلات نان در مهاباد اظهار کرد: اتحادیه موظف است در سر درب تمامی نانوایی‌ها، تابلوی اعلام ساعات کار و روز تعطیل و سهیمه پخت را نصب نماید و نحوه ارتباط با بازرسی را نیز مستمر اطلاع رسانی عمومی نمایند، علاوه بر آن در جهت جلب رضایت عمومی پل ارتباطی سازنده بین واحدهای نانوایی و مسوولین مردم باشد.

 وی افزود: هرگونه تخلفات صنفی و قانونی در حوزه عملکرد اتحادیه های صنفی از طریق کمیسیون نظارت بر اصناف شهرستان به ریاست اداره صنعت، معدن و تجارت قابل پیگیری و مستلزم پاسخگویی است.

 معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری مهاباد در پایان اظهار کرد: با توجه به کافی بودن سرانه تخصیصی و تدابیر اندیشیده شده، هرگونه شکایت مردمی و رصد نارضایتی مورد پیگیری و برخورد با متخلفین در دستور کار می‌باشد.

 




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

حمیرا ۱۴۰۰/۷/۱۷
نان برکت سفره است خدانکند این برکت گران شود😶مردم ننتوانندنان خشک راهم بخورند😞
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۴۰۰/۷/۱۶
خودشون بانانوایی هامیخورن واسه ی همین بهشون کارندارن وگرنه این چ مشکلیه که حل نمیشه
1
0
پاسخ به این اظهارنظر

سیامەک بایزیدی ۱۴۰۰/۷/۱۶
براله ، تائەو بەرپرسانه هەبن ، وەزعەکە هەرئەوەیە ، چۆنیان گرفتی سێوە سەنعەتیەکان ( زیر درختی ) حەل کرد - کشاووەرزیان بەشێت زانی و لەخۆڕا دڵخۆشیان کردن و ە عەمەل دا هیچ کارێکیان بۆنەکردن - نانیش هەرئاوا .
کێشەی ئەسڵی هەرئەو بەرپرسانەن ، جا یەک سناریۆ یا سەدان سناریۆ ، هیچ فەرقێ ناکا .

نظر خود را براي ما ارسال كنيد