تاريخ: ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۵ مرداد ساعت ۱۲:۱ بازدید: 1595      نظرات: 0      کد مطلب: 16418

اخرین تحولات پس از پیروزی طالبان در افغانستان


 Taliban floods Kabul, president flees, Afghan government collapses - Los  Angeles Times
 

 

طالبان پس از کنترل قصر ریاست جمهوری در کابل، پیروزی خود را در جنگ اعلام کرد.

اشرف غنی، رئیس جمهمور پیشین افغانستان در حالی که شبه نظامیان طالبان عملا بدون دردسر وارد پایتخت شده بودند از کشور خارج شد.

محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان به تلویزیون الجزیره گفت: «امروز، روز بزرگی برای مردم افغانستان و مجاهدین است. ما امروز پس از ۲۰ سال ثمره تلاش‌ها و فداکاری‌های خود را می‌بینیم».

تنها یک هفته طول کشید که طالبان کنترل تمام کشور را در دست بگیرد و نیروهای دولتی که سال‌ها آموزش دیده بودند و توسط ایالات متحده و دیگران با هزینه‌های میلیاردی تجهیز شده بودند، به یک باره ناپدید شدند.

 
U.S. govt. misleading people on Afghan war' - Tehran Times

شبکه خبری الجزیره تصاویری از فرماندهان طالبان در کاخ ریاست جمهوری با ده‌ها جنگجوی مسلح پخش کرد.

سخنگوی طالبان گفته شکل حکومت جدید در افغانستان به زودی مشخص می‌شود و افزود که طالبان نمی‌خواهد در انزوا زندگی کند و خواستار روابط بین المللی مسالمت آمیز است.

وی گفت: «ما به آنچه می‌خواستیم، یعنی آزادی کشور و استقلال مردم، رسیده‌ایم. ما به هیچکس اجازه نمی‌دهیم از سرزمین‌هایمان برای هدف قرار دادن کسی استفاده کند و ما نمی‌خواهیم به دیگران آسیب برسانیم».

یکی از رهبران طالبان به رویترز گفته که نیروهایشان در ولایت‌های گوناگون افغانستان متمرکز شده‌اند و تا زمان ایجاد حکومت جدید منتظر خروج نیروهای خارجی خواهند ماند.

این مقام که خواسته نامش فاش نشود، گفت که به شبه نظامیان طالبان «دستور داده شده است که به افغان‌ها اجازه دهند فعالیت‌های روزانه خود را از سر بگیرند و هیچ اقدامی برای ترساندن غیرنظامیان انجام نشود».

 
 Taliban leader 'favours political settlement' to Afghan conflict: statement  - France 24
 

نیروهای طالبان تاکنون سعی کرده‌اند چهره‌ای معتدلی از خود نشان دهند و قول داده‌اند به حقوق زنان احترام بگذارند و از خارجی‌ها و افغان‌ها محافظت کنند.

جاسیندا آردرن، نخست وزیر نیوزلند از طالبان خواسته تا از حقوق بشر حمایت کند و گفته که جهان نظاره‌گر طالبان است: «همه چیز مربوط به اقدامات است، نه کلمات».

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه گفت که همه پرسنل سفارت، از جمله سفیر این کشور در افغانستان، راس ویلسون، با هلیکوپتر به فرودگاه کابل منتقل شده‌اند تا زمان خروج فرا برسد. پرچم آمریکا نیز در سفارت این کشور در افغانستان پایین آمده و از محوطه سفارت برداشته شده است.

صدها افغان در تاریکی شب به باند فرودگاه حمله کردند، چمدان‌هایشان را برداشتند و در یکی از آخرین پروازهایی که توسط نیروهای آمریکایی کنترلِ ترافیک هوایی افغانستان انجام می‌شد، هر کدام به جایی رفتند.

 
 رویترز: حداقل ۵ نفر در پی تیراندازی در فرودگاه کابل کشته شدند | سایت انتخاب
 

یک مقام آمریکایی به رسانه‌های غربی گفته که نیروهای آمریکایی که مدیریت فرودگاه را بر عهده دارند برای جلوگیری از جلوگیری از ورود افغان‌ها به روی آسفالت فرودگاه و تلاش برای سوار شدن به یک پرواز نظامی، تیر هوایی شلیک کرده‌اند.

پنتاگون روز یکشنبه به  یک هزار سرباز دیگر اجازه داد تا به خروج شهروندان آمریکایی و افغان‌هایی که برای آنها کار می‌کردند، کمک کنند و تا 48 ساعت آینده حضور امنیتی خود را در خاک این کشور به 6 هزار سرباز افزایش دهد.

بیش از 60 کشور غربی از جمله ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و ژاپن با صدور بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که به همه افغان‌ها و شهروندان بین المللی که قصد خروج دارند باید اجازه داده شود.

فرانسه، آلمان و نیوزلند اعلام کردند که برای بیرون آوردن شهروندان و برخی از کارمندان افغان تلاش می‌کنند. روسیه گفت که در حال حاضر نیازی به تخلیه سفارت خود ندارد. ترکیه می‌گوید سفارت این کشور کماکان به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

 
Ashraf Ghani: news, videos, reports and analysis - France 24
 

 اشرف غنی، با انتشار یک پوست در فیس بوک گفته برای جلوگیری از درگیری با طالبان که جان میلیون‌ها تن از ساکنان کابل را به خطر می اندازد، کشور را ترک کرده است. برخی از کاربران رسانه‌های اجتماعی، غنی را که محل اقامت خود را فاش نکرده و به خاطر اینکه آنها را در هرج و مرج رها کرده، ترسو نامیده‌اند.

بسیاری از افغان‌ها از این بیم دارند که طالبان در اعمال قوانین شرعی خود به شیوه‌های سخت گذشته بازگردد. در دوران حکومت طالبان در بین سال‌های 1375 تا 1380 شمسی، زنان نمی‌توانستند کار کنند و مجازات هایی مانند سنگسار اعمال می‌شد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد از همه طرف‌ها خواست تا نهایت خویشتنداری را داشته باشند. او همچنین در رابطه با آینده زنان و دختران افغانستان ابراز نگرانی کرد.

 
 Women Here Are Very, Very Worried' - The New York Times
 

در واشنگتن، مخالفان تصمیم جو بایدن برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و پایان دادن به طولانی‌ترین جنگ آمریکا می‌گویند که وضعیت کنونی افغانستان ناشی از استراتژی نادرستی‌ست که در نهایت به شکست آمریکا منتهی شده است.

بایدن پس از پیگیری طرح دونالد ترامپ مبنی بر پایان ماموریت نظامی آمریکا در افغانستان، با انتقادات داخلی رو به رو شد.

میچ مک کانل، رهبر جمهوری‌خواهان سنای آمریکا، بایدن را به دلیل آنچه او «شکست شرم آور رهبری آمریکا» نامید متهم کرد.

مک کانل گفت: «تروریست‌ها و رقبای اصلی مانند چین در حال تماشای بی‌آبرویی یک ابرقدرت هستند.»

سخنگوی دفتر سیاسی طالبان گفته که طالبان سیاست بین المللی عدم مداخله دو طرفه را اتخاذ خواهد کرد. «ما فکر نمی‌کنیم نیروهای خارجی تجربه شکست خوردۀ خود را تکرار کنند».




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد