تاريخ: ۱۳۹۵ جمعه ۱۰ دي ساعت ۱۹:۸ بازدید: 2182      نظرات: 0      کد مطلب: 2624

نکات کلیدی برای اینکه سرما نخورید


 

هاژه ـ آیا شما هم در فصل سرما زود سرما می خورید یا وقتی که سرما می خورید حالا حالا ها خوب نمی شوید و باید مدتها عوارض سرماخوردگی نظیر سرفه و عطسه و آبریزش بینی را تحمل کنید؟ آیا شما هم از پزشک خود پرسیده اید که “چه کار کنم تا سرما نخورم؟

خب شاید رعایت نکات زیر بتواند احتمال سرما خوردگی شما را کم کند:

۱- خوب استراحت کنید

تحقیقات بسیاری نشان داده اند که استراحت و خواب نامناسب ایمنی بدن را پایین می آورد و انسان را در مقابل انواع بیماریها (از جمله همین سرماخوردگی) آسیب پذیر تر می کند. خوب بخوابید تا بدنتان مقاومتر شود و بیماریهایتان زیاد طول نکشد.

۲- از استرس به دور باشید

باز هم مطالعات زیادی در دست است که استرس جسمی (مثل کار سنگین) یا روحی (اضطراب ها و …) می تواند سطح ایمنی بدن را پایین بیاورد. بنابرین بد نیست که اضطرابهای خود را مدیریت کنید و زمانهایی را به تفریح و دوری از استرس اختصاص دهید.

۳- زندگی اجتماعی خود را بهبود ببخشید

افرادی که روابط اجتماعی خوبی دارند نه تنها عمر طولانی تری خواهند داشت بلکه احتمال ابتلایشان به بیماریهای قلبی و عصبی و حتی دیابت و بیماریهای دیگر هم کمتر است، چه رسد به سرماخوردگی. این جمله هم نتیجه دهها مقاله و تحقیق محتلف است.

۴- ورزش کنید

ورزش دوست خوب سیستم دفاعی بدن است. البته واضح است که در اینجا منظور ما دقیقا ورزش صحیح و اصولی است و نه روشهای غلطی که تنها به قصد خودنمایی یا پیروزی در مسابقات انجام می شوند.

۵- ویتامین ث را دست کم نگیرید

بله. درست است که ویتامین ث تاثیر صد در صدی در پیشگیری یا درمان سرماخوردگی ندارد. اما مصرف متناسب آن هم ضرری ندارد. بویژه دریافت آن از منابع طبیعی (مانند مرکبات) باعث میشود که در کنار ویتامین ث مقدار زیادی مایعات و املاح و آنتی اکسیدانها هم وارد بدن شوند. دقت کنید که مصرف زیاد ویتامین ث بویژه در قالب قرصها می تواند در بعضی افراد باعث ناراحتی کلیه شود.

۶- واکسن آنفلوانزا را زیادی دست بالا نگیرید

واکسنهای آنفلوانزا معمولا برای چند نوع شایع آنفلوانزا (معمولا بر اساس گونه های شایع اروپا و آمریکای شمالی) تهیه می شوند. بنابراین حتی بعد از تزریق واکسن آنفلوانزا ممکن است شما به گونه دیگری از آنفلوانزا مبتلا شوید، ضمن اینکه سرماخوردگی معمولی با آنفلوانزا فرق دارد و ویروس آن هم متفاوت است. بنابراین تزریق واکسن آنفلوانزا تاثیری در پیشگیری از سرماخوردگی هم نخواهد داشت.

۷- اکیناسه (سرخارگل) هم زیاد فایده ندارد

تحقیقاتی که جدیدا منتشر شده اند نشان داده اند که برخلاف بعضی ادعاهای شرکتهای تجاری، عصاره سرخارگل (اکیناسه) هیچ تاثیر قابل توجهی در پیشگیری یا درمان سرماخوردگی ندارد. بعنوان نمونه تحقیقی که در سال ۲۰۰۵ در New England Journal of Medicine منتشر شد نشان می دهد که اکیناسه از این نظر هیچ تفاوتی با یک دارونما (داروی کاذب) ندارد.

۸- اصول بهداشت فردی را در ارتباط با دیگران رعایت کنید

همان چیزهای ساده همیشگی: با افراد مبتلا دست ندهید و فاصله معقولی (در حد یک و نیم متر) از آنها حفظ کنید. از حوله و قاشق و چنگال شخصی استفاده کنید و دستهایتان را مرتب با آب و صابون بشویید.

* اما اگر همه اینها را هم رعایت کردید باز هم ایمن نیستید، سرماخوردگی با وجود پیش پا افتاده بودنش، بسیار موذی و هزار چهره است و ایمنی کاملی در مقابل آن وجود ندارد. اما با توجه به نکات گفته شده در بالا می توانید امیدوار باشید که زود به زود سرما نخورید و طول مدت سرماخوردگیهایتان کوتاهتر باشد.




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد