تاريخ: ۱۴۰۰ جمعه ۲۵ تير ساعت ۱۲:۲۷ بازدید: 1958      نظرات: 0      کد مطلب: 16337

یکی از مهم‌ترین آثار تاریخی مهاباد مرمت می شود


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مهاباد از آغاز مرمت بنای تاریخی مسجد جامع(مزگه‌وتی سوور) این شهرستان خبر داد.
 
 
ایوب حاجی‌زاده در گفتگو با خبرنگار هاژه با بیان اینکه مرمت و ساماندهی  آثار تاریخی مهاباد در اولویت فعالیت اداره میراث فرهنگی شهرستان است، اظهار کرد: با پیگیری های لازم توسط اداره میراث فرهنگی مهاباد و مجموعه نهادهای شهرستان به ویژه نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی اعتبار مرمت بخشی از مسجد جامع مهاباد تخصیص یافت.
 

 
وی افزود: با توجه به خلف وعده پیمانکار سابق با خلع ید ایشان و تعیین پیمانکار جدید و عقد قرارداد به زودی مرمت مسجد جامع شروع خواهد شد.
حاجی‌زاده تصریح کرد: مبلغ 230 میلیون تومان اعتبار برای مرمت مسجد جامع شهرستان اختصاص یافته که با توجه به انجام سبک سازی سقف در سال‌های گذشته، این میزان اعتبار در بخش اندرونی فضای مسجد شامل ستون‌ها و بخش داخلی هزینه خواهد شد.
وی اضافه کرد: پیشتر در 2 فاز مرمت مسجد جامع انجام شده و با انجام فاز سوم مرمت بخش اندرونی، ضمن پیگیری جذب اعتبارات برای اجرای فازهای بعدی، سبک‌سازی بخش حجره‌ها و سایر بخش‌های باقی مانده در دستور کار قرار خواهد گرفت.
 
 
 
با گزارش هاژه، مسجد جامع سرخ یا «مزگه‌وتی سوور»، یکی دیگر از جاذبه‌ها و دیدنی‌های تاریخی در شهرستان مهاباد و استان آذربایجان غربی که مربوط به دوره صفوی است.
این مسجد یکی از اقدامات مهم عمرانی بداق سلطان مکری  می‌باشد که در سال ۱۰۸۹ بنا گردید و همچنان پابرجا است
 این اثر در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۴۸ با شمارهٔ ثبت ۸۸۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
شبستان زیبای این مسجد که مقدمه‌ای بر شبستان مسجد وکیل شیراز است، ۱۰ ستون سنگی دارد و ۱۸ گنبد آجری نیمکره، پشت بام اصلی مسجد را پوشانده است که در گذشته با ناودانهای سنگی، آبریز آن میسر شده بود. فاصله هر ستون از ستون دیگر ۴/۵ متر است. برای برپایی ستونها و استقرار گنبدها، ابتدا پی ستونها را سنگ ریخته و برای ایجاد سطح اتکا از یک سنگ رسوبی تراشیده به عنوان پایه ستون استفاده کرده‌اند. این پایه، که به شکل مربع است، به صورت افقی در پای ستون تعبیه شده و برای جلوگیری از تزلزل ستونها، آنها را یه صورت مادینه تراشیده و ستون سنگی را به صورت عمودی به شکل هشت ضلعی و به ارتفاع ۲۶۰ سانتی‌متر پس از سوار کردن بر پایه ستونها، به سر ستون رسانده‌اند. ستونهای مسجد با سرب گداخته به این سر ستونها پیوند داده شده است.
مصالح اصلی مسجد آجر قرمز است؛ به طوری که سبب نامگذاری مسجد، به مسجد سرخ شده است.





ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد