بە گزارش پایگاه خبری هاژە، روز چهارشنبه بیستوسوم تیرماه، سومین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در سال ۱۴۰۰ با ریاست سلیمان پاکزاد، معاون فرماندار مهاباد برگزار شد.
سرهنگ علیزاده، معاون فرماندهی انتظامی شهرستان مهاباد در این جلسە گفت: ریشە تمام ناهنجاریها و انحرافات اجتماعی اعتیاد است کە از عواملی همچون: سنتگریزی، حاشیەنشینی، احساس بیگانگی، احساس تنهایی، ضعف گرایشات مذهبی و همچنین تجملگرایی نشٲت میگیرد.
سرهنگ علیزاده افزود: مواد مخدر یک تهدید است و خنثیکردن آن نیاز بە عزم ملی داشتە و همچنین پای کار آمدن تمام متولیان امر را میطلبد.
معاون فرماندهی انتظامی شهرستان مهاباد گفت: در سە ماهە اول سال جاری، بیش از ۴۹ کیلوگرم تریاک، ۱۸ گرم حشیش، ۱۱۵ گرم هروئین، ۴۳ کیلوگرم شیشە و همچنین ۵کیلوگرم سایر مواد مخدر کشف شدە کە طی آن ۵۶ نفر توزیعکنندە، خردەفروش، قاچاقچی و ۷۶ نفر مصرفکنندە دستگیر شدەاند.
سلیمانی، مدیر آموزشوپرورش شهرستان مهاباد نیز از استمرار فعالیت یاریگران زندگی در شبکە شاد خبر داد و گفت: در این طرح با گسترە بالا و در حد توان نسبت بە آشنایی دانشآموزان با روشهای مبارزە با مواد مخدر، سیگار و مشروبات الکلی اقدام شدە است.
رضا جهین، رییس ادارە صمت مهاباد نیز از پلمپ ۴۴ قلیانسرا در راستای مصوبات شورای مبارزە با مواد مخدر در نتیجە گشتهای مشترک ادارە متبوع خود با شبکە بهداشت و درمان شهرستان از ابتدای سال جاری خبر داد.
کریمیآذر، رییس صندوق کارآفرینی و امید شهرستان مهاباد در این جلسە گفت: از ابتدای سال جاری نسبت به پرداخت ۱۲ فقره تسهیلات بە خانوادە زندانیان معتاد اقدام شدە و در صورت معرفی ادارە زندان مهاباد، تا سقف ۵۰ میلیون تومان این امر امکانپذیر خواهد بود.
در ادامە، علیمهر، معاون دادستان مهاباد، داریوش بخشی، رییس ادارە زندان مهاباد و انور ابراهیمیآذر، رییس دفتر نمایندە مردم مهاباد در مجلس، شرایط بغرنج اقتصادی و بیکاری را ریشە اعتیاد و ناهنجاریهای موجود عنوان کردند و خواستار اقدام جدی نهادهای مسوول در این حوزە شدند.
در پایان نیز، سلیمان پاکزاد معاون سیاسی و امنیتی فرمانداری ویژە مهاباد از ادارات و ارگانهای عضو شورای مبارزە با مواد مخدر خواست با تمام توان و استفادە کامل از ظرفیتهای موجود در راستای مبارزە با مواد خدر اقدام کنند.
بە گزارش هاژه، سالیانه جلسات متعددی در حوزه مبارزه با مواد مخدر در سطح شهرستان و با عناوین مختلف برگزار میشود. کشف مواد مخدر ، شناسایی عاملین توزیع و دستگیری معتادان و تحویل آنها بە محاکم قضایی و کمپهای ترک اعتیاد بە صورت نسبتا مطلوبی انجام میشود. اما ریشه این بلای خانمانسوز از معضلات دیگری آب میخورد. مشکلات اقتصادی، بیکاری، فقر مطلق اقتصادی و فرهنگی از این دستە معضلاتاند کە حتی یک فرد معتاد اصطلاحا "پاکشدە" را نیز دوباره و چندباره بە دام فروش و مصرف مواد مخدر سوق میدهند. بە نظر میرسد تا زمانی کە این معضلات برطرف یا حداقل از شدت آن کاستە نشود برگزاری این دست از جلسات راه بە جایی نخواهد بردە و آنچه باید همچون گذشته شاهد آن باشیم، افزایش مصرف و کاهش سن مصرف مواد مخدر خواهد بود.