تاريخ: ۱۴۰۰ شنبه ۱۹ تير ساعت ۱۳:۵۲ بازدید: 1085      نظرات: 1      کد مطلب: 16317

آتش‌سوزی در جنگل‌های سردشت


آتش سوزی در جنگل های سردشت مهار شد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان |  Mehr News Agency
 

 این روزها آتش‌سوزی‌های اخیرِ جنگل‌های منطقه در فضای مجازی واکنش‌های زیادی به دنبال داشته است. کاربران می‌گویند که بیش از دو ماه از شروع آتش‌سوزی جنگل‌های سردشت و مریوان می‌گذرد و تنها اقدام مسئولان، نظرات غیر کارشناسی‌شان بوده است و در این بین تنها برخی از فعالان محیط زیست در قالب گروهای مردمی و انجمن‌ها، غیرت به خرج داده‌اند و آتش‌ها را خاموش می‌کنند.

سیر آتش‌سوزی‌ها در سردشت امسال هم کماکان ادامه دارد. برخی می‌گویند این آتش‌سوزی‌ها به کام کسانی خوش آمده و منافعشان ایجاب می‌کند که در این آتش‌ها، هیزم بریزند.

ابراهیم رحمانی، رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری سردشت در گفتگو با هاژه این موضوع را تکذیب می‌کند و می‌گوید که این گفته‌ها صحت ندارند. رحمانی می‌گوید که همزمان با او نیروهای امنیتی نیز پیگیر آتش‌سوزی‌ها هستند و در اکثر حریق‌ها خاطیان شناسایی و به مراجع قضایی تحویل داده شده‌اند.

رحمانی می‌گوید عمدۀ آتش‌سوزهای عمدی در جنگل‌های سردشت ناشی از اختلافات شخصی افراد بر سر زمین است.

 
آتش سوزی در جنگل های سردشت مهار شد - ایسنا
 

رحمانی با اشاره به این موضوع که میزان آتش‌سوزی‌ها نسبت به سال گذشته افزایش یافته است می‌گوید: اولین مورد آتش‌سوزی 20 اردیبهشت امسال رخ داد و تاکنون 24 مورد آتش‌سوزی در جنگل‌های سردشت رخ داده است.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری سردشت می‌گوید آمار دقیقی از میزان آتش‌سوزی‌ها در جنگل‌ها تاکنون در دسترس نیست. برخی از رسانه‌های محلی آتش‌سوزی‌های یک ماه پیش در مناطق «کولسه» و «زیر میرگ » را حدود «٦٠ تا ٧٠ هکتار» عنوان کرده بودند.

 پیشتر آزاد نامداری، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مریوان یکی از دلایل آتش‌سوزی در جنگل‌ها را، حریق در نقاط صفر مرزی دانسته بود و گفته بود به دلیل اینکه اجازه چرا به دامداران در این منطقه داده نشده است، پوشش گیاهی در جنگل‌ها رشد زیادی داشته و این موضوع سرعت سرایت آتش را دوچندان کرده است.

 
 هرگونه آتش سوزی، حبس و مجازات نقدی به همراه دارد - ایرنا
 

 ابراهیم رحمانی رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری سردشت به هاژه می‌گوید نیروهای هنگ مرزی سردشت همکاری لازم را با این اداره داشته‌اند و پس از صدور مجوز به دامدران این منطقه، اجازۀ چرا در طول روز را داده‌اند. رحمانی در ادامه اضافه می‌کند که در صورت آتش‌سوزی در نوار صفر مرزی، مانعی برای خاموش کردن آتش وجود ندارد.

ابراهیم معروفی عضو انجمن سبز شهر سردشت می‌گوید که بالارفتن قیمت زمین در این شهرستان سودجویان را به تخریب جنگل‌ها تشویق می‌کند. معروفی در ادامه اظهار می‌کند که سالانه بیش از ۳۰۰ فقره پرونده تخریب و تصرف و قطع اشجار و چرای غیرمجاز اعلام جرم می‌شود، علی رغم کثرت پرونده‌ها و مجازات متجاوزین متاسفانه میزان جرایم منابع طبیعی یا زیست محیطی کم نشده است.

 سردشت با ۹۰ هزار هکتار جنگل و ۳۰ هزار هکتار مرتع بیشترین جنگل‌های آذربایجان‌غربی را داراست؛ اما به دلیل وقوع آتش سوزی‌ها و قاچاق درختان در حال حاضر تنها ٧٠ هزار هکتار از جنگل‌های سردشت باقی مانده است.



برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

سالار,عشایری ۱۴۰۰/۴/۲۰
به نظربنده,دولت ومحیط زیست به هیچ عنوان نمیتوانند ازاین جنگلها ومراتع محافظت کنند,چون دولت بازور وظلم پدیدهای نحس به نانم جنگلبانی به وجودآورده,ومالکان اصلی که همان صاحبان جنگلهاومراتع,که هفت پشتشان ازاین بیشه زارومراتع محافظت کردهاند,وحالا محیط زیست نفهم برای مردم به ارث بخشیده,ببینید استراحت کنندگان چه بلایی سرطبیعت آوردن,اگرمالک بود,که باید مجددأ به صاحبان اصلی سپرده بشود,پدر هرتصرف کننده به محیط زیست رادرمی آورن,درغیراین صورت ازاین بهتر نخواهند دید,(آغا هه رآغاوه ته)

نظر خود را براي ما ارسال كنيد