تاريخ: ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۵ تير ساعت ۱۲:۲۴ بازدید: 2207      نظرات: 1      کد مطلب: 16298

چه بر سر احداث بیمارستان تامین اجتماعی مهاباد آمد؟

گفتگو با جلال محمودزاده نماینده مهاباد


 

هفتم دی ماه سال 1396 بود که علی ربیعی، وزیر سابق کار تعاون و رفاه اجتماعی در سفری کوتاه به مهاباد، کلنگ احداث بیمارستان تامین اجتماعی مهاباد را بر زمین کوبید. بیمارستانی که قرار بود تنها چند روز بعد از کلنگ‌زنی و پس از تشریفات قانونی به پیمانکار واگذار شود. پروژه پیشرفت آنچنانی نداشته و تنها دیواری به دور آن کشیده‌اند. به سراغ جلال محمودزاده، نماینده مهاباد رفتیم و پیگیر ماجرا شدیم. در ادامه مصاحبه هاژه با ایشان را می‌خوانید.

 

هاژه: آقای محموزاده مستحضر هستید که بر سر مالکیت زمین احداث بیمارستان تامین اجتماعی اختلافاتی وجود دارد. ماجرا چیست و  آیا این مشکل حل شده است؟

بیمارستان تامین اجتماعی، بیمارستانی 64 تختی‌ست که قابلیت ارتقا به 96 تخت را دارد. زمینِ احداث این بیمارستان حدود 1 هکتار و 4 هزار متر است که از این مساحت 1 هکتار و 2 هزار متر دولتی و متعلق به مسکن و شهرسازی است. مابقی آن به مساحت 2 هزار و 400 مترمربع که در وسط زمین احداث پروژه قرار دارد، خصوصی و متعلق به 8 شهروند مهابادی‌ست. زمین بخش دولتی اوایل سال 1399 از اداره مسکن و شهرداری به قیمت 28 میلیارد خریداری شد که مقرر شد سازمان تامین اجتماعی در چهار فقره و به صورت اقساطی این مبلغ را پرداخت کند. تاکنون 25 درصد یعنی حدود 7 میلیارد تومان پرداخت شده است.

اما 2 هزار و 400 متری که متعلق به 8 نفر بود؛ این موضوع یکی از معضلات پروژه به حساب می‌رفت چرا که در وسط زمین احداث قرار داشت و زمین را به 2 قسمت تقسیم کرده بود. علی‌رغم اینکه بودجه لازم تخصیص داده شده و محوطه‌سازی انجام گرفته بود تامین اجتماعی نمی‌توانست پروژه را پیمان‌سپاری کند. کارشناسان دادگستری قیمت این زمین‌ها را 7 میلیارد و 187 میلیون و پانصد هزار تومان تعیین کردند که این مبلغ در تاریخ 18/3/1400 به حساب اداره کل تامین اجتماعی استان واریز شده است و از آن‌جا هم به اداره ثبت اسناد مهاباد انتقال یافته که در نهایت در تاریخ 10/4/1400، این 2 هزار و 400 متر نیز ضمیمه‌ی زمین احداث شده است.

 

هاژه: با عنایت به اینکه چندین سال از کلنگ زنی این پروژه می‌گذرد شاهد پیشرفت خاصی نبوده‌ایم، چه دلایلی مانع اتمام پروژه بوده‌اند؟

یکی از مشکلات این بود که علی‌رغم کلنگ‌زنی بیمارستان، این پروژه تنها دارای مصوبه هیئت مدیره تامین اجتماعی بود و مصوبه هیئت امنا را نداشت. در تاریخ 2/7/1399 مصوبه هئیت امنا نیز گرفته شد.

مشکل دوم هم که پیش‌تر اشاره کردم مالکیت شخصی قسمتی از زمین احداث بود که عملا پروژه را به تاخیر انداخت. به دلیل اینکه اداره راه و شهرسازی از 8 نفر مالکان این زمین شکایت کرده بود و پرونده‌هایشان در دادگاه بود، سازمان تامین اجتماعی سردرگم مانده بود که مبلغ را به اشخاص پرداخت کند و یا به اداره راه و شهرسازی. در نهایت با پیگیری که انجام دادم به دستور دادستان محترم، شماره حسابی به نام اداره ثبت اسناد مهاباد افتتاح شد و مبلغ 7 میلیارد و 187 میلیون و پانصد هزار تومان قیمت کارشناسی شدۀ زمین به آن واریز شد. در نهایت کل سند به نام تامین اجتماعی زده شد.


هاژه: بودجه این پروژه چه میزان بوده و از کجا تامین شده است؟درباره امکانات این بیمارستان به ما بگویید.

پروژه با انجام محوطه‌سازی با اعتبار 3 میلیارد و 200 میلیارد تومان شروع شد. برآورد کلی برای احداث این بیمارستان 110 میلیارد تومان است که از این میزان 60 میلیارد تومان برای احداث سازۀ بیمارستان بدون درنظر گرفتن تجهیزات و 50 میلیارد برای تجهیز بیمارستان در نظر گرفته شده است. در حال حاضر اعتبار 60 میلیارد برای احداث سازه به تصویب هیئت امنای و هیئت مدیره تامین اجتماعی رسیده است.

خوشبختانه الان هیچ مشکلی چه در رابطه با تامین بودجه و چه در رابطه با زمین احداث وجود ندارد. در حال حاضر برای احداث بیمارستان، 8 پیمانکار آمادگی خود را به سازمان تامین اجتماعی کشور اعلام کرده‌اند. اعتبار این پروژه پایدار است و از محل درآمدهای سازمان تامین اجتماعی، فراهم خواهد شد. این بیمارستان امکانات کامل همچون بخش‌های کودکان، زنان و زایمان، جراحی، دندانپزشکی و اورژانس را خواهد داشت. یکی از مزیت‌های این بیمارستان این خواهد بود که هزینه‌ها برای کسانی که دفترچه تامین اجتماعی دارند، کاملا رایگان است.

هاژه: سرانجام بیمارستان 350 تختی مهاباد به کجا رسیده است؟

اعتبار ملی و استانی امسال بیمارستان 350 تختی مهاباد نیز بالغ بر 70 میلیارد تومان است که علاوه بر این از طریق ماده 56 و سرمایه‌گذاری بانک‌ها در طرح‌های عمرانی، با تفاهم‌نامه‌ای که وزارت بهداشت با بانک صادارات منعقد خواهد کرد مبلغ 100 میلیارد تومان توسط این بانک تامین خواهد شد. پیمانکار در حال کار است و بالای 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

با احداث این 2 بیمارستان در مهاباد، شهرستان از نظر نورم تخت بیمارستانی به عدد 2 تخت به ازای هر هزار نفر خواهد رسید که این عدد در سرانه کشوری 9/1 و سرانه استانی حدود 6/1 می‌باشد.

 









ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۴۰۰/۴/۱۵
ادی درمانگای هلال احمر....

نظر خود را براي ما ارسال كنيد