تاريخ: ۱۴۰۰ دوشنبه ۱۴ تير ساعت ۱۷:۳۶ | بازدید: 2031 نظرات: 0 کد مطلب: 16293 |
نشست طرح تدوین برنامە جامع گردشگری شهرستان مهاباد امروز در هتل تارا این شهر برگزار شد.
در این نشست که با دعوت ادارە کل میراث فرهنگی و گردشگری استان بەهمراه ادارە میراث فرهنگی مهاباد با حضور مسوولان شهرستانی و نمایندگان دانشگاه ارومیه در طرح تدوین برنامه جامع گردشگری مهاباد برگزار شد، بە پتانسیلهای گردشگری در شهرستان و همچنین مشکلات و موانع آن پرداخته شد.
در ابتدای جلسە احمد آفتاب یکی از نمایندگان دانشگاه ارومیە در ارتباط با این طرح گفت: طبق سند راهبردی شهرستان در حوزە گردشگری، ایجاد زیرساختهای مناسب و ارائە تسهیلات لازم بە عنوان عمدەترین راهبرد در حیطه گردشگری پیشنهاد شدە است.
وی افزود: طبق سند آمایش سرزمینی، گردشگرپذیربودن مهاباد و جایگاه این شهرستان بە عنوان یک مرکز فرهنگی، توسعە حملونقلی و زیرساختهای آن یک ضرورت است. اگرچه توسعە اماکن تجاری، درمانی و فرهنگی هم جایگاه خاصی دارد، اما مهمترین موردی کە در این سند عنوان شدە است، ایجاد و تجهیز زیرساختهای فرهنگی شهرستان میباشد.
علیاکبر تقیلو دیگر نمایندە دانشگاه ارومیه در تدوین طرح توسعە گردشگری مهاباد عنوان داشت: جوانب توسعە گردشگری مستلزم همفکری و تعامل است. لذا از مسوولان و کارشناسان تقاضا دارم پیشنهادات و موانع و مشکلات طرحهای گردشگری در شهرستان را اعلام نمایند.
نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی در این جلسە گفت: وجود طرح تدوین برنامە جامع گردشگری بە دلیل عدم آشنایی سرمایەگذاران بە نحوه سرمایەگذاری و شناخت کم از شهرستان، لازم و ضروری است.
جلال محمودزادە با انتقاد از بروکراسی اداری موجود گفت: ساز و کار پر پیچ و خم اداری بە بزرگترین مشکل سرمایەگذاران تبدیل شدە، بە نحوی که تیشه بر ریشە گردشگری شهرستان زدە است.
در ادامە این نشست آرش شهابی بە نمایندگی از اعضای منتخب دور ششم شورای اسلامی شهر مهاباد گفت: توسعە و ایجاد زیربناهای گردشگری مهاباد صرفا در حوزە فرهنگی خلاصه نمیشود زیرا شهرستان ظرفیت توسعە در همه زمینەهای گردشگری از جملە تجاری، درمانی و... را دارد.
عارف خدرلو فرماندار مهاباد در این جلسە گفت: ورود سالانە بیش از ١۵٠ هزار نفر بە مهاباد نشان میدهد الویت اول ما در شهرستان گردشگریست.
فرماندار مهاباد افزود: آمادەسازی زیرساختها، تسهیل در اعطای مجوزات لازم برای سرمایەگذاران و ارائە تسهیلات سه موضوع مهم در جذب سرمایەگذار گردشگریست کە باید بە آن توجه کرد.
در پایان نشست مقرر شد:
رویکرد طرح ناظر به
۱- مطالعه و شناسایی پتانسیلهای آشکار و پنهان گردشگری شهرستان
۲- معرفی جنبههای سرمایهگذاری گردشگری و تولید محتوا در این بخش در قالب کتاب و کتابچه و فیلم مستند و...
۳- توجه به نحوه تعامل ادارات و کاهش بروکراسی اداری در طرحهای سرمایهگذاری گردشگری
۴- توجه به قابلیتهای گردشگری شهرستان در بخش فرهنگی و طبیعی
۵- توجه ویژه به تسهیل در توسعه زیرساختهای گردشگری با امتحان نظر به فرابخشی بودن موضوع
۶- مدنظر قراردادن فرهنگ بومی و تحولات اجتماعی در طرح جامع
۷- ساماندهی مبادی ورودی شهر از طرف پیرانشهر و سردشت و چندلاین کردن مسیر و ایجاد پارکهای مناسب گردشگری در مسیر سد مهاباد
۸- تغییر نگرش مدیریت شهری در توجه به پتانسیلهای وسیع گردشگری شهرستان
۹- توجه به گردشگری روستایی و عشایری و آموزش و اشتغال در این بخش
۱۰- اهمیت دادن رسانه ملی به توسعه گردشگری شهرستان و تولید محتوا، خواهد بود.
|