تاريخ: ۱۴۰۰ سه شنبه ۷ ارديبهشت ساعت ۱۱:۴۷ بازدید: 1229      نظرات: 0      کد مطلب: 16094

کرونا پس از واکسن؛ سوال‌های رایج


 
 تکذیب ثبت‌نام حضوری واکسن کرونا | اقتصاد آنلاین
 

بر اساس آمارهای رسمیِ مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۶۵۲ هزار و ۹۰۳ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۷۱ هزار و ۲۱۰ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند.

آغاز روند واکسیناسیون در ایران ممکن است پرسش‌هایی را در رابطه با اوضاع و شرایط افراد پس دریافت آن بوجود بیاید. اینکه آیا تزریق واکسن مانع از انتقال ویروس کرونا می‌شود و یا آیا افراد پس از تزریق واکسن می‌توانند بدون ماسک و یا رعایت پروتکل‌های بهداشتی در جامعه حضور پیدا کنند؟

در ادامه به سوالاتی را که در زمینه شرایط پس دریافت واکسن کرونا وجود دارند بررسی و مرور خواهیم کرد.

 

آیا واکسن کرونا، انتقال بیماری را نیز کاهش می‌دهد؟

جواب این سوال مثبت است. واکسن‌های کرونا جدای از اینکه موجب می‌شوند ایمنی در بدن افراد به وجود بیاید، میزان انتقال به سایر افراد را نیز کاهش می‌دهند. البته محققانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند به دنبال این هستند که بدانند واکسیناسیون کرونا، در مجموع چقدر می‌تواند از انتقال ویروس و ابتلای افراد در جامعه جلوگیری کند.

 

توصیه‌ کارشناسان بعد از دریافت واکسن کرونا چیست؟

وزارت بهداشت و درمان ایران در سایت خود گفته که کسانی که واکسن کرونا می‌زنند نباید ماسک خود را بردارند. این سازمان در توضیح این مسئله نوشته:  «برای ایجاد ایمنی کافی باید دو نوبت واکسن به فاصله دو تا چهار هفته تزریق شود و مدت زمان تحریک و پاسخ مطلوب سیستم ایمنی هم حدود دو هفته بعد از واکسن خواهد بود لذا تا شش هفته بعد از تزریق اولین نوبت واکسن هنوز ایمنی کافی ایجاد نشده است. توصیه می‌شود افرادی که واکسن می‌زنند هم برای احتیاط، توصیه‌های پیشگیرانه عمومی را رعایت نمایند.»

بنابر گزارشات، اگرچه میزانِ احتمال افرادی که هر 2 دوز واکسن را دریافت کرده‌اند ناچیز است اما کماکان ممکن است که عامل انتقال ویروس کرونا به دیگران باشند، هر چند در ظاهر هیچ علائمی نداشته باشند.

 

آیا اشخاص بعد از دریافت واکسن کرونا ممکن است کرونا بگیرند؟

با وجود اینکه احتمال ابتلا به کروناویروس پس از دریافت واکسن بسیار کم است اما پاسخ این سوال مثبت است. علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی کرونا در یک گفتگوی تلویزیونی در پاسخ به این سوال گفته است که دوز دوم واکسن ۲۱ روز بعد تزریق خواهد شد و اثر بخشی آن نیز حدود یکماه بعد از آن زمان خواهد بود در این مدت فرد هم می‌تواند مبتلا شود و هم می‌تواند ناقل بیماری باشد اما با شانس کمتر این اتفاق خواهد افتاد.

واکسن‌های که تاکنون برای کرونا معرفی شده‌اند اگرچه موثرند اما هیچ کدام مصونیت صد در صد ایجاد نمی‌کنند.

 

آیا افراد با تزریق واکسن به کرونا مبتلا می‌شوند؟

خیر. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در این رابطه می‌گوید: هیچ یک از واکسن‌های مجاز و توصیه شدۀ کووید 19، حاوی ویروس زنده ای نیستند که باعث ایجاد این بیماری شوند. این به این معنی‌ست که واکسن‌ها شما را به این بیماری مبتلا نمی‌کنند.

واکسن های کووید 19 به سیستم ایمنی بدن ما می‌آموزند که چگونه ویروس کرونا را بشناسند و با آن مبارزه کنند. در این بین، گاهی این روند می‌تواند علائمی مانند تب ایجاد کند که این علائم طبیعی هستند و حاکی از محافظت بدن در مقابل ویروس کرونا است.

 

واکسیناسیون کامل در مورد ویروس کرونا به چه معناست؟

واکسیناسیون کامل وضعیتی است که سیستم ایمنی بدن نسبت به ویروس مقاوم شده و قوی‌تر عمل می‌کند. این حالت حدودا دو هفته پس از دریافت هر دو دوز واکسن که ۲۱ روز فاصله بین آنها است و یا در مواردی مثل واکسن جانسون اند جانسون که تک دوز است، اتفاق می‌افتد. پس افراد به محض دریافت واکسن، به طور کامل واکسیناسیون نشده‌اند و در این دوران تاکید می‌شود که کاملا مواد پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا را رعایت کنند.

 
 آغاز نام نویسی دریافت واکسن کرونا و پلمب سه واحد صنفی در کیش - ایرنا
 


برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد