تاريخ: ۱۳۹۵ چهارشنبه ۸ دي ساعت ۱۱:۴۹ بازدید: 2208      نظرات: 1      کد مطلب: 2599

کرمانشاه آثاری از 125 هزار سال پیش تا به امروز را در دل خود دارد

پروفسور گلزاری: پس از نیم قرن تحقیق میگویم هیچ استانی به لحاظ تاریخی به پای کرمانشاه نمیرسد/ اولین روستاهای جهان در کرمانشاه شکل گرفته اند


به گزارش هاژه به نقل از ایسنا، استاد تاریخ و باستان شناس برجسته ایران با اشاره به نیم قرن تحقیق خود در خصوص کردها و منطقه غرب ایران، گفت: هیچ استانی به لحاظ تاریخی به پای کرمانشاه نمی رسد.

 پروفسور مسعود گلزاری در آیین افتتاحیه هفته فرهنگی کرمانشاه در جزیره قشم با اشاره به نیم قرن تحقیق خود درباره کرد  و کرد زبانان گفت: از سال 1328 با کردها آشنا شده و از همان زمان شیفته کردها و غرب ایران شدم.

گلزاری با بیان اینکه حرف درباره کرمانشاه بسیار است، گفت: تنها اگر بخواهم به عظمت تاریخ کرمانشاه اشاره کنم این نکته بس است که بگویم کرمانشاه از 125 هزار سال پیش تا به امروز تاریخ و تمدن داشته و آثار تمامی دوره های تاریخی در آن موجود است.

گلزاری افزود: سال 1338 با هیات انستیتو شرقی دانشگاه شیکاگو به محلی بین گیلانغرب و نفت شهر سفر کردیم و در آن محل تبر سنگی یافتیم که متعلق به دوره آشوری در 125 هزار سال پیش است و در هیچ منطقه ای از ایران نمی توان این تاریخ را دید.

وی اظهار کرد: کرمانشاه از 125 هزار سال پیش تا اواخر دوره پهلوی، غرق در آثار تاریخی و باستانی است.

گلزاری با بیان اینکه کهن ترین روستاهای دنیا در کرمانشاه قرار دارد، گفت: تپه ای در روستایی از توابع دینور وجود دارد که با تجزیه کربن 14 آثار به جای مانده قدمت آن به 9800 سال پیش از میلاد برمی گردد که در هیچ کجای دنیا چنین قدمتی نداریم.

این باستان شناس برجسته با بیان اینکه نخستین دهکده های جهان در کرمانشاه به وجود آمده، گفت: دومین دهکده تاریخی جهان نیز چیا خزینه قیسوند در گنج دره هرسین و پس از آن تپه سراب  حصارسفید کرمانشاه است.

گلزاری با یادآوری اینکه زاگرس نشینان بسیار پیش تر از آریایی ها در زاگرس سکنی داشتند، گفت:  در دوره مادها دو ماد کوچک و بزرگ وجود داشت که ماد بزرگ قسمت اعظم ایران را در برداشته و ماد کوچک آذربایجان و مناطق دیگر را شامل می شده است.

وی افزود: در دوران مادها کرمانشاه هسته اصلی مقر ماد بزرگ بوده و تمام قدرت این حکومت در کرمانشاه متمرکز بوده است.

این محقق با بیان اینکه بزرگترین سند ملیت ایرانیان در دل کوه بیستون قرار گرفته، گفت: سنگ نگاره داریوش که 522 سال پیش از میلاد نگارش شده پرافتخارترین سند ملی ماست، چرا که خط برای نگارش آن در دوره هخامنشی اختراع شده است.

گلزاری افزود: ایران در دوره هخامنشیان چهارمین سرزمینی است که خط در آن اختراع شد و کتیبه بیستون با خط میخی هخامنشیان نگارش شده است.

وی افزود: در این سند پرافتخار بند به بند آن به نام خداوند نگارش شده و داریوش در ابتدای هر بند عنوان کرده که به خواست اهورامزدا این کار انجام شده است.

این باستان شناس برجسته تصریح کرد: در دوران پس از اسلام نیز دو سلسله کرد حسنویه و بنو عناذ را داریم که در هیچ کتب درسی اسمی از آنها آورده نشده که این دو هر کدام حدود 130 سال حکومت کردند و تعداد زیادی مسجد در استان کرمانشاه در این دوره ساخته شد.

وی افزود: کرمانشاه از دوران هخامنشیان تا به امروز از هر دوره تاریخی آثاری دارد و در زمینه آثار تاریخی هیچ استانی در ایران نیست که پا به پای کرمانشاه قدم بردارد، زیرا آثار تاریخی تمام استان ها مشخص است و به طور معمول بیشتر استان ها تنها از برخی دوره های تاریخی اثر دارند و این کرمانشاه است که از همه دوره های تاریخی آثاری در دل خود دارد.



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

1
0
پاسخ به این اظهارنظر

هادی ۱۳۹۶/۱/۲
واقعا همینطوره این برای ایران وایرانی ها افتخاره که اولین زندگی ها و بعداولین تمدن ها دراستانی درایران زمین شروع شده
افتخارمی کنیم به ایرانی بودنمون و بعد به کرمانشاهی بودنمون
اما افسوس ای کاش مسولین یکم بیشتراین استان دیرین این سرزمین رو دریابن. بطورقاطع می توان گفت همه کرمانشاهی ها میدونن یک مسول دلسوز درکرمانشاه وجودنداره. حتی استاندار فرماندار و حتی تا اکثریت مدیر کل هایه استان واکثرپست های کلیدی دراین شهر غیربومی وازفرزندان کرمانشاه نیستن و اصلا دلسوز وبفکر این شهر و مردمش نیستن این موضوع بارها ثابت شده همه مثلا بودجه هایی اندکی هم که چندین سال یبار میاد برگشت داده میشه به تهران،امیدوارم مسولین هم این مشکلو حل کنن پست هارو به خود کرمانشاهی ها بدن هم مشکل بیکاری که زمینه فقر وفساد و انواع خلاف و... را به وجوداورده حل کنن
به امید ان روز

نظر خود را براي ما ارسال كنيد