تاريخ: ۱۳۹۹ پنج شنبه ۲۳ بهمن ساعت ۱۳:۲۹ | بازدید: 1551 نظرات: 0 کد مطلب: 15799 |
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، بدنبال تبدیل وضعیت شهرستان مهاباد از حالت آبی به زرد، ستاد مقابله با کرونای شهرستان مهاباد تشکیل جلسه داد و از آخرین سنگاندازی معاونت دارو دانشگاه علوم پزشکی استان در شهرستان مهاباد پرده برداری شد.
یک سال قبل از اواخر بهمنماه عرضه ماسک در سطح کشور و شهرستان مهاباد با چالش جدی روبرو شد، قیمت هر ماسک از 200 تومان به 10 هزار تومان و بیشتر رسید، در هیمن حال خیاطان و کارگاههای تولیدی شهرستان مهاباد برای حفظ سلامت شهروندان تولید ماسکهای پارچهای یک لایه و چند لایه را آغاز کردند.
در این بین کم نبودند تولیدکنندگان بومی که بخشی از خط تولید خود را برای عرضه مواد ضدعفونی و تولید ماسک، تغییر دادند و تا بارقههای امیدی در دل وحشت زده شهروندان ایجاد کنند.
صرف نظر از سنگاندازیهای مسوولان استانی برای تولید مواد ضدعفونی در شهر مهاباد و حتی نحوه توزیع آن، در چند ماه گذشته بسیاری از سرمایهگذاران و تولیدکنندگان مهابادی، دستگاههای تولید ماسک را خریداری کرده و چشم انتظار صدور مجوزهای قانونی برای تولید ماسکهای استاندارد هستند.
محمد جهین رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان مهاباد در جلسه ستاد مبارزه با کرونا در شهرستان مهاباد از آخرین سختگیریهای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی پرده برداشت و گفت: در حال حاضر 3 واحد تولیدی برای تولید ماسک، دستگاههایی خریداری کردهاند، با این حال بعد از گذشت 3 ماه، علیرغم رفع نواقص و اعمال نظر کارشناسان معاونت داروی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، مجوز تولید ماسک برای آنها صادر نشده است.
وی افزود: علیرغم تولید ماسک در بسیاری از شهرهای استان آذربایجان غربی، واحدهای تولیدی شهرستان همچنان در انتظار صدور مجوز دائمی برای تولید ماسک به سر میبرند.
جهین تصریح کرد: معاونت دارو و غذای دانشگاه علوم پزشکی استان، بعد از تمامی رفع نواقصها، صدور مجوز دائمی برای یکی از تولیدکنندگان قدر شهرستان را منوط به استعلام از سازمان انرژی اتمی کشور کرده و این درحالیست که استعلام از این سازمان تنها برای تولید ماسکهای N95 صورت میگیرد.
وی اضافه کرد: تولیدکنندگان مهابادی به نحوی از پیگیری راهاندازی خط تولید دلسرد شدهاند که حتی از مراجعه به ادارات شهرستان برای پیگیری خط تولید کارخانه امتناع میکنند و دلیل آن را سختگیری و اعلام نواقص جدید از سوی معاونت دارو اعلام میکنند، درحالیکه بسیاری از تولیدکنندگان شهرهای همجوار در فضاهایی به مراتب غیراستانداردتر از تولیدیهای مهاباد مجوز دائمی تولید ماسک دارند.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان مهاباد در ادامه اظهار کرد: واحدهای تولید ماسک شهرستان برای ایجاد گرمخانه و سایر فضاهایی که معاونت دارو اعلام کرده بیش از 100 میلیون تومان هزینه کردهاند، اما تاکنون وارد چرخه تولید نشدهاند.
جهین افزود: در هفتههای گذشته بیش از 10 هزار ماسک در سطح شهرستان و اماکن پر تجمع شهرستان توزیع شده که تمامی آنها تولید کارخانههای شهرستان بوده است.
وی با اشاره به رضایتمندی مسوولان از یک واحد تولید ماسک در شهرستان، تصریح کرد: 45 روز قبل مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهاباد اعلام کرد در ظرف یک هفته مجوز دائمی برای یکی از واحدهای تولیدی صادر شود اما تا این لحظه اقدامی صورت نگرفته است.
وی در پایان با بیان اینکه از ابتدای شیوع کرونا، ۱۰ هزار بازرسی مشترک در سطح بازار این شهرستان انجام شده است، اضافه کرد: طی بازرسی های انجام شده ۵۳۵ واحد صنفی به علت رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی پلمب و هزار و ۲۲۰ واحد نیز اخطاریه کتبی دریافت کرده اند.
به گزارش هاژه، تولید ماسکهای عادی، نه تنها عرضه و تقاضا را در شهرستان به تعادل نسبی رسانده، بلکه در کاهش قیمت آن نیز نقشی تعیین کننده ایفا کرده و در کنار آن باید به ایجاد زمینه برابر جهت رقابت در بین واحدهای تولیدی و اقتصادی نیز توجه کرد.
|