تاريخ: ۱۳۹۹ سه شنبه ۱۴ بهمن ساعت ۲۰:۴۹ | بازدید: 1468 نظرات: 0 کد مطلب: 15757 |
جمال موسوی، فرمانده انتظامی شهرستان ایلام دلیل این حادثهی هولناک را مشکلات خانوادگی عنوان کرد. بر اساس شنیدهها این فرد پس از این اتفاق، به محل کار خود در بانک مراجعه میکند و در داخل یکی از اتاقهای شعبه به زندگی خود پایان میدهد.
منبعی آگاه در سازمان پزشکی قانونی کشور، در گفت وگو با روزنامه اعتماد گفته آمار قربانیان خودکشی در ۸ ماه امسال، یعنی از ابتدای فروردین تا پایان آبانماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۴.۲ درصد افزایش داشته است.
با مراجعه به وبگاه سازمان پزشکی قانونی کشور و گزارشهای ثبت شدهی این سازمان، میبینیم که در ۸ ماه گذشتهی سال جاری، ۳۵۸۹ نفر اقدام به خودکشی کردهاند. این بدان معنیست که امسال، روزانه ۱۵ نفر بر اثر اقدام به خودکشی جانشان را از دست دادهاند.
بر اساس گفتهی مقامات رسمی، 5 استان ایلام، کرمانشاه، همدان، خوزستان و لرستان دارای بیشترین آمار خودکشی هستند؛ همچنین بیشترین روش در خودکشی، استفاده از دارو، حلقآویز کردن و استفاده از سم بوده است.
پژمان خالدیان، روانشناس به هاژه میگوید: به باور من با شیوع کرونا از سال گذشته و با تعطیلی اصناف، تامین معیشت مردم رو به دشواری رفت. همچنین فقدان عزیزان و مرگ و میرهای ناشی از کرونا اختلالات روانی را تشدید کرد. ممکن است میزان افسردگی بیشتر شده باشد و همین امر، آمار اقدام به خودکشی و فوت ناشی از آن را افزایش داده باشد.
نکته حائز اهمیت آنکه، با رصد آمارها متوجه خواهیم شد که بر خلاف روال سالهای گذشته، روشهای انتخاب شده برای خودکشی نیز تغییر کرده و امسال روشها غیرقابل بازگشت بودهاند. برخی از افراد با اطلاع از این نکته که مسمومیت عمدی با دارو و مواد شیمیایی، با شست و شوی معده قابل درمان است و یا حتی خودسوزی هم به شرط ارجاع سریع به بیمارستان، منجر به مرگ نمی شود خودکشی میکردند. این در حالی است که آمار خودکشی به روش سقوط از ارتفاع، پرت شدن جلوی قطار مترو یا حلق آویز، نسبت به سال های قبل افزایش بیشتری داشته است.
در دوران کرونا سن خودکشی نیز تا حد زیادی کاهش یافته است و در مدت اخیر اخبار بیشتری از خودکشی نوجوانان در فضای مجازی منتشر شد. خالدیان، در این رابطه میگوید: نوجوانان ما در شرایط فعلی، دچار تاخیر در شکلگیری هویت و در واقع، گرفتار بحران هویت شدهاند که همین ناکامی، فشار بسیار شدید روانشناختی را برای گروه سنی نوجوان به دنبال دارد. علاوه بر این، نوجوانان ما از حجم فشارهای اقتصادی خانواده بی خبر نیستند، چون شاهدند که خانواده به دلیل مشکلات معیشتی نمی تواند نیازهای آنها را برآورده کند.
او اضافه میکند: همچنین وجود رسانه ها و فضای مجازی، باعث شده که نوجوان فعلی، بسیار آگاه تر از ایام نوجوانی نسل ما باشد، اما به نظر میرسد که این آگاهی، عملکرد معکوس دارد و انگار نوجوانان ما، تاوان آگاه شدنشان را میدهند به جای اینکه این افزایش آگاهی به کمکشان بیاید. در واقع، افزایش آگاهی باعث شده که نوجوان امروزی، از مشکلات معیشتی خانواده و تبعیضهای موجود، آگاهتر شود و تبعیض، زمانی مشکل ساز می شود که افراد نسبت به آن آگاه می شوند.
او در ادامه به تعطیلی مدارس و دانشگاهها در این مدت اشاره میکند و میگوید: اصلیترین ویژگی مثبت محیط مدرسه و دانشگاه یا حتی فضاهای کار، نقش حمایتی آنهاست. متاسفانه به دنبال شیوع کرونا، این بافت حمایتی که مکانی برای تخلیه روانی بود، از دست رفت و طبیعی است که بعضی افراد، شکنندگی بیشتری در مقابل آسیب های روانی و اجتماعی داشته باشند.
نتایج پژوهشهای علمی فراوانی که در زمینهی خودکشی صورت گرفتهاند حاکی از آنند که افراد پیش از اقدام به خودکشی دنبال کوچکترین روزنه امیدی برای انصراف هستند و افراد زیادی هم بلافاصله پس از اقدام پشیمان میشوند.
اگر فکر خودکشی سراغتان آمد با این شمارهها تماس بگیرید:
اورژانس اجتماعی: ۱۲۳
اورژانس شهری: ۱۱۵
صدای مشاور: ۱۴۸۰