تاريخ: ۱۳۹۹ چهارشنبه ۸ بهمن ساعت ۲۲:۳۵ بازدید: 1591      نظرات: 0      کد مطلب: 15727
در حضور مشاور پارلمانی وزیر جهاد کشاورزی

مطالبات شهرستان مهاباد از وزارت جهاد کشاورزی تشریح شد


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، معاون وزیر جهاد کشاورزی در رأس هیاتی از کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی عصر امروز در شهرستان مهاباد حضور یافتند تا ضمن بررسی وضعیت کشاورزی شهرستان در جریان مطالبات و موانع و مشکلات توسعه این بخش قرار بگیرند.

در این سفر که به دعوت نائب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم مهاباد صورت گرفته بود، دکتر حسنی مدیرکل میوه‌های سردسیری، اعلایی مشاور معاون وزیر در امور حوضه آبریز دریاچه ارومیه، پورسانی معاون مدیرکل دفتر توسعه شبکه‌های آبیاری و زهکشی، شکوهی‌فر مدیر صنایع تبدیلی محصولات باغی، صارمی مشاوروزیر در امورتغذیه دام و دکتر مجیدی پژوهشگر ارشد آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، مشاور وزیر جهاد کشاورزی را  همراهی کردند تا در نشستی با حضور تشکل‌ها و نخبگان کشاورزی مهاباد در جریان مطالبات این شهرستان و مشکلات بخش کشاورزی شهرستان قرار گیرند.

 

جعفر ایمانیان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهاباد در این جلسه با گزارشی از وضعیت کشاورزی شهرستان، ستاد احیای دریاچه ارومیه را یکی از دلایل عدم اجرا و توسعه طرح‌های زیرساختی به‌ویژه آبیاری تحت فشار دشت مهاباد اعلام کرد و گفت: درحالیکه قرار بود متناسب با اجرای طرح‌های آبیاری تحت فشار، آب صرفه جویی شده به دریاچه ارومیه روانه شود، این ستاد قبل از اتمام طرح بیش از 45 میلیون متر مکعب از حقابه کشاورزان کسر کرده و عملا بخش کشاورزی و تولید را به چالش کشیده است.

 

وی افزود: پروژه آبیاری تحت فشار دوستالی با پیشرفت فیزیکی 80 درصد و پروژه آبیاری تحت فشار کوسه کهریز با پیشرفت فیزیکی 85 درصد توسط این ستاد متوقف شده، درحالیکه عملیات اجرایی این پروژه‌ها قبل از تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه آغاز شده است.

ایمانیان عدم حمایت مالی دولت از زنجیره‌های یکپارچه تولید، مکانیزاسیون کشاورزی و سورتینگ محصولات باغی به ویژه سیب را از دیگر مشکلات بخش کشاورزی شهرستان مهاباد اعلام کرد.

*بدهی 60 میلیارد تومانی مشوق‌های صادراتی دولت به کشاورزان آذربایجان غربی*

جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی نیز از بدهی 60 میلیارد تومانی مشوق‌های صادراتی دولت به کشاورزان آذربایجان غربی خیر داد و گفت: چند سالی است مشوق‌های صادراتی به کشاورزان آذربایجان غربی به حاشیه رانده شده است.

 

وی افزود: بیش از 60 درصد سیب کشور در آذربایجان غربی تولید می‌شود، با این‌حال بخش عمده این محصول در سردخانه‌ها بدلیل عدم برنامه‌ریزی دقیق و سوءمدیریت در صادرات همچنان انبار شده و در انتظار تصمیم دولت می‌باشند.

محمودزاده با متهم کردن «بدنه وزارت جهاد کشاورزی به همراهی از سیاست‌های غلط ستاد احیای دریاچه ارومیه»، تصریح کرد: ستاد احیای دریاچه ارومیه در مورد مهاباد عادلانه عمل نمی‌کند و انتظار داریم حداقل بدنه جهاد کشاورزی با این ناعدالتی‌ها همراهی نکند.

وی اضافه کرد: سایت «بازارگاه» که از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای تأمین نهاده‌های دامی طراحی شده، بخش عمده‌ای از تولیدکنندگان و زنجیره‌های یکپارچه تولید را با مشکل جدی تأمین نهاده بدلیل تأخیر چند ماهه روبرو کرده است و تولیدکنندگان باید چند ماه منتظر تأمین نهاده باشند، درحالیکه پیشتر تولیدکنندگان عمده بصورت مستقیم نهاده خود را از خارج از کشور با سهولت بیشتری خریداری و وارد می‌کردند.

*توقف پروژه‌های درحال اتمام بخش کشاورزی، اتلاف و نابودی بودجه دولت*

عارف خدرلو فرماندار شهرستان مهاباد نیز در این جلسه توقف عملیات اجرای پروژه‌های کشاورزی با پیشرفت بالای 80 درصد را اتلاف هزینه و بودجه دولت اعلام کرد و گفت: از سر گیری پروژه‌های آبیاری تحت فشار روستاهای دوستالی و کوسه کهریز از مطالبات اصلی شهرستان مهاباد در بخش کشاورزی است.

 

وی افزود: شهرستان مهاباد قطب تولید گوشت سفید(مرغ) و تولید سیب در استان و کشور است و فراهم کردن زمینه برای صادرات محصولات از خواسته‌های بر حق تولید کنندگان و توسعه شهرستان است.

خدرلو تصریح کرد: مهاباد ظرفیت تولید و ذخیره 130 هزار تن سیب را دارا است و این ظرفیت عظیم بدون تأسیس واحد سورتینگ، ناقص و کارامدی کافی را ندارد.

وی اضافه کرد: توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی به‌ویژه سورتینگ از دیگر مطالبات اصلی باغداران و کشاورزان مهاباد است.

بابان‌زاده عضو هیات مدیره خبرگان کشاورزی کشور نیز در این جلسه کاهش حقابه کشاورزان را غیر کارشناسی و اصولی دانست و گفت: هیچ کارشناس و شخصی فاصله 45 الی 50 روزه بین دو نوبت آبیاری درختان آنهم در دمای 40 درجه را تایید نمی‌کند.

 

وی با انتقاد از عدم اجرای عدالت در تعیین حقابه دریاچه ارومیه خواستار تحقیق و تفحص در زمینه تعیین حقابه دریاچه ارومیه از دو استان آذربایجان غربی و شرقی شد.

کوروش کریمی از فعالین کشاورزی و تولیدکنندگان نمونه سیب در شهرستان مهاباد نیز در این جلسه اظهار کرد: تلاش برای صادرات دیرهنگام است و از اکنون باید برای سال آتی برنامه ریزی کرد.

وی افزود: مشکلات تأمین سم و کود و عدم انتقال دانش فنی به باغداران و کشاورزان جهت افزایش بهره‌وری و تولید از دیگر مشکلات حوزه کشاورزی شهرستان است.

رسولی آذر استاد دانشگاه پژوهشگر مطالعات بخش کشاورزی نیز در این جلسه نسبت به واردات محصولات تراریخته  و همچنین عدم حمایت از تولید داخلی کشاورزی هشدار داد و گفت: در صورت ادامه روند فعلی در 10 سال آینده، ایران به یکی از کشورهای اصلی وارد کننده محصولات کشاورزی تبدیل خواهد شد.

 

رحیمی مشاور پارلمانی وزیر جهاد کشاورزی وزیر نیز در حاشیه این جلسه به خبرنگار هاژه گفت: تیم تخصصی وزارت در این سفر مشکلات شهرستان را بررسی و در جلسه‌ای با حضور مقام عالی وزارت مطرح خواهد گردید.

 

وی افزود: توسعه صنایع تبدیلی، تأمین نهاده‌های دامی، تسهیلات بانک کشاورزی و سایر بخش‌های در این سفر بررسی شده و از نزدیک مطالبات کشاورزان، اتحادیه‌ها و مسوولان شهرستان در ستاد وزارت با حضور نائب رییس کمیسیون کشاورزی و نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی مطرح خواهد گردید و اعتبارات تخصیص خواهد یافت.

 

 




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد