تاريخ: ۱۳۹۹ جمعه ۲۶ دي ساعت ۱:۳۵ بازدید: 1285      نظرات: 0      کد مطلب: 15658
رمزگشایی از آمارهای متفاوت و متناقض

سرانه آموزشی مهاباد فعلا پایین‌تر از استان و کشور


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی در مهاباد خطاب به معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: «به عنوان مدیر 36 هزار  پرسنل و 625 هزار دانش آموز بدلیل نبود فضای آموزشی احساس شرمندگی می‌کنم».

مهین منافی در هشتمین جلسه شورای آموزش و پرورش اظهار کرد: میانگین فضای آموزشی در استان آذربایجان غربی با 4 متر مربع برای هر دانش آموز، نصف سرانه کشوری است و این میزان در شهرستان‌ مهاباد 3.3 متر مربع و در پیرانشهر به 1.7 متر مربع می‌رسد.

 

وی با طرح این سوال از معاون وزیر « در کلاس‌های با جمعیت 45 نفر جمعیت چه انتظاری از معلمین می‌توان داشت؟» افزود: تجربه تدریس در این کلاس‌ها را داشته‌ام و به جرأت می‌توان گفت کمبود فضای آموزشی گاهی وقت‌ها نفس معلمین و دانش‌آموزان را تنگ می‌کند، لااقل کرونا اگر برای همه تهدید بوده، فرصتی را در آذربایجان غربی فراهم کرد تا آموزش در مدارس به شکل مجازی و به دور از فضاهای تنگ و نفس‌گیر مدارس ارائه شود.

منافی با بیان اینکه «به عنوان مدیر 36 هزار  پرسنل و 625 هزار دانش آموز بدلیل نبود فضای آموزشی احساس شرمندگی می‌کنم»، تصریح کرد: دست ما برای در اختیار گذاشتن فضای مناسب به معلمین کوتاه است و اگر قرار است مدرسه‌ای در مهاباد تخریبی اعلام شود، مدرسه شهریکندی یکی از ضروری‌ترین فضاهای آموزشی شهر است.

وی اضافه کرد: زمانیکه شهرهای غرب کشور و مرزی آذربایجان غربی درگیر جنگ 8 ساله بود، بیشتر استان‌های کشور در حال اجرای استانداردسازی و ایمن‌سازی مدارس بودند، با این وضعیت تخصیص بودجه هرچه تلاش کنیم به متوسط کشوری نخواهیم رسید، لذا نیازمند تزریق اعتبار 3 برابر هستیم تا بازه زمانی 8 ساله را جبران نماییم.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی در ادامه اظهار کرد: پرداخت 170 هزار  ساعت حق‌التدریسی نشانگر وضعیت استان در بخش معلمان است و اگر معلمان بازنشسته تدریس نکنند، آموزش در استان به بن بست خواهد رسید.

وی خطاب به معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: در نبود فضای آموزشی و معلم، آموزش و پرورش استان حرفی برای گفتن برای مسوولان کشوری و مردم استان نخواهیم داشت، لذا خواهشمندیم در جذب اعتبارات ملی، استانی، خیرین و ویژه برای شهرهای مرزی استان نگاه ویژه‌ای داشته باشید.

مسوولان شهرستان مهاباد امیدوارند با اتمام پروژه‌های درحال ساخت در مهاباد، وضعیت سرانه آموزشی در این شهرستان تغییر کند و از متوسط استانی فراتر رود.

 

کامبیز شاوله مدیرآموزش و پرورش شهرستان مهاباد در این رابطه در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: درحال حاضر 27 پروژه نوسازی فضای آموزشی از 1 تا 12 کلاسه در شهرستان مهاباد با اعتبارات دولتی در دست اجرا است و همزمان با آن خیرین مدرسه‌ساز نیز 15 مدرسه از 1 تا 12 کلاسه در دست اجرا دارند.

وی افزود: در سال 1399 سازمان ملی زمین و مسکن احداث 5 مدرسه را برعهده گرفته که 36 کلاس درس در قالب 3 مدرسه در پشت تپ، موکریان و فجر درحال پیمان‌سپاری می‌باشد.

شاوله تصریح کرد: سازمان نوسازی نیز در سال 1399 نوسازی 46 کلاس درس در قالب 5 مدرسه در سطح شهرستان را تأمین اعتبار خواهد کرد.

مدیرآموزش و پرورش شهرستان مهاباد در پایان  با بیان اینکه در چند سال گذشته تحولی در نوسازی و توسعه فضاهای آموزشی شهرستان ایجاد شده، تصریح کرد: با تکمیل و به بهره‌برداری رسیدن مدارس در دست اجرای شهرستان وضعیت سرانه‌ها تغییر خواهد کرد.

جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی نیز به خبرنگار هاژه گفت: علاوه بر 50 مدرسه در دست اجرا در شهرستان مهاباد 240 کلاس درسی طی مشارکت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، و سازمان ملی زمین و مسکن در شهرستان مهاباد نیز در ردیف بودجه سال 1399 و 1400 گنجانده شده است.

 

وی افزود: سازمان ملی زمین و مسکن و سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در سال 1399 هر کدام 60 کلاس درس و در مجموع 120 کلاس درس را در قالب 10 مدرسه تأمین اعتبار خواهند کرد و در سال 1400 نیز 120 کلاس درس دیگر با مشارکت این دو سازمان در مهاباد ایجاد خواهد شد.

محمودزاده تصریح کرد: از چند سال گذشته تمرکز بر نوسازی و توسعه زیرساخت‌ها در دستور کاری جدی قرار گرفته  و هم‌اکنون نیز در تلاشیم برخی پروژه‌های نیمه‌کاره و یا با پیشرفت فیزیکی پایین را با دعوت مسوولان کشوری و استانی سرعت ببخشیم، تا در سال‌های آتی شاهد به ثمر نشستن تلاش‌ها باشیم.

 

به گزارش هاژه، در طی چند سال و به ویژه در چند هفته گذشته انتشار آمارهای ضد و نقیض و گاهی امیداور کننده و گاهی دلسرد کننده میزان برخورداری دانش آموزان مهابادی از سرانه آموزشی، پیچیدگی‌هایی در این زمینه ایجاد کرده بود و در این نشست مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی، شخصا آخرین وضعیت و آمار را تشریح کرد. 

هشتمین جلسه شورای آموزش شهرستان مهاباد با رمز گشایی و پرده‌برداری از وضعیت سرانه‌های آموزشی در شهرستان به‌کار خود پایان داد و در آن مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی در مقام معلمی که از کلاس‌های درس به تصدی مدیریت آموزش و پرورش استان رسیده، بی پرده وضعیت استان و شهرستان مهاباد را در مقایسه با سایر استان و شهرهای کشور تشریح کرد و از مهرالله رخشانی‌مهر به عنوان نماینده وزیر آموزش و پرورش، اجرای عدالت در تخصیص اعتبارات و توسعه فضای آموزشی استان و شهرستان را مطالبه کرد.

مسوولان رده بالای شهرستان و در رأس آن جلال محمودزاده نماینده مردم شهرستان مهاباد در مجلس شورای اسلامی خواستار تسریع در نوسازی و تسهیل در جذب اعتبارات را از معاون وزیر مطالبه کرد.

تا این لحظه آنچه بدست آمده این است که سرانه فضای آموزشی در کشور 8 متر مربع به ازای هر دانش آموز و در استان 4 متر مربع به ازای هر دانش‌آموز است که این میزان در شهرستان مهاباد تا این لحظه 3.3 مترمربع است، با این‌حال 50 مدرسه در مهاباد در دست اقدام است و قرار است در سال 1400 نیز عملیات اجرایی 10 مدرسه دیگر نیز آغاز خواهد شد و در صورت اتمام همه آنها در چند سال آینده شاهد تحولی در فضاهای آموزشی شهرستان خواهیم بود.
با درنظر گرفتن افزایش میانگین سرانه آموزشی در کشور و استان، مهاباد برای قرار گرفتن از متوسط استانی و کشوری و جبران کمبود سرانه نیازمند تلاشی چند برابر خواهد بود.
 



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد