تاريخ: ۱۳۹۹ سه شنبه ۱۶ دي ساعت ۱۰:۲۳ | بازدید: 2047 نظرات: 0 کد مطلب: 15610 |
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی، نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی و مسوولان شهرستان، فاز دوم سردخانه میوه طلایی مهاباد افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
احمدعلی کیخا معاون وزیر جهاد کشاورزی در آیین افتتاح فاز دوم این سردخانه اظهار کرد: درخصوص صنایع تبدیلی و سورتینگ جلساتی تشکیل شده و تسهیل صادرات و حمایت از صادرکنندگان از اولویتهای کاری سازمان، از طریق برنامه های مشوق صادراتی است.
وی افزود: در سالهای گذشته تلاشهای زیادی در حوزه تولید محصولات کشاورزی صورت گرفته اما بخش صادرات مغفول مانده و تحول چندانی در آن صورت نگرفته است.
کیخا تصریح کرد: آذربایجان غربی و در رأس آن شهرستان مهاباد قطب تولید سیب در کشور است و با توجه به تأکید وزیر جهاد کشاورزی بر ایجاد زنجیرههای تولید، این امادگی را داریم تا از تکمیل و توسعه زنجیرههای تولیدی بصورت کامل حمایت کنیم.
کوروش کریمی عضو هیات مدیره شرکت سردخانه میوه طلای مهاباد در تشریح مشخصات پروژه اظهار کرد: در این سردخانه از پیشرفتهترین سیستمهای سرمایشی استفاده شده است و در ایجاد سرمایش از آب استفاده نمیگردد و علیرغم بالا رفتن هزینهها از سیستم هوادهی برای کاهش دما استفاده شده است.
وی افزود: فاز اول این سردخانه در سال 97 با حضور وزیر جهاد کشاورزی با ظرفیت 5 هزار تن افتتاح و به بهرهبرداری رسید و فاز دوم این پروژه با اعتباری بالغ بر 18 میلیارد تومان و ظرفیت 5 هزار تن برای 300 نفر بصورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغال ایجاد خواهد کرد.
کریمی تصریح کرد: یکی از دغدغههای کشاورزان و اعضای هیات مدیره بخش سورتینگ محصولات است، چراکه در نبود سورتینگ محصولات و دسترنج کشاورزان مهابادی بصورت فلهای به کشورهای همسایه صادر میشود و در آنجا سورتینگ و سپس به کشورهای دیگر با قیمتهای بالا صادر میگردد.
وی اضافه کرد: علیرغم فراهم کردن زیرساختها برای احداث واحد سورتینگ، نبود اعتبارات لازم و عدم حمایت دولت، مانع از تجهیز سردخانه به سورتینگ شد.
کریمی در ادامه از توسعه سردخانه مجهز میوه طلایی شهرستان مهاباد در فازهای بعدی خبر داد و گفت: در صورت حمایت دولت از واحد سورتنیگ علاوه بر توسعه فازهای بعدی واحدهای سردخانه زمینه برای سورتینگ محصول کشاورزان جنوب استان برای صادرات فراهم خواهد شد.
وی افزود: عمدهترین مشکلاتی که در بخش کشاورزی شهرستان وجود دارد این است که کشاورزان از دسترنج خود سود نمیبرند و در عوص محصول خام توسط کشورهای دیگری خریداری میشود و از محل ارزش افزوده محصول درآمدی عاید کشاورزان نمیشود.
ماموستا عبدالسلام امامی، امام جمعه شهرستان مهاباد نیز اظهار کرد: باتوجه به نقش چشمگیر کشاورزان درتولید محصولات باید همواره قدردان زحمتهای آنها باشیم و برای حل مشکلات آنان گام برداریم و دولت باید به گونه ای برنامه ریزی کند که دلالان به مرور زمان حذف شوند و بیشترین سود و درآمد نصیب فعالان این عرصه شود.
|