تاريخ: ۱۳۹۹ جمعه ۵ دي ساعت ۲۱:۱۷ | بازدید: 3789 نظرات: 3 کد مطلب: 15568 |
به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی هاژه، صدها قطعه بینام و نشان و بدون سند در قالب 45 هکتار زمین، انبوهی از مشکلات حقوقی و زیرساختی، برآیند چندین قرارداد جنجالی و بدون نظارت در مهاباد است که بمدت 3 دهه، سرمایه تعداد زیادی از شهروندان مهاباد را بر باد داده است.
این شرکت ساخت 5 بلوک آپارتمانی 64 واحدی را در شهرک کارمندان را برعهده گرفته است که 2 بلوک را ساخته و 3 بلوک نیز بدلیل سوءمدیریت و یا کم کاری اعضا راکد مانده و نهایتا زمین آن فروخته شده است.
مطابق با اساسنامه شرکت پیام، کارکنان مشاغل رسمی و غیر رسمی ادارات فاقد زمین و یا منزل مسکونی، جامعه هدف هستند و هر نفر حق ساخت 1 قطعه را دارد.
شرکت پیام زمینهایی را از اداره مسکن و شهرسازی و فرمانداری در قالب چندین تفاهمنامه تحویل گرفته تا عملیات زیرساختی و تفکیک آن را انجام دهد.
در این بین در تمامی فازهای تفکیک شده سهم شهرداری، اداره مسکن و شهرسازی و فرمانداری لحاظ نشده و قطعات به افرادی که واجد شرایط نیستند واگذار شده است. پروندههای متعددی در دادگاه و مراجع نظارتی برای این شرکت در جریان است.
نهایتا در سال 1395 از تخلفات این شرکت پرده برداری میشود و 17 نفر در شهر مهاباد ازجمله تمامی اعضای هیات مدیره شرکت پیام و تعدادی از کارمندان شهرداری و مسکن و شهرسازی به اتهام زمینخواری دستگیر و با قرار وثیقه 91 میلیارد تومانی آزاد میشوند.
اعضای سابق هیات مدیره تا پایان سال 96 مدیریت را همچنان در دست داشته و نهایتا در سال 97 با برگزاری انتخابات جدید چند نفر از اعضای این شرکت به عنوان هیات مدیره برای 3 سال تا پایان سال 1400معرفی میشوند.
فاز دوم( روستای خانگی)
شرکت پیام در سال 77 و 78 نزدیک به 26 هکتار زمین را از خانواده رحیمزاده خریداری کرده که سند اصلاحات ارضی داشتهاند.
در این بین استعلامهایی باید صورت میگرفته که انجام نشده است و بعدها مشخص شد که از این 26 هکتار تنها 13 هکتار آن سند دارد و مابقی اسناد در سال 1370 (7 سال زودتر از تاریخ خریداری) بنام مسکن و شهرسازی صادر شده است.
از 13 هکتار تفکیک شده، سهم شهرداری لحاظ نشده و تماما تفکیک شده است و نهایتا 8 قطعه که دلایل آنهم مشخص نیست پروانه ساخت دریافت کردهاند.
این زمینها که در فاز دوم قرار دارند حدودا 700 قطعه هستند که 350 قطعه آن دارای سند و مابقی فاقد سند میباشند. پرونده قضایی برای این زمینها در مراجع قضایی علیه شرکت پیام تشکیل شده است.
قاسم مامویی مدیرعامل جدید شرکت پیام در گفتگو با خبرنگار هاژه در خصوص مشکلات این فاز اظهار کرد: مشکلات این شرکت تنها به یک اداره و یک دستگاه خلاصه نمیشود و در هر فاز با مجموعهای از مشکلات حقوقی، زیرساختی، خدماتی و... روبرو هستیم که در مرحله اول تنها بر روی فاز دوم این شرکت که جزو اولین زمینهای تفکیکی است متمرکز شدهایم تا پله به پله آن را حل کنیم.
مامویی تصریح کرد: در تفکیک این 350 قطعه دارای سند سهم شهرداری لحاظ نشده و طبق آخرین صورت جلسات 2 میلیارد و 950 میلیون تومان باید بابت سهم تفکیکی به شهرداری مهاباد پرداخت شود. در اتاق داوری استان که موضوعات مربوط به تعاونیها رسیدگی میشود در هر مترمربع زمین 370 هزار تومان باید به شهرداری بابت سهم تفکیکی پرداخت شود.
وی اضافه کرد: به منظور جلوگیری از کارشناسی دوباره و افزایش هزینهها شرکت از منابع خود مبلغ 2 میلیارد و 950 میلیون تومان را به شهرداری طی 4 فقره چک پرداخت کرده است و برای ترغیب اعضا این هزینهها برای آنها کاهش یافته و افراد میتوانند با پرداخت سهم شهرداری پروانه ساخت دریافت کنند.
مدیرعامل شرکت پیام در ادامه با بیان اینکه 321 پرونده فاقد سند فاز دوم باید در اتاق داوری استان تعیین تکلیف شود اظهار کرد: حل مشکلات 350 قطعه دارای سند میتواند زمینه را برای حل مشکلات سایر فازها هموار نماید.
وی با اشاره به برخی مشکلات دیگر این زمینها اظهار کرد: علاوه بر مشکلات حقوقی زیرساختهای داخلی بصورت ناقص اجرا شده به نحوی که خط ورودی آب شرب وصل نشده و تیرهای برق فشار قوی از روی ساختمانها عبور داده شده و عملا ساخت و ساز را متوقف کرده. شبکه فاضلاب چند کوچه هم وصل نشده و جدول گذاری چند کوچه هم بصورت اشتباه صورت گرفته است.
فاز اول(روستای خانگی)
در خلال سالهای 77 و 78، همزمان با فاز اصلی یا دوم پیام، 57 هزار متر زمین از سوی مسکن و شهرسازی به فرمانداری مهاباد برای واگذاری به اقشار آسیب پذیر شهرستان در محدوده روستایی واگذار شده است.
در این بین مدیرعامل سابق شرکت مسکن پیام به عنوان نماینده فرمانداری معرفی شده و علاوه بر تفکیک و واگذاری تمامی 57 هزار متر مربع، 15 هکتار دیگر نیز به آن اضافه کرده که بعدها تفکیک و به شهروندان واگذار شده است.
ادغام قطعات فاز 1 و 2 و واگذاری ناقص به افراد، بر بار مشکلات اضافه کرده است.
رضا آتش باز رییس جدید هیات مدیره شرکت پیام در این رابطه به خبرنگار هاژه گفت: بدلیل اینکه مالکیت این فاز مربوط به فرمانداری و متولی صدور پروانه بنیاد مسکن انقلاب است، پروندههای مربوط به 500 قطعه از فاز 1 به فرمانداری ارجاع داده شده تا آن را از طریق مراجع پیگیری و به سرانجام برسانند.
وی افزود: اگرچه هر نفر حق ساخت 1 قطعه را دارد اما برخی چندین قطعه را از اقشار آسیب پذیر خریداری کرده، درحالیکه در اساسنامه صدور پروانه تنها برای 1 نفر صورت میگیرد.
فاز سوم (پشت پمپ بنزین ناظمزاده)
درحالیکه تکلیف بیش از 850 قطعه زمین در فازهای 1 و 2 شرکت با گذشت 10 سال( از سال 77 الی 87) در هالهای از ابهام قرار دارد، اداره مسکن و شهرسازی مهاباد طی تفاهمنامه (و540) با شرکت پیام در سال 1388 تفکیک و قطعه بندی 132 هزار و 700 متر(13 هکتار) را به این شرکت با شرط تحویل 24 ماهه با در نظر گرفتن 70 درصد سهم مسکن و شهرسازی و 30 درصد سهم شرکت واگذار کرده است.
رضا آتشباز رییس هیات مدیره شرکت پیام در این باره در گفتگو با خبرنگار هاژه گفت: بدون درنظر گرفتن سهم شهرداری و مسکن و شهرسازی، تمامی قطعات توسط شرکت به افرادی غیر از جامعه هدف( کارکنان ادارات فاقد زمین) واگذار میشود.
وی افزود: درحالیکه تعهدات شرکت در قرارداد 540 اجرایی نشده 17 هکتار زمین دیگر نیز که مالک آن مسکن و شهرسازی است توسط شرکت تفکیک و به افراد واگذار میشود، در نهایت تهران فسخ قرارداد را اعلام میکند و طی شکایت مسکن و شهرسازی در سال 95 از اعضای هیات مدیره شرکت تمامی اعضای هیات مدیره بهمراه تعدادی از کارکنان ادارات شهرداری و مسکن و شهرسازی دستگیر میشوند که بعدها با قرار وثیقه از زندان آزاد میشوند.
قاسم مامویی نیز در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: این پرونده همچنان در دادگاه روال اداری خود را از سال 95 طی میکند اما هیات مدیره جدید با تلاش و همراهی مسوولان شهرستان و نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی توانسته قرارداد 540 را که فسخ شده بود، به جریان بیاندازند تا بعد از صدور رای اتاق داوری استان زمینه برای حل مشکلات فاز سوم فراهم شود.
وی افزود: از زمان آغاز بکار هیات مدیره جدید، حسابرسی برای سال 94، 95 و 96 صورت گرفته و گزارشات آن برای اداره تعاون ارسال شده است، همچنین پروندههای واریزی وجوه اعضا و پرونده قطعات بصورت سیستمی بایگانی شده است.
پیگیریهای خبرنگار هاژه نشان داده در چند سال گذشته دهها هکتار زمین در قالب شهرکهای جنجالی با نامهای شهرک کوردستان، گلستان، ونک و... در مناطق حاشیه شهر مهاباد نیز وضعیتی به مراتب بدتر از فازهای 1 و 3 شرکت پیام دارند و برخی از آنها تنها یک نقشه کاغذی بدون درنظر گرفتن مالکیت زمین، محدوده شهر و طرح تفصیلی و... به شهروندان فروخته شده است.
|