تاريخ: ۱۳۹۹ سه شنبه ۲ دي ساعت ۱۷:۲۹ | بازدید: 3568 نظرات: 4 کد مطلب: 15558 |
به دلیل اینکه سونوگرافیها از مراکز مهم تشخیصی درمانی هستند، همهی افراد برای یکبار هم که شده در طول عمر خود به آن مراجعه میکنند؛ همچنین مادران باردار حداقل 3 تا 4 بار در طول 9 ماه بارداری، بهجز موارد اورژانسی، جهت پایش جنین نیازمند انجام سونوگرافی هستند که با نوبتهای طولانی ممکن است خطری مادر یا جنین را تهدید کند.
شهرستان مهاباد با احتساب مرکز بیمارستان این شهر دارای 5 مرکز سونوگرافی است. در هفتههای گذشته هاژه گزارشهایی مبنی بر عدم نوبتدهی و یا نوبتدهی دیرهنگام دریافت کرده است. یکی از مخاطبان هاژه در این خصوص میگوید: « به هر دری بزنی نزدیکتر از یک ماه نوبت نمیدند، در حالی که خانم بنده باردار و مشکل زمینهای دارد. پزشک معالج درخواست سونوگرافی اورژانسی کرده و دو روز فرصت داده که نوع زایمان را تشخیص بدهند ولی متاسفانه مسئول پذیرش سونوگرافیها امتناع میکنند.»
در تماس با یکی از مراکز سونوگرافی مهاباد برای تعیین وقت سونوگرافی، پرسنل این مرکز برای بیست روز دیگر وقتی را مقرر کرد. وقتی دلیل این امر را جویا شدیم او میگوید که آقای دکتر صرفا روزهای خاصی را به مطب میآیند و این روال در تمام مراکز به این شیوه است.
در تماسی دیگر با مرکز سونوگرافی دیگر پرسنل این مرکز میگوید که تا یک ماه دیگر به علت عدم حضور آقای دکتر سونوگرافی نداریم.
در تماسی با مرکز سونوگرافی بیمارستان مهاباد، متصدی این بخش میگوید که این مرکز علاوه بر پذیریش بیماران بیمارستان، دو روز در هفته نیز به پذیرش سایر مراجعهکنندگان میپردازد. او میگوید از امروز تا بیست روز دیگر نوبت داده شده و این به دلیل مراجعهی بیش از حد مراجعه کنندگان است. ایشان در رابطه با این موضوع که بیمارستان صرفا افرادی را که بستری هستند پذیرش میکند، میگوید این موضوع صحت ندارد.
توفیق صدیقی، رئیس سازمان نظام پزشکی مهاباد به هاژه میگوید به دلیل اینکه تعداد مراجعهکنندگان زیاد است، مراکز سونوگرافی در مهاباد مجبور شدهاند که میزان پذیرش را در طول ایام هفته تقسیمبندی کنند. صدیقی میگوید شهروندان بیش از حد و گاه بی دلیل تمایل به انجام سونوگرافی دارند.
او در ادامه میگوید: من پیگیر این موضوع خواهم بود. البته مسئلهی دیگر که باید به آن اشاره کرد وضعیت فعلی در رابطه کرونا است. پزشکان بنا به توصیهی ستاد کرونا روزانه مجاز به پذیرش تعداد محدودی از مراجعهکنندگان هستند. البته مراکز سونوگرافی نیز باید نسبت به پذیرش فوری افرادی که بنابه تشخیص دکتر معالج اورژانسی هستند، اقدام کنند.
صدیقی ضمن اشاره به کمبود مراکز سنوگرافی در مهاباد معتقد است شرایط بهداشتی جامعه به دلیل ایپیدمی کرونا تغییر کرده است و امکانات همان امکانات قبلی است.
امیر بهزاد رئیس شبکه بهداشت مهاباد نیز ضمن اشاره به وضعیت کرونایی در این خصوص میگوید: در این شرایط، مراکز کرونایی به دلیل اجتناب از شلوغ شدن مطبها مراجعین کمتری را پذیرش میکنند. در بیمارستان نیز علاوه بر بیمار بستری، مراجعهکنندهی سرپایی نیز به صورت محدود پذیرش میشود. پذیرش سونوگرافی سرپایی در بیمارستانهای سطح استان 2 و 3 مورد در طول روز است در حالی که در بیمارستان مهاباد 10 مورد سونوگرافی سرپایی صورت میگیرد.
بهزاد ضمن اشاره به اینکه نوبتدهی واحد خصوصی سونوگرافی بر اساس نوع سیاست آن واحد است، وعدهی پیگیری میدهد و میگوید: به واحدهای نظارتی اعلام خواهم کرد که عملکرد این واحدها را بررسی کنند و اگر احیانا قصوری صورت گرفته باشد رفع خواهیم کرد.
رئیس شبکه بهداشت مهاباد در ادامه میگوید که مهاباد در حال توسعه است و به نیروهای تخصصی و کاربلد احتیاج دارد. در صورتی که تعداد مراکز سونوگرافی افزایش پیدا کند ما از آن استقبال خواهیم کرد.
بهزاد در پاسخ این سوال که با توجه به شرایط موجود، تکلیف مادران بارداری که نیازمند انجام سونوگرافی هستند، چیست میگوید: اگر خانمی باردار هست و قصد انجام سونوگرافی دارد حتما به ما اطلاع بدهد. ما انجام سونوگرافی را برای این ماداران در بین مراکز تقسیمبندی خواهیم کرد و سونوگرافی باید در اسرع وقت صورت بگیرد. خانم باردار میتواند با پایگاه بهداشتی که به آن مراجعه میکند هماهنگیهای لازم را در این رابطه انجام دهند.