تاريخ: ۱۳۹۹ يکشنبه ۹ آذر ساعت ۱۸:۴۵ بازدید: 3042      نظرات: 1      کد مطلب: 15482
دکتر تانیا مرادی در گفتگو با هاژه

زایمان‌های لاکچری چه عوارضی دارند؟


 
 

امروز نه آذر 99 است و به دلیل شیک بودن تاریخ، در بسیاری از شهرهای کشور، مادرها از هفته‌‎ها قبل در صف انتظار قرار گرفته بودند تا نوزادشان را امروز به دنیا بیاورند.

 بنابر گزارش‌ها این گونه تقاضاها، بیشتر در بیمارستان‌های خصوصی و توسط افرادی که از نظر مالی مشکلی ندارند صورت می‌گیرد.

از آنجایی که این مسئله باعث به خطر افتادن جان مادر و جنین می‌شود، مقامات مربوطه تلاش کردند با هشدار به بیمارستان‌ها و پزشکان از اتفاق افتادن فاجعه‌ای بزرگ که ممکن است حتی منجر به مرگ یک فرد شود، آن‌ها را از انجام چنین عمل‌هایی بازدارند. 

این مسئله تا آن‌جا پیش‌رفته که محمدعلی محسنی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفته اگر وزارت بهداشت نتواند با این پدران و مادران و جراحان مقابله کند ما باید در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی قانونی برای جلوگیری از این اعمال تصویب کنیم تا تصمیمات سختگیرانه‌تری در این خصوص اعمال شود. 

امیر بهزاد مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد در گفتگو با هاژه می‌گوید که امروز 7 مورد زایمان صورت گرفته که 5 مورد به صورت سزارین بوده است. او با اشاره به خطرناک بودن  زایمان قبل و پس از موعد می‌گوید: «بخشنامه‌ای تحت عنوان «زایمان تقویمی» برای تمام بیمارستان‌ها ارسال شده است. در این بخشنامه گفته شده که هیچ بیمارستانی حق انجام این کار را ندارد. زایمان‌های امروز هم طبق روال روزهای گذشته بوده است و میزان سزارین‌ها طبیعی است».

 به گفته‌ی پزشکان و کارشناسان مطمئنا عواقب و عوارضِ خاصی برای زایمان‌های خارج از موعد وجود دارد. در این رابطه دکتر تانیا مرادی جراح و متخصص زنان و زایمان به هاژه می‌گوید: این مسئله را می‌توان از دو جانب بررسی کرد. یکی آن‌که برخی مایل هستند در حالی که جنین در رحم مادرش کامل رشد نکرده، زمان زایمان را به جلو بیاندازند و زایمان زودتر از موعد داشته باشند و از سویی دیگر عده‌ای مایل هستند که جنین بیشتر از اندازه‌ای که لازم است در رحم مادر بماند و دیرتر مراجعه کنند که زایمان در تاریخ خاصی اتفاق بیافتد. هر کدام از این تصمیم‌ها عوارض جداگانه‌ای دارد.

مرادی در رابطه با عوارض زایمان پیش از موعد برای نوزاد می‌گوید: تولد نوزاد قبل از 36 یا 37 هفته را زایمان زودرس می‌گوییم که دارای عوارضی از جمله مشکلات تنفسی، مشکلات قلبی، عدم تکامل مکانیسم‌هایی که باعث کنترل دمای بدن نوزاد می‌شود، احتمال دشواری تنفس در خواب، خفگی، ضعف سیستم ایمنی، عدم تکامل مغز جنین و احتمال خونریزی در مغز جنین می‌باشد.

مرادی در رابطه با عوارض مورد دوم که مادر دیرتر از وقت معین برای زایمان مراجعه می‌کند، می‌گوید: زایمان پس از 42 هفته را زایمان پس از موعد می‌نامیم که آن هم عوارضی به دنبال دارد. هر چه جنین مدت بیشتری در رحم مادر بماند سیستم گوارش آن تکمیل‌تر خواهد شد و این امر باعث خواهد شد که احتمالا جنین دفع مدفوع در رحم مادرش داشته باشد و از آن جا که جنین مایع درون رحمِ مادر را مصرف می‌کند، باعث انسداد راه‌های هوایی و در بلند مدت باعث عفونت شیمایی خواهد شد. حتی اگر زود اقدام نشود منجر به مرگ جنین در داخل رحم یا پس از به دنیا آمدن خواهد شد. از دیگر عوارض این مورد می‌توان به زایمان سخت، افزایش میزان سزارین و آسیب کانال‌های زایمانی اشاره کرد.

مردای می‌گوید هر کدام از زایمان‌های قبل از موعد و پس از موعد برای مادر نیز عوارضی دارد. او در رابطه با عوارض پس از موعد برای مادر می‌گوید: اگر زایمان به شکل طبیعی صورت بگیرد به دلیل افزایش اندازه‌ی نوزاد، امکان پارگی کانال‌های زایمان وجود دارد همچنین باعث کشیدگی در رحم می‌شود که احتمال خونریزی‌های شدید پس از زایمان وجود دارد. پارگی روده و مشکلات دفع ادار نیز از دیگر عوارض پس از موعد است.

او ادامه می‌دهد: در زایمان زودرس نیز که در قالب سزارین صورت می‌گیرد رحم آمادگی برای زایمان نداشته و باعث خونریزی خواهد شد.

مرادی در آخر توصیه می‌کند که «صرفا به خاطر یک تاریخ لاکچری ارزش ندارد که زندگی نوزاد  و مادر به خطر بیافتد و والدین یک عمر فرزند مریضی داشته باشند. اکثر عوارض‌ها تا بزرگسالی برای نوزاد باقی خواهد ماند».

 




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

امیدقادری ۱۳۹۹/۹/۹
جان انسانها خیلی باارزشتر از تاریخ روند است

نظر خود را براي ما ارسال كنيد