تاريخ: ۱۳۹۹ يکشنبه ۹ آذر ساعت ۱۳:۲۹ بازدید: 1186      نظرات: 1      کد مطلب: 15480

سوال‌های متداول در رابطه با کرونا


 
 
 

با گذشت حدود یک از سال از شیوع کرونا و بیماریِ کووید 19 اطلاعات چندانی از این بیماری نداریم. متخصصان و مقامات بهداشتی هر روز اطلاعاتِ جدیدی را در رابطه با این همه‌گیری ناشناخته منتشر می‌کنند. در این مطلب سعی خواهیم کرد به متدوال‌ترین سوال‌ها در رابطه با این بیماری پاسخ بدهیم.

 

کرونا چگونه منتشر می شود؟

تاکنون می‌دانیم که ویروس کرونا از طریق قطره‌های تنفسی آلوده به این ویروس منتقل می‌شود. این قطرات آلوده در داخل بینی و یا دهان می‌تواند با عطسه و یا سرفه به فرد دیگری منتقل شود. این قطرات بسته به میزان شدت سرفه و یا عطسه ‌می‌توانند 2 الی 3 متر جابه‌جا شوند.

برای اینکه ویروس به طور کامل منتقل شود باید به طور کامل به مجراهای تنفسی فرد وارد شود. برای همین است که گفته می‌شود فاصله‌ی اجتماعی با دیگران را رعایت کنید. این توصیه میزان خطر عفونت از طریق تماس نزدیک با افراد بیمار را کاهش می‌دهد. زمانی که شما دست‌هایتان را می‌شوید امکان تماس ویروس به مجراهای تنفسی را کم می‌کنید.

 

آیا ممکن است بیمار پس از بهبودی مجدد، دوباره مبتلا شود؟

اگر مدت زمانی از بیماری شما بگذرد و شما مثل قبل از خودتان مراقبت نکنید، بله این امکان وجود دارد که شما دوباره به این بیماری مبتلا شوید. آخرین تحقیقات نشان داده که مجددا بعد از گذشت 8 تا 12 ماه امکان ابتلای مجدد به کرونا وجود دارد.

 

علائم کرونا به چه ترتیبی خودشان را نشان می‌دهند؟

در آخرین تحقیقات پزشکی مشخص شده است که علائم کرونا به ترتیب خاصی شروع می‌شوند. بر اساس این تحقیقات در حالی که آنفولانزا اغلب با سرفه آغاز می‌شود ولی اولین نشانه‌ی کرونا تب است. طبق یافته‌ها، علائم کرونا می‌تواند به این ترتیب باشد: اول شما تب خواهید کرد، سپس سرفه و درد عضلانی به سراغ شما می‌آید و احساس تهوع و استفراغ و در نهایت اسهال.

 

آیا علائم کرونا می توانند در طول بیماری بیایند و بروند؟

بر اساس آنچه می‌دانیم جواب این سوال مثبت است. علائم کرونا در طول این بیماری می‌تواند افزایش و یا کاهش داشته باشند. بعضی از بیماری‌ها مثل سرماخوردگی روند مشخصی دارند. بینی شما گرفته می‌شود. ممکن است احساس خستگی کنید ولی پس از چند روز آبریزش بینی شما تمام می‌شود و انرژی شما بر می‌گردد و قوی‎تر می‌شوید اما کسانی که کرونا گرفته‌اند می‌گویند علائم آن‌ها ممکن است یک روز خوب باشد ولی روز بعد بد شود. برای مثال برای چند روز تب نداشته باشند و سپس گرفتار یک تب جدید شوند. این مراحل طبیعی است و بیشتر افراد در طی دو هفته پس از شروع علائم، بهبود می‌یابند حتی اگر علائم آنها در دوره بهبودی بالا و پایین شود.

 

چرا کرونا در مردان شدیدتر از زنان است؟

بر اساس آمار‌هایی که از میزان مرگ و میر افراد در رابطه با کرونا منتشر می‌شود و همچین تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته است در حال حاضر مردان نسبت به زنان، جانشان را در اثر کرونا از دست می‌دهند. کارشناسان می‌گویند که زنان سیستم ایمنی قوی‌تری نسبت به مردان دارند، همچنین مردان کمتر توصیه‌ها را جدی می‌گیرند و به انجام رفتارهای پرخطر مانند نادیده گرفتن فاصله فیزیکی و رعایت کردن پروتکل‌ها تمایل بیشتری دارند.

 

 آیا آب و هوا تاثیری بر ویروس کرونا دارد؟

در جواب این سوال نتایج ضد ونقیضی وجود دارد اما گفته شده آمار ابتلا به کرونا با دما و رطوبت هوا رابطه‌ی برعکسی دارند. همچنین احتمال ابتلا به کرونا در آب هوای سرد و خشک بیشتر است. بعضی از تحقیقات می‌گویند که با افزایش بارندگی میزان ابتلا نیز بیشتر میشود.

 

چه کسانی احتمال دارد به نوع شدیدتر کرونا مبتلا شوند؟

بر اساس تحقیقات، این بیماری در افراد مُسن و سالمند و همچنین کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای همچون فشار خون بالا، دیابت، بیماری‌های قلبی و تنفسی دارند، بیشتر از سایر افراد در معرض این بیماری قرار دارند و بیماری به شکل شدیدتری در آن‌ها بروز می‌کند.

 

آیا مصرف آنتی‌بیوتیک‌هایی مثل استامینوفن برای پیش‌گیری و یا درمان کرونا موثر است؟

در جواب این سوال باید بگوییم خیر. کرونا یک نوع بیماری ویروسی است و آنتی‌بیوتیک‌ها هیچ تأثیری در جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های ویروسی ندارند. آنتی‌بیوتیک‌ها صرفا برای درمان عفونت‌هایی که بر اثر باکتری به وجود می‌آیند تجویز می‌شوند. به یاد داشته باشید که آنتی‌بیوتیک‌ها فقط باید با تجویز پزشک مصرف شوند و از استفاده‌ی خودسرانه پرهیز کنید.

 

دوره ‌نهفتگی یا کمون بیماری کووید19 چقدر است؟

دوره نهفتگی یا کمون بیماری یعنی مدتی که از زمان ورود ویروس به بدن تا بروز علائم طول می‌کشد. بر اساس تخمین‌هایی که تاکنون زده شده است، مدت زمان دوره‌ی کمون کرونا بین 1 تا 14 روز است. رایج‌ترین دوره‌ی کمون این بیماری 5 روز است.

 

علی‌رغم کشف واکسن جدید کرونا، متخصصان و مقامات پزشکی کماکان استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌ی اجتماعی و شستن مکرر دست‌ها را برای پیشگیری و ابتلا به کرونا موثر می‌دانند.




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

تو ۱۳۹۹/۹/۹
و

نظر خود را براي ما ارسال كنيد