تاريخ: ۱۳۹۹ پنج شنبه ۶ آذر ساعت ۲۱:۵۰ بازدید: 2239      نظرات: 4      کد مطلب: 15470
غافلگیری به وقت بحران

برف و ناکارآمدی مدیریت بحران در شهرداری مهاباد


 
 

  امروز صبح، برف غیرِ منتظره چهره‌ی‌ مهاباد را سفیدپوش کرد. این مسئله شاید تلنگری برای مسولان شهر به وجود آورد که با توجه به آغاز فصل سرما از هم‌اکنون چاره‌ای برای مشکلات احتمالی و آینده‌ی شهر بیاندیشند.

شهرداری‌ به عنوان نخستین نهاد خدماتی، باید به صورت مستقیم نسبت به اجرای اقدامات و تصمیم گیری‌ها وارد عمل شود. مديريت و كنترل برف و يخ در فضای شهری، نوعی وضعيتِ بحرانی تلقی می‌شود كه نياز به برنامه‌های مديريت بحرانِ ويژه‌ای دارد.

 در اين راستا يكي از مهمترين اقدامات آن است كه خيابان‌ها و معابر شهری در شب و يا روز از برف و يخ پاك شوند که متاسفانه بازدید‌های میدانی و گزارش‌ها از عدم اقدامات لازم در برخی از نقاط شهر خبر می‌دهند.

معابری مانند آپارتمان‌های سیدآباد علی‌رغم تذکرهای بسیار آسفالت نشده‌اند و رفت و آمد در خیابان‌های خاکی به دشواری صورت می‌گیرد و باید دعا کرد که اتفاقی اورژانسی در این مناطق رخ ندهد.

انتظار این است از آنجا كه مديريت خيابان‌ها و معابر شهر از وظايف و حوزه‌ی اختيارات شهرداری است، مسئولان ذیربط با برنامهريزي‌های قبلی و اجرای دقيق آن‌ها شرايط مناسبی برای ادامه كار و فعاليت شهر ايجاد نموده و از توقف فعاليت‌های‌ شهری تا حد مقدور جلوگيری نمايند.

 علی‌رغم اعلام پیش‌یبنی هوا مبنی بر گذر سامانه بارشی قدرتمند و ورود هوای سرد از روز پنج‌شنبه شاهد هیچ‌گونه آمادگی ویژه‌ای از جانب شهرداری نبوده‌ایم، در حالی که پيش‌بينی هوا از مهمترين ابزارهای مديريت بحران برف توسط شهرداری‌ها است.

مديريتِ موفقِ بحران‌های برف بدون آموزش عمومی، مشارکت و تلاش متقابل کليه‌ی شهروندان امکان پذير نمی‌باشد. آموزش قبل از شروع بارندگی و اطلاع‌رسانی دقيق و منظم هنگام بحران‌های برف از مواردی هستند که اجرای آن‌ها توسط شهرداری مهاباد ناچیز بوده و تا حد بسیاری مغفول مانده است. مجاب کردن شهروندان برای پارک نکردن وسايل نقليه در معابر، عدم استفاده از وسيله‌ی نقليه و استفاده از تجهيزات مخصوص شرايط زمستانی از همین طریق امکان پذیر است.

بارش برف بخشی از قانون طبيعت و ادامه حيات است. آن چه بارش برف را ناخوشايند می‌نمايد شرايط نامناسب سكونتگاه‌های انسانی، به خصوص در زندگی شهری برای تحمل اين بارش‌ها است. با وجود اين با برنامه‌ريزی مناسب و اجرای درست آن‌ها مي توان تأثيرات بحرانهای ناشی از بارش برف را به حداقل رساند. اين برنامه‌ريزی مستلزم توجه و به كارگيری روش‌های پيش‌گيری، آمادگی، مقابله و همكاری و مشاركت شهروندان از طريق بالا بردن سطح آگاهي و دانش آن‌ها در اين زمينه می‌باشد.

 




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

امیر غلامی ۱۳۹۹/۹/۷
این همه درخت که سالها براش زحمت کشیدن تلف شدن حیف نیست
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

سعید ۱۳۹۹/۹/۷
وقتی در روزهای گرم تابستان شهرداری حاضر به برطرف کردن چاه و چوله های شهر نشد در فصل یخبندان باید اینگونه تصادفات هم رخ بده یا تاکسی های شهر با نرخ دوبل هم حاضر به خدمات رسانی نباشند. آقای نماینده هم که ضعیف ترین دوران در ادوار مجلس میگذراند.
1
0
پاسخ به این اظهارنظر

حسن موسی ۱۳۹۹/۹/۷
وقتی پای آمار میاد آنقدر پرسنل و کارمند و ادوات دارند نگو. اما موقع این چنینی و در این روز سخت حتی یک نفر و جهت انجام خدمت به شخصه ندیدم. حیف از این مسئولین ... البته تنها شهرداری نیز مقصر نیست بلکه فرمانداری نیز بعنوان آمر نیز مسئولیت مستقیم دارد. حیف که سیصد سال با فرهنگ مسئول پذیری عقبیم. با تشکر موسی
2
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۳۹۹/۹/۶
اصلامسولین درمهابادزندگی می کنندواقعاکجاهستندآیامهابادشهرداردارد؟؟؟؟؟

نظر خود را براي ما ارسال كنيد