به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی هاژه، درحالیکه مسوولان ستاد مقابله با کرونای شهرستان مهاباد بر اعمال محدودیتهای کرونایی و تعطیلی بازار تأکید میکنند، توزیع برخی کالا نظیر برنج، مرغ و شکر در مغازهها ضمن اینکه جان بسیاری از شهروندان را به خطر انداخته موجی از انتقاد را در بین شهروندان و بازاریان درپی داشته است.
مسوولان ستاد مقابله با کرونا بر اساس تصمیمات ستاد مرکزی کرونا در استان تعطیلی بازار مهاباد و چند شهرستان دیگر را در دستور کار قرار دادند و به وسیله نیوجرسی اقدام به مسدود کردن خیابانها کردند که با واکنش منفی شهروندان روبرو شده است.
بازاریان ضمن اینکه دلایل شیوع این ویروس را نه بازار بلکه برگزاری مراسمات مختلف اعم از عروسی، عزا و دروهمیهای خانوادگی میدانند، تخته کردن بازار شهر را برای کنترل این ویروس ناکارآمد دانسته و بارها خواستار تغییر نگرش مسوولان در اینباره شدهاند.
در چند روز گذشته توزیع برخی اقلام که متولی آن اداره صنعت معدن و تجارت است در تعدادی از فروشگاههای عامل موجب شده تا صفهای طویل با حضور بیش از ۲۰۰ نفر جهت دریافت کالای تشکیل شود.
تصاویر ارسالی و گزارشات رسیده از سوی شهروندان حاکی از آن است بیشتر افرادی که در این صفها حضور دارند افراد میانسال و سالمندی هستند که جزو گروههای پر خطر می باشند.
بسیاری از بازاریان نیز ضمن انتقاد از این اقدام متناقض مسوولان گفتهاند: اعضای ستاد مقابله با کرونا از سویی بازار را عامل شیوع کرونا اعلام میکنند و باور دارند با تعطیلی بازار میتوان از تراکم جمعیت بکاهند، اما اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان با توزیع این اقلام بدون رعایت هیچگونه استانداردی زمینه را برای شیوع ویروس کرونا فراهم کرده است.
به گزارش هاژه، استفاده روشهای نامنویسی سیستمی، تلفنی و پیامکی سهم بزرگی را برای کنترل فاصلهگذاری در توزیع کالاهای اساسی خواهد داشت.
استفاده از پیک برای تحویل این اقلام و یا استفاده از فضاهای بزرگتر و روباز با نظارت ویژه بر فاصلهگذاری اجتماعی میتواند در حل این مشکل کارساز باشد.