به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، شیوع و میزان تلفات ویروس کرونا در شهرهای مختلف کشور به اوج خود رسیده اما در شهر مهاباد وضعیت بسیار وخیمتر است.
موج دوم و سوم کرونا در شهرهای مختلف کشور با شدت هرچه تمامتر آغاز شده و شهرستان مهاباد نیز از این قاعده مستثنی نیست.
اگرچه هرچند روز یکبار از سوی شبکه بهداشت و درمان و یا دانشگاه علوم پزشکی ارومیه آمار مبتلایان و متوفیان اعلام میشود، اما این آمار تنها شامل افرادی میشود که تست کرونا داده و نتیجه آن قطعی و مشخص است.
در این بین بسیاری از مبتلایان بدلیل عدم مراجعه به مراکز درمانی در آمار رسمی قید نمیشود و همین امر آمارهای رسمی را غیر دقیق جلوه میدهد.
از سوی شبکه بهداشت و درمان تعداد فوتیها بیش از 170 نفر اعلام شده درحالیکه بر اساس آمار غیررسمی بیش از 300 نفر با علایم کرونا و بر اساس پروتکلهای ویژه تسلیم به خاک شدهاند.
اگرچه درمان ویژهای مقابله با کرونا وجود ندارد و آنچه وجود دارد برخی داروهای حمایت کننده و تقویت کننده بدن است، با این حال علت اصلی بسیاری از فوتیها و وخامت حال مبتلایان کرونایی مراجعه دیرهنگام به پزشک و آغاز پروسه درمان است.
متخصصین بیماریهای عفونی معتقدند یکی از دلایل مرگ و میرهای ناخواسته در بیماران کرونایی مراجعه دیرهنگام به بیمارستان یا پزشک است، به نحوی که بسیاری از بیماران در حالت نزدیک به نارسایی تنفسی به بیمارستان مراجعه میکنند، زمانیکه دیگر درمان برای آنها کاربرد موثری نخواهد داشت.
تا این لحظه گزارشی از شیوع آنفولانزای پرندگان و یا آنفولانزای فصلی گزارش نشده و وضعیت آب و هوایی منطقه به گونهای است که چرخش فعال ویروس سرماخوردگی و حتی آنفولانزا وجود ندارد و یا میزان ابتلا به ای بیماریها در این فصل سال بسیار کم است، لذا بروز علایمی شبیه به سرماخوردگی و آنفولانزا را باید جدی گرفت و برای جلوگیری از ابتلا به کرونا بهتر است شهروندان به پزشک مراجعه نمایند.
لازم به ذکر است سرفه، تنگی نفس و تب در غالب علایم شناخته شده کرونا است اما تنوع بیماری بیشتر شده و بسیاری از مبتلایان جدید کرونا علایمی همچون ازبین رفتن حس چشایی و بویایی، علایم گوارشی، خستگی مفرط و تعریق شدید، درد عضلانی و کمر درد را تجربه کردهاند.
بسیاری از افرادی که به این ویروس مبتلا میشوند با تصور اینکه دچار سرماخوردگی شدهاند بدون مراجعه به پزشک چند روزی را در منزل بدون رعایت برخی دستورالعملهای غذایی و دارویی استراحت میکنند و همین امر ضمن ابتلای سایر اعضای خانواده به پیشروی کرونا در بدن فرد منجر میشود، در نهایت تنگی نفس و سرفههای شدید که ناشی از درگیر شدن ریه بیمار است به سراغ بیمار میآید مرحلهای که منجر به مراجعه بیمار به بیمارستان و یا پزشک میشود، زمانیکه درمانهای حمایتی زیاد موثر نخواهند بود و همه چیز به بدن بیمار و میزان پیشروی ویروس بستگی خواهد داشت.
در چنین شرایطی مراجعه بیمار در روزهای اول بیماری و شروع پروسه درمان نقش اساسی را در درمان و میزان صدمات ناشی از ابتلا به ویروس کرونا به حداقل کاهش مییابد.
آخرین گزارشات حاکی از آن است که یک بیمار کرونایی در مدت 1 ماه میتواند بیش از 400 نفر را مبتلا کند و عدم آگاهی و سهل انگاری در شروع درمان و یا مراجعه به پزشک و بیمارستان ضمن اینکه شیوع گسترده کرونا را موجب میشود میتواند اقتصاد خانواده و یا جان شهروندان مبتلا که اغلب سرپرستان خانوار هستند را تهدید نمایند.
هزینه درمان هر بیمار کرونایی که در بیمارستان بستری میشود بصورت متوسط از 5 میلیون تومان در شرایط نرمال تا 13 میلیون تومان متغییر است و این میزان در بیماران کرونایی با وضعیت حاد به بیش از 50 میلیون تومان میرسد که بخش عمده آن مربوط به تأمین برخی داروها و آمپولها در بازار سیاه است.