تاريخ: ۱۳۹۹ چهارشنبه ۷ آبان ساعت ۱۷:۱۰ بازدید: 2651      نظرات: 4      کد مطلب: 15357

دود عادی انگاری کرونا بازهم به چشم بازار مهاباد رفت


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، افزایش نگران کننده آمار مبتلایان به کرونا در مهاباد و فوتی‌های این شهرستان موجب ابلاغ دستوری مبنی بر تعطیلی 1 هفته‌ای بازار شهر شد، تصمیمی که مخالفان و موافقان را رودروی هم قرار داده است.

افزایش و شیوع نگران کننده ویروس کرونا در 43 شهرستان کشور موجب شد تا ستاد کرونای کشور برای کنترل و کاهش شمار مبتلایان تصمیم به تعطیلی بازار این شهرستان‌ها بگیرد.

تنها در 24 ساعت گذشته 415 بیمار کرونایی مثبت در کشور جان خود را از دست داده‌اند و البته از شمار قربانیان مشکوک به این ویروس که کم  هم نیستند آماری در دسترس نیست.

نزدیک شدن شمار مبتلایان به کرونا در مهاباد به 4 هزار نفر و فوتی‌های این شهرستان به بیش از 170 نفر، شرایطی را موجب شد که ستاد کرونای کشور نام این شهرستان را همراه با 2 شهرستان دیگر در آذربایجان غربی در این لیست قرار دهد.

از ابتدای شیوع ویروس کرونا، نام مهاباد زمره شهرستان‌های دارای بیشترین فوتی بوده، مقایسه آماری تعداد فوت شدگان مهابادی بر اثر ویروس کرونا با شهرهای همجوار میاندوآب با بیش از 4 هزار و 500 مبتلا و بوکان با بیش از 4 هزار مبتلا مشخص کرده که علی‌رغم بالا بودن شمار مبتلایان میزان مرگ و میرهای روی‌داده به مراتب کمتر از مهاباد است که تعداد مبتلایان آن از 4 هزار نفر هم کمتر می باشد.

ظرفیت رو به اتمام بیمارستان مهاباد برای پذیرش بیماران جدید و در کنار آن فوت روزانه چندین بیمار کرونایی مثبت و مشکوک به ابتلا بر نگرانی مسوولان مبنی بر خارج شدن وضعیت از کنترل اضافه کرده است.

برخی از افرادی که عزیزانشان را از دست داده‌اند و یا سایه شوم این بیماری را بر زندگی و خانواده خود تجربه کرده‌اند، اگرچه تعطیلی شهر را دوست ندارند اما برای کمرنگ شدن کرونا حاضر به قبولی تعطیلی هستند، اما تعطیلی شهر و بازار مهاباد به مزاق برخی بازاریان این شهر خوش نیامده و دلیل آن تجربه تلخ زیان چند ماه قبل است که در آن نه تنها انتظارات بازاریان از دولت را برآورده نکرد، بلکه بازاریان شهرستان خود را در مقابله با این ویروس تنها دیدند.

شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهاباد از ماه‌ها قبل نسبت به موج جدید کرونا هشدار داده بود و بارها در رسانه‌ها از شهروندان خواسته بود با جدیت بیشتری دستورالعمل‌های مقابله با کرونا را اجرا نمایند تا شاهد اتخاذ تصمیماتی از قبیل تعطیلی بازارها نباشیم.

عدم امکانات کافی و تجهیزات بروز برای ارائه خدمات، فرسودگی شدید نیروی کار بیمارستان و ابتلای نزدیک به 180 نفر از کادر درمانی مهاباد به ویروس کرونا وضعیتی را به وجود آورده که مسوولان تنها تعطیلی و اجرای سفت و سخت تعطیلی را به عنوان راهکار مناسب جهت جلوگیری از تکمیل ظرفیت و خروج از بحران می‌دانند.

نباید از این نکته غافل شد که تداوم فشار کاری بدون مرخصی به کاهش کیفیت خدمات ارائه شده نیز منجر خواهد شد و کادر درمانی شهرستان نمی‌تواند جور تمام سهل انگاری‌ها، عادی انگاری‌ها و شادی برخی افراد برای برپایی مراسم عروسی و دورهمی را بکشند.

تعطیلی بازار مهاباد هرچه باشد دستوری از مقامات بالا برای کنترل وضعیت است و مسوولان شهرستان نیز بر اجرای آن مکلف شده‌‌اند، واقعیت این است که اجرای نصفه و نیمه آن نتیجه‌ای حاصل نمی‌دهد و ممکن است تعطیلی‌ها را هم تمدید نماید، امری که در ماه‌های گذشته بازار مهاباد تجربه تلخی از آن دارد.

واضح و مبرهن است که تعطیلی بازار بدون رعایت دستورالعمل‌ها توسط شهروندان آب در هاون کوبیدن است و دلیل اصلی شیوع این ویروس درهای باز مغازه‌ها و پاساژها نیستند بلکه شهروندان و مسافرانی هستند که رعایت نمی‌کنند و از مسوولیت شانه خالی می‌کنند.

برخی‌ها برای برگزاری باشکوه عروسی فرزندشان و ثبت آن در فیلم عروسی حاضرند چندین نفر را به کرونا مبتلا کنند و حتی به کام مرگ بفرستند غافل از آنکه درحال تهیه مستند برای بروز یک فاجعه هستند. برخی هم برای می‌خواهند  رنج مرگ عزیزانشان را با آغوش دوستان، اقوام و آشنایان تقسیم کنند و یا اصرار دارند که مرگ عزیز از دست رفته بدلیل کرونا نبوده و همه چیز عادی است.

کم نیستند افرادی که شهروندان مبتلا را انگشت نمای کوچه و بازار می‌کنند اما کرونای خود را پنهان و یا حاضر به قبول ابتلای عزیزان خود به کرونا نیستند، این افراد به دیدار بیمارکرونایی می‌روند تا این اطمینان را به مریض بدهند که کرونا نگرفته ولی غافل از اینکه همین امر مقدمات تشدید بیماری فرد را بدلیل سهل انگاری در درمان فراهم می‌کنند و چه بسا چند فرد دیگر را هم به کام مرگ بکشانند.

روند تعطیل کردن بازار مهاباد در جریان است و مسوولان برای قانع کردن بازاریان مستقیما به واحدهای صنفی مراجعه می‌کنند، با این امید که در یک هفته مقرر شده بتوانند کنترل وضعیت را در دست بگیرند.

کرونا و شیوع آن اگرچه مقوله‌ای پزشکی است اما کنترل آن قطعا به رویکرد اجتماعی مربوط است و شهروندان نیز در قبال یکدیگر مسوولیت‌هایی دارند که باید آن را به نحوه احسن اجرا نمایند.

بارها این جمله را که پیشگیری بهتر از درمان است شنیده‌ایم اما کمتر پیش آمده تا به درک عمیق آن بها دهیم و در امورات روزانه آن را سرلوحه قرار دهیم.

پیشگیری از شیوع گسترده کرونا تنها نیازمند استفاده از ماسک توسط شهروندان است و ضمن رعایت این اقدام دوری گزینی از حضور در تجمعات پر خظر همچون دورهمی‌های خانوادگی، مراسمات عزا و عروسی بهترین و موثرترین راه مقابله با این ویروس و مصون ماندن خود و اعضای خانواده است.

دلخوش کردن به برخی احتمالات و یا سفسطه در خصوص ابتلا به این ویروس تنها شیوع و تلفات را بیشتر خواهد کرد.

آینده مشخصی برای کشف درمان و یا واکسن کرونا وجود ندارد و اگرهم وجود داشته باشد بعید به نظر می‌رسد کارساز باشد و یا دست کم تا زمان رسیدن به مهاباد چندین ماه و یا بیش از 1 سال طول بکشد و در این مدت طولانی نمی‌توان بازار شهر را بست.

رفتارهای عجولانه برخی افراد در دور زدن محدودیت‌های کرونایی کاسه صبر هر شهروند و بازاری که مغازه‌اش را به امید کنترل بیماری بسته بود لبریز می‌کرد و اکنون نیز بسیاری از مغازه‌داران که کسب و کار خود را تعطیل کرده‌اند از عدم رعایت برخی افراد دیگر گلایه‌مند هستند.

به نظر می‌رسد جلوگیری از تردد افراد بدون ماسک در سطح شهر آسانتر و کم هزینه‌تر از تعطیلی کل شهر است، اما ارشاد و یا تذکر دادن به افرادی که رعایت نمی‌کنند از توان مسوولان خارج است، لذا شهروندان باید مسوولیت راهنمایی و تذکر و آگاهی بخشی به افراد بدون ماسک را برعهده بگیرند تا ضمن ترویج فرهنگ تعامل، تعاون و مشارکت نقش مهمی در جلوگیری از زیان به اقتصاد شهر و سلامت شهروندان ایفا نمایند.

تعطیلی مهاباد و بازار شهر نه پیشنهاد و ایده مسوولان شهرستان است و نه رسانه‌ها بلکه نتیجه وضعیت شهرستان است که در صورت ادامه دار بودن این روند احتمال تمدید آن نیز وجود دارد، لذا آنچه مهم و کارآمدتر است رعایت دستورالعمل‌ها  و احساس مسوولیت شهروندان در زمینه جلوگیری از شیوع کرونا است.

 




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

محمد ۱۳۹۹/۸/۸
به نظر من تا اداره جات و اماكن دولتي هم تعطيل نباشند هيچ فرقي ندارد و تنها بازار جوابگو و نتيجه بخش نيست ، اين وضعيت و تعطيلي بازار به زيان مردم فقير و كم درامدي است كه از نظر وضعيت مالي فقير هستند و كرايه نشين و هزاران اين و ان ، چرا دولت هم چند روز بانكها و اداره جات را تعطيل نمي كند ، چرا در اغاز سال جديد همه جا تعطيل است و چيز خاصي هم اتفاق نمي افتد ، حال در اين وضعيت بايد دولت هم اقدام كند جون وضعيت امروزي به مراتب بد تر و لازمتر است براي تعطيل شدن ، اميدوارم مسئولان تجديد نظر كنند
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۳۹۹/۸/۸
ضمن عرض سلام و خسته نباشی به شما دست اندرکاران عزیز ثابت شده که اجبار راه حله چون واقعا اصولی کارپیش نمیرود جریمه کردن افراد بی ماسک واینکه خیلی از بیماران کرونایی ازاد وبی واهمه باراحتی وجدان دارن در سطح شهر تردد میکننداین درد بزرگ جامعه ماست چرا نباید برای این افراد محدودیت نباشه میتوان گفت افراد مبتلا درسطح شهر زیادن واقعا باید فکری. برای اونها کرد که نتوانند تا تمام شدن بیماری از قرنطینه بیرون بیایند به امید روزیکه باز هم ازاد وبدون ترس درکنار هم باشیم امین.
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۳۹۹/۸/۸
ضمن عرض سلام و خسته نباشی به شما دست اندرکاران عزیز ثابت شده که اجبار راه حله چون واقعا اصولی کارپیش نمیرود جریمه کردن افراد بی ماسک واینکه خیلی از بیماران کرونایی ازاد وبی واهمه باراحتی وجدان دارن در سطح شهر تردد میکننداین درد بزرگ جامعه ماست چرا نباید برای این افراد محدودیت نباشه میتوان گفت افراد مبتلا درسطح شهر زیادن واقعا باید فکری. برای اونها کرد که نتوانند تا تمام شدن بیماری از قرنطینه بیرون بیایند به امید روزیکه باز هم ازاد وبدون ترس درکنار هم باشیم امین.
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۳۹۹/۸/۷
کار اشتباهیست مردم محتاج نان شبند

نظر خود را براي ما ارسال كنيد