تاريخ: ۱۳۹۹ شنبه ۳ آبان ساعت ۱۰:۵۹ بازدید: 1702      نظرات: 0      کد مطلب: 15343

آغاز زنده‌گیری سگ‌های بلاصاحب در مهاباد و چالش‌های پیش رو


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، دومین جلسه ساماندهی سگ‌های بلاصاحب مهاباد در سالن جلسات شهرداری مهاباد برگزار گردید.

ساماندهی سگ‌های بالاصاحب شهرستان مهاباد بعد از چند سال بی توجهی هم‌اکنون در دستور کار جدی سرپرست شهرداری به عنوان یکی از برنامه‌های اولویت دار شهرداری درحال جرا است و در یک ماه گذشته 2 جلسه فوق العاده برای رفع موانع و مشکلات ساماندهی سگ‌های سطح شهر برگزار شده است.

کریم محمدنژاد سرپرست شهرداری مهاباد در این رابطه اعلام کرده که سایت نگهداری سگ‌های بلاصاحب در مهاباد به اتمام رسیده و زنده‌گیری توسط اکیپ‌های واحد خدمات شهرداری مهاباد صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه سایت نگهداری درحال حاضر پیشرفت 90 درصدی داشته است افزود: چند اکیپ از همکاران خدمات شهری، بصورت سیار و دایم در طول شبانه روز نسبت به زنده گیری سگها، اقدام خواهند کرد وامیدواریم در این زمینه بتوانیم معضل موجود را کنترل و مدیریت کنیم.

افزایش لجام گسیخته تعداد سگ‌ها در فصل سرد سال و عملکرد نامناسب پیمانکارها، شهرداری مهاباد را بر آن داشت که رأسان وارد عمل شود و به درخواست‌های مکرر و انتقادهای شهروندان رسیدگی نمایند.

رحیم رحیمی کارشناس مسوول بهداشت محیط مرکز بهداشت مهاباد در دومین جلسه هماهنگی ساماندهی سگ‌های بلاصاحب مهاباد اظهار کرد: در بازه زمانی مهرماه 55 مورد حیوان گزیدگی به بیمارستان مهاباد ارجاع داده شده که از این تعداد 30 مورد در شهر مهاباد روی داده است.

وی افزود: 60 درصد حیوان گزیدگی‌ها در محدوده شهری و 40 درصد در نقاط روستایی روی داده است.

رحیمی با بیان اینکه برای افرادی که مورد حمله قرار گرفته‌اند واکسن هاری تجویز شده تصریح کرد: در طول ماه مهر بیشترین تماس‌ها برای ساماندهی سگ‌های بلاصاحب شهر در نقاط حاشیه شهر ازجمله موکریان، آزادگان، فرهنگیان، سیدآباد، کوی دانشگاه، فجر صورت گرفته و نقاط مرکزی شهر همچون کوچه بالاتر از تربیت بدنی، فلک محمدقاضی و فلکه کتاب نیز در رده دوم تماس‌ها قرار دارند.

شیخ آقایی مسوول واحد پسماند شهرداری مهاباد با بیان اینکه برخی دستگاه‌ها و ادارات شهرستان همکاری مستمر و فعالی در این خصوص ساماندهی سگ‌های بلاصاحب ندارند اظهار کرد: شهرداری در این زمینه مظلوم واقع شده و تمامی دستگاه‌ها و ادارات شهرستان مسوولیت تمام این طرح را بر دوش شهرداری گذاشته‌اند.

وی افزود: اگرچه طبق قانون متولی اصلی شهرداری است اما سایر ادارات شهرستان نیز می‌توانند برای حل این مشکلات پیش قدم شوند و برای نمونه شبکه دامپزشکی می‌تواند از ظرفیت دامپزشکان برای عقیم سازی و واکسن و سایر ادارات نیز می‌توانند در بحث بودجه و اعتبارات شهرداری را یاری نمایند.

شیخ آقایی تصریح کرد: در شرایط بحران زده شهرداری نمی‌توان انتظار داشت تمامی بودجه کلان این طرح از سوی این سازمان تأمین شود.

به گزارش هاژه، در طول یکماه گذشته شهرداری مهاباد 200 میلیون تومان برای آماده سازی سایت سگ‌های بلاصاحب هزینه کرده و 2 انجمن مدافع حقوق حیوانات نیز برای اجرای طرح همانند گذشته اعلام آمادگی کرده‌اند.

دومین جلسه اعضای کارگروه که برای بررسی آخرین وضعیت سایت و پیگیری مصوبات جلسه قبل  درحالی تشکیل شد که بدلیل آشفتگی و مطرح کردن موضوعات تکراری چند سال گذشته بدون اعلام نتیجه مشخصی بکار خود پایان داد اما ساعاتی بعد سرپرست شهرداری از آغاز زنده‌گیری سگ‌های بلاصاحب خبر داد.

 

طرح ساماندهی سگ‌های بلاصاحب مهاباد اگرچه مورد استقبال شهروندان قرار گرفته است اما بروکراسی اداری، تئوری‌پردازی‌ و نبود هماهنگی و نقشه راه زمانبندی شده به یکی از چالش‌های جلسات مرتبط با آن تبدیل شده است.

پرداختن به موضوعاتی از قبیل بحرانی بودن وضعیت، افزایش تعداد سگ‌ها در سطح شهر، حیوان گزیدگی، انتقال غیرقانونی سگ‌های سایر شهرستان‌ها همجوار به این شهرستان در جلسات ساماندهی سگ‌های بلاصاحب یادآور جلسات بدون تیجه سال‌های گذشته است که در خلال آنها نتیجه‌ای مشخص حاصل نشد و مسوولان ضمن جلوگیری از مطرح کردن مسائل حاشیه‌ای در جلسات تدوین برنامه زمانبدی مشخص را باید در ستور کار خود قرار دهند.

به گزارش هاژه، اگرچه آمار دقیقی از تعداد سگ‌های بلاصاحب شهر مهاباد در دسترس نیست اما انجمن‌های حامی حیوانات تعداد آنها را کمتر از 700 قلاده اعلام می‌کنند.

نسرین خضرپور عضو هیات موسس و سخنگوی خیریه انجمن ژین در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: هزینه نگهداری هر قلاده سگ شامل غذا و دارو در کمپ نگهداری 300 هزار تومان است و انجمن نیز تنها می‌تواند بخشی از این هزینه‌ها را از محل کمک‌های خیرین و شهروندان و دوستداران حیوانات تأمین نماید.

وی با بیان اینکه حل این بحران نیازمند تأمین هزینه و عزم جدی مسوولان است افزود: در طول یکماه گذشته 18 میلیون تومان از سوی انجمن برای درمان و نگهداری سگ‌های کمپ هزینه شده و عملا اعضای انجمن به عنوان نیروی کار در این محل خدمت کرده‌اند درحالیکه وظیفه اصلی انجمن حمایت، ارائه راهکار و فرهنگ سازی در بین مردم است.

خضرپور با بیان اینکه برای کنترل جمعیت سگ‌ها باید تمامی آنها اعم از ماده و نر عقیم سازی شوند، تصریح کرد: از سوی دامپزشکی هزینه عقیم سازی هر قلاده سگ ماده 450 هزار و سگ نر 350 هزار تومان اعلام شده که مسوولان می‌توانند برای کاهش هزینه دامپزشکی را بمدت 1 ماه در کمپ مستقر کنند.

به گزارش هاژه، هزینه عقیم سازی سگ‌های بلاصاحب مهاباد نزدیک به 250 میلیون تومان است و هزینه نگهداری 2 ماه آنها نیز 180 میلیون تومان است که در مجموع نیازمند اختصاص بودجه‌ای 400 الی 500 میلیون تومان است.

در این بین شهرداری نیز کمپ موقت را  که ظرفیت 300 سگ را داراست، تکمیل و به بهره‌برداری رسانده و درحال حاضر 150 قلاده سگ نیز در آن نگهداری می‌شود.

به نظر می‌رسد درصورت اینکه برنامه زمانبدی مشخصی برای آغاز این طرح وجود داشته باشد می‌توان بصورت ماهیانه هر باز تعدادی از جمعیت سک‌های بلاصاحب شهر مهاباد را ضمن انتقال به کمپ عقیم کرد و با پلاک گذاری و واکسینه کردن رهاسازی شوند.

به گفته کارشناسان عقیم سازی سگ‌ها ضمن جلوگیری از بیماریهای عفونی، اپیدمی و افزایش جمعیت، در خلق و خوی سگ‌ها نیز بسیار تأثیر گذار است و این امر می‌توانند حالت تهاجمی آنها را کاملا ازبین می‌برد.

تأخیر در اجرای طرح و درنظر نگرفتن زمانبندی مشخص و نقشه راهی منظم، ضمن افزایش هزینه‌ها منجر به شکست اقدامات صورت گرفته می‌شود، روندی که نیازمند تلاش همه جانبه تمامی دستگاه‌ها و اعضای کارگروه است.

 عکس تزینی است.




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد