تاريخ: ۱۳۹۹ سه شنبه ۲۲ مهر ساعت ۲۱:۱۰ بازدید: 1963      نظرات: 2      کد مطلب: 15318
درآمدهای کلان و خدمات ناچیز به جذامیان

انجمن جذامیان مهاباد قربانی سوءمدیریت


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، بعد از کش و قوس فراوان بعد از 30 سال انجمن حمایت از بیماران جذامی مهاباد اقدام به برگزاری انتخابات جهت تشکیل هیات مدیره جدید کرد، انتخاباتی که صحت آن تایید شده اما تعدادی از اعضا حاضر به قبول آن نیستند.

در سال 1361 با پیشنهاد رئیس سازمان اوقاف و رئیس انجمن جذامیان کشور در راستای حمایت از جذامیان مهاباد "انجمن حمایت از جذامیان مهاباد" تشکیل و اعضای آن از بین معتمدین و متنفذین مهاباد انتخاب و مقرر گردید درآمد حاصل از ایجاد یک درمانگاه به جذامیان این شهرستان تعلق گیرد، در نهایت این انجمن بصورت شعبه که دارای اختیارات بیشتری نسبت به نمایندگی است در این شهرستان ایجاد شد، اما اعضای هیات مدیره آن در طول 4 دهه همچنان بدون تغییر مانده است.

در سال‌های قبل برای کمک به وضعیت معیشت و درمان جذامیان مهاباد، یک درمانگاه در مهاباد ساخته شده و قسمتی از هزینه‌های درمانی و حقوق پرستاران این بیماران از این راه تامین می‌شود، جذامیان مهاباد می‌گویند سهم اندکی در برخورداری از مزایای آن دارند و در چند سال گذشته بیشتر فعالین مدنی و معتمدین شهر بر لزوم برگزاری انتخابات و یا تغییراتی در مدیریت آن اتفاق نظر دارند.

در طول چند دهه گذشته تعدادی از اعضای اصلی انجمن فوت کرده و یا از انجمن خارج شده‌اند، برخی از اعضا، برای انجام امورات، افرادی را وارد انجمن کرده و بعدها این افراد در مقام هیات مدیره قرار گرفته‌اند.

ایرج شجاعی فرماندار مهاباد در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: پیگیری و  پیشنهادات فعالین مدنی و معتمدین مهاباد منجر به تشکیل چندین جلسه با حضور مسوولان شهرستان گردید و نهایتا برگزاری انتخابات و تغییراتی در مدیریت در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: با گذشت نزدیک به 4 دهه انتخابات هیات مدیره در سالجاری با پیشنهاد فعالان مدنی و معتمدین شهر برگزار گردید و از اعضای پیشین این انجمن نیز دعوت به عمل آمد تا در این انتخابات حضور یابند.

شجاعی تصریح کرد: اگرچه اعضای پیشین تمایلی برای برگزاری انتخابات و تغییرات نداشتند اما برای ایجاد تحولات مدیریتی، شفافیت مالی و جلوگیری از مدیریت خانوادگی انجمن در نهایت انتخابات در سالجاری با حضور نزدیک به 40 نفر از معتمدین و متنفذین شهر مهاباد برگزار و در نهایت اعضای جدید هیات مدیره شامل: رحمان بهمنش، فعال مدنی و نماینده پیشین مهاباد در مجلس، ماموستا حاج ملا جمال وطمانی روحانی و رییس کاروان حج و زیارت در مهاباد، گولاله نورانی، فعال مدنی و فرهنگی (به عنوان بازرس)، دکتر هدایت صبوری، فعال مدنی و عضو شورای خیرین سلامت شهرستان مهاباد، دکتر صابر موسی زاده، فعال مدنی و نماینده انجمن داروسازان و عضو شورای خیرین سلامت مهاباد، یوسف شریفی نماینده سمن های مهاباد، با رای مستقیم انتخاب شدند.

وی اضافه کرد: ماموستا ملا خالد خالدی و حاج سعید حسن زاده نیز بدون انتخابات به دلیل سابقه حضور در هیات مدیره پیشین در این جمع جای گرفتند.

فرماندار مهاباد در ادامه اظهار کرد: از زمان برگزاری انتخابات که با نظارت مسوولان رده بالای شهرستان برگزار گردید 6 ماه گذشته و در این مدت اعضای جدید نتوانسته‌اند مدیریت را بدست گیرند و اعضای پیشین نیز همچنان مقاومت می‌کنند، ولی برای شفافیت در عملکرد این تحولات باید به سرانجام برسد و تاکنون منتظریم تا با شیوه‌ای مسالمت آمیز و بدور از هرگونه تخلف و اتهام، مدیریت جدید که مورد تایید فعالان مدنی و متنفذین شهر است آغاز بکار نمایند.

شجاعی در پایان خواستار تعیین تکلیف این انجمن از مجرای قانونی شد و گفت: تلاش بر این است که این سرمایه عظیم در شهر حفظ شود و مشکلات عدیده موجب تعطیلی و یا ازبین رفتن آن نشود تا ضمن افزایش ارائه خدمات به جذامیان که مستحق خدمات بهتری هستند، تغییرات مدیریتی منجر به چابکی و ارائه خدمات به برخی بیماران خاص دیگر نیز صورت بگیرد.

در همین خصوص نیز یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: درآمد حاصل از درمانگاه برای این انجمن با احتساب کرایه داروخانه ماهیانه بیش از 100 میلیون تومان است و عملکرد 4 دهه نشان می‌دهد که میزان درآمد با میزان هزینه‌ها و هزینه‌های ارائه خدمات به جذامیان مهاباد همخوانی ندارد.

در چند ماه گذشته ورود بازرسین این موضوع را تایید کرده که اسنادی کافی و وافی برای حسابرسی وجود نداشته و ریز هزینه‌ها و درآمدها نیز مشخص نیست از طرفی عملکرد ماهیانه و طراز مالی انجمن نیز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

این منبع فاش کرده مسوولان دانشگاه علوم پزشکی و بازرسین شبکه بهداشت و درمان نیز با عدم شفاف خواندن عملکرد خواستار رسیدگی و تعیین تکلیف درمانگاه شده‌اند و ادامه این روند احتمال پلمب و قطع درآمد را بدنبال خواهد داشت.

وی افزود: اگرچه وجود این انجمن سرمایه‌ای عظیم برای شهر مهاباد و جذامیان مهاباد است اما ادامه این روند باعث تعطیلی کامل آن و یا ازبین رفتن این امتیاز برای شهر خواهد بود.

تماس خبرنگار هاژه با برخی از اعضای خانواده‌های جذامیان این حقیقت را مشخص کرده که کمک هزینه حمایتی جذامیان مهاباد ماهیانه به حساب آنها واریز نمی‌شود و هر 3 ماه یکبار واریز می‌گردد و از سال جدید کمک هزینه معیشت آنها به 200 هزار تومان برای هر ماه افزایش یافته است.

یکی از اعضای خانواده جذامیان در گفتگو با هاژه اظهار کرد: پایین بودن هزینه کمک معیشت باعث شده تعدادی از جذامیان مهاباد به تکدی گری روی بیاورند و هرگونه انتقاد با واکنش شدید انجمن مواجه می‌شود، در نتیجه صدایمان به جایی نمی‌رسد.

وی با بیان اینکه تعداد جذامیان مهاباد با احتساب افراد غیربومی از 300 نفر کمتر است افزود: علی‌رغم اینکه بسیاری از فرزندان جذامیان مهاباد سالم و تحصیلکرده و حتی در رشته‌های مرتبط با درمانگاه و داروخانه تحصیل کرده‌اند اما موفق به کار در مشاغل مربوط به انجمن و یا درمانگاه نمی‌شوند و به نظر می‌رسد تنها دلیل آن جلوگیری از آگاهی جذامیان از دخل و خرج و درآمد درمانگاه است.

وی تصریح کرد: تجربه‌های تلخی در خصوص انتقاد از انجمن وجود دارد و بهمین دلیل تاکنون اعضا نتوانسته‌اند در راستای احقاق حقوق خود گام بردارند.

وی اضافه کرد: برخلاف برخی اظهارات مبنی بر پرداخت حق الزحمه برای پرستاران، حقوق پرستار جذامیان نیز در هر سه ماه 150 هزار تومان است و این نشان می‌دهد که خدماتی آنچنانی برای جذامیان صورت نمی‌گیرد.

گزارشات حاکی از آن است تعدادی از اعضای پیشین با برگزاری انتخابات مخالف بوده و اکنون نتیجه آن‌را نمی‌پذیرند، از سویی دیگر سایه تعطیلی بر پلمب این انجمن سایه افکنده و در صورت عدم برخی اصلاحات احتمال تعطیلی و یا عدم تمدید پروانه وجود دارد.

در این بین معتمدین شهر و مسوولان بر این باورند تعداد جذامیان مهاباد در سال‌های گذشته کاهش یافته و با فوت اعضای فعلی این انجمن موضوعیت نخواهد داشت و از سویی دیگر درآمد کلان آن باید ضمن اینکه خدمات به اعضای فعلی را افزایش دهد ظرفیت حمایت از بیماران خاص شهرستان را هم خواهد داشت که بسیاری از آنها برای هزینه‌های ایاب و ذهاب و حتی تهیه درمان با مشکل روبرو هستند.

برخی فعالین مدنی امیدوارند با تغییرات در مدیریت این انجمن برای جلوگیری از لغو امتیاز و یا نابودی در کنار نام جذامیان و افزایش ارائه خدمات و حمایت‌ها، نام "بیماری‌های خاص" هم گنجانده شود تا از محل درآمدهای این درمانگاه حمایت‌هایی از بیماران خاص شهرستان نیز صورت بگیرد.

در صورت عدم تسریع در واگذاری امورات، پیش بینی‌ می‌شود پایان جذمامیان در مهاباد با پایان این انجمن همراه خواهد شد و در این بین ظرفیتی عظیم برای حمایت از بیماران خاص در مهاباد ازبین خواهد رفت.




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۳۹۹/۷/۲۴
سلام، درخدمت به این قشر محروم باید یک فرهنگ سازی توام با اطلاع رسانی مستمر باشد وشهروندان را از درون زی این طیف آگاه نمایند با تعارفات وتغییر وتحولات زود هنگام ودیرهنگام نیز نمیشه موضوع را پیچیده نمود. خدمات رسانی به این بخش از خانواده های محروم ، شناخت وعلاقه می خواهد. خدا را شاکرم که در دهه ۶۰ توفیقی حاصل شددر مقام مدیریت جهاد سازندگی توانستم با احداث جاده وتامین برق روستایی وایجاد یک نانوایی در ردستای بصره اطلاعات بیشتری از این محرومین جامع کسب نمایم. به همین رو از تمامی شهروندان وخیرین مهاباد تقاضا دارم این عزیزان را فراموش نکنند. با احترام مهندس حسن پور شهردار اسبق مهاباد
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۳۹۹/۷/۲۴
کاملا مواففم

نظر خود را براي ما ارسال كنيد