به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهاباد از افزایش شمار مبتلایان به کرونا به بیش از 3 هزار نفر خبر داد.
دکتر امیر بهزاد در جلسه ستاد مقابله با کرونا در مهاباد اظهار کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در این شهرستان مهاباد 3 هزار و 30 نفر به این ویروس مبتلا شدهاند.
وی با بیان اینکه میانگین سنی افراد مبتلا شده به ویروس کرونا در مهاباد 45 سال است افزود: 42 درصد کل مبتلایان مهابادی در رده سنی 20 تا 40 سال هستند اما بیشترین میزان فوتیها در رده سنی بیش از 40 سال روی داده است.
بهزاد تصریح کرد: طبق آماری که دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرده از ابتدای شیوع ویروس کرونا 132 نفر در مهاباد بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند که از این تعداد 128 نفر شهروند مهابادی و مابقی شهروند شهرهای اطراف میباشند اما اصالتا مهابادی بوده و یا در محدوده جغرافیایی مهاباد فوت کردهاند.
وی اضافه کرد: میانگین سنی شهروندان مهابادی که فوت کردهاند 69 سال بوده و 107 نفر ساکن شهر و 19 نفر ساکن روستاهای توابع این شهرستان بودند.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهاباد در ادامه اظهار کرد: براساس آمارهای موجود ۶۲ نفر از ۲۷۰ بیمار مبتلا به کرونا دارای زمینه بیماری قلبی عروقی، ۲۱ نفر از ۱۴۱ بیمار مبتلا دارای بیماری دیابت، پنج نفر از ۳۱ بیمار مبتلا دارای زمینه بیماری ریوی، سه نفر از ۳۰ بیمار مبتلا دارای بیماری کلیوی و ۱۱ نفر از ۶۸ بیمار مبتلا نیز دارای سایر بیماریهای زمینهای بودهاند.
وی افزود: درحال حاضر 50 نفر در بخش کرونای بیمارستان مهاباد بستری می باشند که از این تعداد 13 نفر مثبت و 37 نفر مشکوک به ابتلا هستند.
بهزاد با اشاره به افزایش آمار مبتلایان در مهاباد از شهروندان خواست دستورالعملهای پیشگیری از ابتلا به کرونا را بصورت جدی رعایت کنند و ضمن خودداری از هرگونه حضور در تجمعات پر خطر، استفاده از ماسک را از درب منزل اجرا نمایند.
ایرج شجاعی فرماندار مهاباد نیز در ادامه با اشاره با اعمال محدودیتهای جدید در این شهرستان اظهار کرد: شهروندان باید کمبود منابع و امکانات مقابله با بیماری کرونا را درک کرده و نسبت به رعایت دستورالعملها جدیتر باشند.
وی با بیان اینکه منشاء اصلی شیوع ویروس کرونا بر اثر تجمعات خانوادگی بوده افزود: مبارزه جدی با ویروس کرونا در شهرستان مهاباد بدون همکاری و همیاری شهروندان میسر نیست، لذا عدم همیاری شهروندان در رعایت دستورالعملها منجر به فرسودگی کادر درمان شهرستان خواهد شد.
به گزارش هاژه، اعمال محدودیتهای کرونایی جدید با واکنشهای از سوی بازاریان، اصناف و صاحبان مشاغل روبرو بوده و آنها بر این عقیدهاند که تعطیلی و اعمال محدودیتها فقط پیک ابتلا را به روزها و هفتههای آینده انتقال میدهد و تأثیر مفیدی بر کاهش و یا کنترل این ویروس نخواهد داشت.
تعدادی از بازاریان و کسبه در تماس با هاژه گفتهاند: درحالیکه مهاباد سختترین و در عین حال دقیقترین اعمال محدودیتها را اعمال کرد بعد از پایان محدودیتها شمار مبتلایان و قربانیان با شهرهایی که محدودیتها کرونایی را اعمال نکردند برابری کرد و حتی بیشتر هم بود.
آنها با بیان اینکه درحال حاضر تعداد مرگ و میرهای این شهرستان علیرغم محدودیتهای اعمال شده رتبه اول استان را به خود اختصاص داده اضافه کردهاند: این امر نشان میدهد که اعمال محدودیتها نه تنها کاهش شمار مبتلایان و یا قربانیان را درپی ندارد بلکه به اقتصاد خانوادهها و شهر صدمات جبران ناپذیری وارد کرده و هیچ گونه حمایتی نیز از سوی مسوولان و یا دولت برای جبران خسارت صورت نگرفته است.
یکی از مربیان ورزشی نیز در گفتگو با هاژه اظهار کرد: از زمان بازگشایی اماکن ورزشی آماری در خصوص ابتلای افرادی که ورزش میکنند به کرونا گزارش نشده و اعمال محدودیتهای بدون حمایت مالی تنها باشگاههای ورزشی را ورشکسته کرده است.
وی ضمن انتقاد از مسوولان در خصوص عدم حمایت از مربیان و صاحبان باشگاههای ورزشی اظهار کرد: در جریان اعمال محدودیتهای قبلی مقرر شد که برای باشگاههای آسیب دیده و مربیان حمایتهای مالی صورت بگیرد اما تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
به نظر میرسد اعمال محدودیتها بدون همراهی شهروندان تنها به صدمه زدن به برخی مشاغل و وقفه در کسب و کار منجر خواهد شد و بسیاری از شهروندان مهابادی معتقدند اعمال محدودیتها نباید به تعطیلی بازار منجر شود چراکه زمان روشنی برای پایان این بحران وجود ندارد، لذا رعایت دستورالعملها شامل: عدم حضور در تجمعات پرخطر، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک موثرترین روش مقابله با این ویروس است.