هاژه، بلاتکلیفی و افزایش سگهای بیسرپرست در شرایط کنونی، مشکلات متعددی برای سلامت و آسایش شهروندان به وجود آورده است. گزارشات متعددی از حمله و تهاجم این سگها بە شهروندان از سوی مخاطبان هاژه ارسال شده است. گزارشات متعددی از حیوانگزیدگی در مناطق مختلف شهر کە در سایه سکوت ابهامآمیز مسوولان، در صدر مشکلات شهری شهروندان قرار گرفتە است.
یک دامپزشک حیوانات خانگی در گفتگو با خبرنگار هاژه، گفت: نخستین اقدام لازمه جهت ساماندهی سگهای بلاصاحب، تشکیل جلسه فوری توسط مسوولان و متخصصین شبکههای دامپزشکی و بهداشت است تا راهکارهای مناسب ارائه شود.
دکتر سیاوش ابراهیمی افزود: در وهلە اول باید شهرداری پسماندهای غذایی مردم را کنترل کند، تا مانع تجمع سگها در نزدیکی سکونتگاههای شهری شود. در مرحله بعد عقیم سازی سگها و همچنین تغییر کاربری پناهگاه فعلی به نقاهتگاه، در دستور کار قرار گیرد.
ابراهیمی تصریح کرد: بیماری هاری شامل بیماریهای استراتژیک در کشور است. دولت برای ریشهکن کردن این بیماری، برنامههای بلند مدتی را در نظر دارد. هر چند هاری جزو بیماریهایی است که چندین سال است در شهر مهاباد دیده نشده، اما برای جلوگیری از شیوع این بیماری، دولت واکسناسیون آن را رایگان کرده و مسوولان باید این فرصت را غنیمت بشمارند اما متاسفانه تاکنون هیچ اقدام جدی صورت نگرفته است.
این دامپزشک مهابادی افزود: هر چند برای عقیمسازی جنس نر هزینه کمتر و زمان کمتری لازم است اما ترجیحا عقیمسازی جنس ماده به دلیل اینکه ادامه نسل به این جنس وابسته است، از اهمیت بیشتری برخوردار میباشد. بعد از مرحله عقیمسازی،سگها باید واکسیناسیون شوند تا مشکلی برای سلامت جامعه ایجاد نکنند.
وی ادامه داد: مسئله عقیم سازی هزینهبر است و تنها مردم نمیتوانند از پس هزینههای عقیمسازی برآیند، باید حتما دولت در جهت حمایت و نظارت کمک کند. صدالبته شهرداری میتواند بخشی از درآمد خود را جهت هزینەهای درمان و نگهداری این سگها اختصاص دهد.
بە گزارش هاژه، سایت نگهداری سگهای بلاصاحب در روستای پیربهله در ضلع جنوبی سیدآباد مهاباد، با مساحت 6 هزار و 200 متر و اعیانی 360 متر در سال 98 به بهرهبرداری رسید. با توجه به مشکلات اخیر شهرداری و دیگر ارگانها، ممکن است رسیدگی مسوولان به معضل سگهای بیسرپرست با وقفه همراه باشد. مردم باید با درخواستهای متعدد، شهرداری را ملزم به حل و فصل این بحران کنند.