تاريخ: ۱۳۹۹ جمعه ۲۱ شهريور ساعت ۱۰:۱۱ | بازدید: 1459 نظرات: 0 کد مطلب: 15213 |
طی مراسمی برگزیدگان سیزدهمین جشنواره فیلم و عکس آذربایجانغربی، پنجشنبه با حضور جمعی از مسوولان استانی معرفی شدند.
در مراسم اختتامیه سیزدهمین جشنواره فیلم و عکس که با حضور هنرمندان، عکاسان و پیشکسوتان عرصه سینما و فیلم استان برگزار شد براساس رای هیئت داوران در بخش فیلم جایزه بهترین صداگذاری به صداگذاری فیلم "سورا" کاری از محمدرضا میناپور اختصاص یافت، همچنین عنوان بهترین تدوین به تدوین فیلم " ژیوار" بهنام درویشپور تعلق گرفت و بهترین تصویربرداری به " کارنیکا" به تصویربرداری کریم محمودی اختصاص یافت.
همچنین طبق رای هیئت داوران جایزه بهترین فیلمنامه هم به مریم صمدی برای فیلمنامه "کارنیکا" تعلق گرفت.
دربخش کارگردانی نیز هیات داوران لوح سپاس و جایزه بهترین کارگردانی را به پدرام پیران برای کارگردانی فیلم تجربی "موزه" اهدا کرد و همچنین عنوان دیگر بهترین کارگردانی به کارگردان فیلم مستند " سازی ناساز"، به شاهین کریمی اختصاص یافت.
در بخش فیلم داستانی هم جایزه بهترین کارگردانی به سینا الیاسی زاده برای فیلم داستانی "سمفونی شهر" اهدا شد و براساس رای هیئت داوران از کارگردان فیلم "بخت سفید" در خصوص دریاچه ارومیه هم تجلیل شد.
هیئت داوران دربخش عکس، لوح تقدیر بخش تک عکس را به ترتیتب به یوسف ندیم پور و المیرا صادقی اهدا کرد و برگزیدگان بخش عکس تک عکس را وحید رضوی، حمید حمزه پور، مجتبی اسماعیل زاده ، حسن دهقان دوست و برگزیده مجوعه عکس را به سیما حسن زاده اهدا کرد.
در این مراسم همچنین "حیدر حاتمی" بازیگر فیلم " آرپاچای " مورد تجلیل قرار گرفت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانغربی در این مراسم با قدردانی از تهیه کنندگان فیلم " دخترم نرگس" اظهار داشت: سینما بهترین و قویترین ظرفیتی است که با آن میتوان ادبیات و فرهنگ را به نمایش گذاشت چنانکه بسیاری از کشورها با استفاده از این صنعت تاریخ و فرهنگ خود را به بهترین شکل به تصویر کشیده و پل محکمی بین تاریخ و فرهنگ و جامعه فعلی خود ایجاد میکنند.
حجت الاسلام ناصر خدایاری ادامه داد: کشورهای دیگر درآمدهای کلانی از صنعت سینما کسب کرده و در عین حال داشتههای تاریخی و فرهنگی خود را با سینما به دنیا معرفی کرده و چهره زیبایی از خود به تصویر میکشند.
وی افزود:ما نیز دارای تاریخ پرافتخاری هستیم و میتوانیم این تاریخ پرافتخار را در قاب سینما به نمایش گذاشته و پیوندی عمیق بین نسل فعلی و جامعه کنونی با تاریخ ایجاد کرده و در عین حال نابترین تصویر را از فرهنگ و تاریخ کشور به جهان مخابره کرد.
حجت الاسلام خدایاری اظهارداشت: روز سینما در حقیقت پاسداشت یک معنای عمیق است و گرامیداشت این روز در واقع ارج نهادن به هنری است که از بالاترین پتانسیل برای بیان تاریخ، فرهنگ ، ادبیات و اتفاقات روی داده در جامعه برخوردار است.
وی افزود: همانگونه که فیلم تاثیری شگرف بر مخاطب میگذارد عکس نیز از این قاعده مستثنی نیست و میتواند هزاران پیام با ارزش را به مخاطب داده و دنیای دیگری در برابرش خلق کند.
همچنین در این مراسم رییس انجمن سینمای جوانان آذربایجانغربی به ارائه گزارشی در خصوص سیزدهمین جشنواره فیلم و عکس استان پرداخت و گفت: ۸۴۲ اثر به دبیرخانه سیزدهمین جشنواره فیلم و عکس ارسال شده بود که از این تعداد ۷۵۶ اثر عکس است که از این تعداد ۴۵۴ اثر تک عکس و ۲۷ مجموعه ۳۱۱ قطعهای از ۶۵ عکاس مرد و ۲۳ عکاس زن ارسال شده بود.
احسان مهدیان ادامه داد: عکسهای ارسالی از شهرستان های ارومیه، میاندوآب، مهاباد، ماکو و خوی بوده است.
رییس انجمن سینمای جوانان آذربایجانغربی اظهار داشت: همچنین ۸۶ فیلم به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این تعداد ۵۴ فیلم داستانی، ۲۳ فیلم مستند، پنج فیلم تجربی و سه فیلم انیمیشن بود.
وی افزود: فیلم های ارسالی از ۹ فیلمساز خانم و ۴۶ فیلمساز مرد و از شهرستانهای چالدران، میاندواب، اشنویه، چایپاره، ماکو، مهاباد و سردشت بود.
هیئت داوران این جشنواره در بخش فیلم را باقر حبیب پیران، ایرج فتاح، ایرج محرمی ، پیمان عباس زاده و بهنام رضازاده و هیئت داوران بخش عکس را سیفالله صمدیان، جواد پورصمد، اسفندیار اصغرخانی ، صمد قربانزاده و بردیا سعادت برعهده داشتند.
سیزدهمین جشنواره فیلم و عکس آذربایجانغربی قرار بود اسفندماه سال گذشته باحضور هنرمندان و فیلم سازان استان برگزار شود ولی شیوع بیماری کرونا مانع برگزاری این جشنواره شد.