تاريخ: ۱۳۹۹ دوشنبه ۱۷ شهريور ساعت ۱۲:۳۲ بازدید: 2744      نظرات: 1      کد مطلب: 15199
در مصاحبه با دکتر هدایت صبوری؛

بازگشایی مدارس و نگرانی والدین از کرونا

نقش والدین در قبال پیشگیری از ابتلای فرزندانشان به کرونا چیست؟


 

حال و هوای آغاز سال‌تحصیلی امسال، متفاوت با هر سالی است. در حالی که دو روز از بازگشایی مدارس گذشته، هنوز وضعیت مدارس و دانش آموزان به طور شفاف مشخص نشده است و این روزها خانواده‌ها استرس و فشار بسیاری را در رابطه با سلامت فرزندان خود تحمل می‌کنند.

دولت و مسئولان آموزش و پرورش می‌گویند آموزش غیر حضوری نمی‌تواند کارایی آموزش حضوری را داشته باشد و می‌خواهند دانش‌آموزان را پشت میز مدرسه ببرند. والدین نیز نگران سلامتی فرزندان خود هستند و فعالان حوزه سلامت بازگشایی مدارس را یک نگرانی جدی می‌دانند.

جمعه گذشته محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش از بازگشایی مدارس حتی در مناطق قرمز خبر داد. سخنگوی وزارت بهداشت هم نظر ستاد مقابله با کرونا را فصل‌الخطاب اعلام کرد. هرچند تاکنون این ستاد چیزی در این باره نگفته است.

وزارت آموزش و پرورش قبلا بخشنامه‌ای در رابطه شیوه‌ی آموزش در دوران کرونا و در محیط مدرسه منتشر کرده بود. رعایت بهداشت فردی،کنترل مواد غذایی و فاصله‌گذاری اجتماعی مواردی بود که در این بخشنامه به آن اشاره شده بود.

می‌دانیم که پیشگیری از کرونا صرفا به صورت یک‌طرفه از جانب مسئولان آموزش و پرورش و در محیط مدرسه میسر نیست. با توجه به شرایط پیش‌روی و نگرانی‌هایی که از این باب وجود دارد، والدین در محیط خانه باید چه پروتکل‌هایی را رعایت کنند؟ والدین چگونه دانش آموزان را از لحاظ روانی برای رفتن به مدرسه آماده کنند؟ چه اقداماتی برای جلوگیری و پیش‌گیری از کرونا می‌توان در محیط خانه انجام داد؟

برای یافتن این پاسخ‌ها با دکتر هدایت صبوری، پزشک عمومی مصاحبه‌ای انجام دادیم. ایشان در حوزه‌ بهداشت و درمان فعال و در مرکز غربال‌گری کرونای شهرستان مهاباد مشغول به کار هستند.

آقای دکتر توصیه‌های شما به والدین در این روزهای کرونایی چیست؟

به نظر من، با توجه به اینکه کرونا ریشه‌کن نشده و واکسن و داروی خاصی برایش ساخته نشده است، خانواده‌ها و والدینی که مجبور هستند فرزندانشان را در این شرایط به مدرسه بفرستند، باید حتما نکاتی را مدنظر قرار دهند. یکی از آن‌ها آموزش بهداشت شخصی به فرزندان است. والدین حتما باید به فرزندان‌شان یاد بدهند مرتب دستانشان را بشویند. نکته دوم استفاده از ماسک در محیط بیرون از خانه است. در محیط کلاس حتما باید فاصله اجتماعی را رعایت کنند. در واقع سه موردی که به آن اشاره کردم سه فاکتور اصلی برای پیشگیری از کرونا است. مسئله بعدی و مهم دیگر تقویت قوای جسمانی دانش‌آموزان است. حتما باید رژیم خاص غذایی داشته باشند. فعالیت بدنی داشته باشند. استفاده از شیر، گردو، خرما و عسل می‌تواند بسیار مفید باشد و باید حتما در وعده‌های غذایی گنجانده شود. اگر چنانچه  در محیط خانه کوچک‌ترین علائم بیماری مشاهده شد باید سریعا به پزشک مراجعه کنند.

اگر چنانچه شیفت صبح هستند حتما صبحانه بخورند. صبحانه یکی از وعده‌های غذایی است که قدرت جسمانی را تقویت می‌کند و توانایی را در مقابله با کرونا افزایش می‌دهد. حتما از میان وعده‌ی غذایی استفاده کنند. به طور کلی مصرف مواد غذایی مفیدی که می‌تواند سیستم دفاعی بدن را تقویت کند را پیشنهاد می‌کنم. دانش‌آموزانی که دارای سابقه‌ی بیماری‌های زمینه‌ای مثلا چربی خون، فشار خون، دیابت و یا اینکه درگیر شیمی‌درمانی هستند، بیشتر در معرض کرونا هستند و قاعدتا باید بیشتر مواظب خوشان باشند. باید تمام جوانب را رعایت کنند و در محیط‌های شلوغ مانند مدرسه حداکثر احتیاط را داشته باشند.

وزارت بهداشت چه توصیه‌هایی در این رابطه برای مسئولان مدرسه و دانش‌آموزان در محیط مدرسه دارد؟

برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی، توصیه وزارت بهداشت این بوده که حدالمقدور  این سه ماه هم مدارس بازگشایی نشوند. آنچه معلوم است، این بیماری دوباره شیوع می‌یابد و هم‌زمانی آن با بیماری‌های فصلی مانند آنفولانزا، سرماخوردگی و بیماری‌های ویروسی وضعیت را وخیم‌تر می‌کند و آثار مخربی را بر جامعه می‌گذارد و احتمال همه‌گیری را افزایش می‌دهد. توصیه می‌کنم دانش‌آموزان به مکان‌های عمومی مدرسه مانند شیر آب‌ها حدالمقدور مراجعه نکنند. زمان کلاس‌ها کمتر شود. توصیه ما این است که این چند ماه مدرسه‌ها بازگشایی نشوند و در فضای مجازی آموزش‌ها صورت بگیرد. ولی از آنجا که وزارت آموزش و پرورش مصمم است مدارش بازگشایی شود باید برخوردها و تداخل‌ها به حداقل برسد. کلاس‌ها باید شیفت‌بندی شوند. مدارس باید دارای تهویه باشند. محیط آموزش نباید کوچک و بسته باشد. ضد عفونی باید مرتب انجام شود. سعی شود از دو ماسک استفاده کنند، ماسکی برای مدرسه و دیگری برای محیط خارج از مدرسه. والدین حتما نسبت به تهیه اقلام بهداشتی نظیر صابون و ضدعفونی کننده‌ها اقدام کنند. هرچند  ویروس کرونا از طریق خوردن مواد غذایی انتقال نمی‌یابد اما دانش‌آموزان سعی کنند در محیط عمومی چیزی نخورند.

 والدین در صورت مشاهده‌ی کوچک‌ترین علایم مانند اسهال، استفراغ، خستگی، از دست دادن حس بویایی و علایم سرماخوردگی،  باید فرزندانشان را قرنطینه کنند. پیش‌بینی می‌شود کم‌کم میزان ابتلا کودکان به این بیماری افزایش یابد. به همین دلیل وزارت بهداشت تاکید می‌کند حضور دانش‌آموزان در مدرسه باید طی یک برنامه‌ی نظام‌مند باشد. نگرانی والدین نیز به همین جهت است.

نکته‌ای که خیلی مهم است، ابعاد روانی این بیماری برای دانش‌آموزان است. توصیه شما در این زمینه به پدر و مادرها چیست؟

پدر و مادرها باید به طور کامل بیماری کرونا را برای بچه‌هایشان توضیح دهند. از لحاظ روحی باید فرزاندانشان را آماده کنند که دچار استرس و فشار نشوند که مبادا درگیر وسواس خاصی شود. وقتی که دانش‌آموز از مدرسه به خانه برمی‌گردد نباید به شیوه‌ی وسواس‌گونه به او نگاه شود. مثلا اگر دم در خانه و تحت فشار لباسش را عوض کند باعث تاثیرات منفی در او می‌شود. سعی شود که والدین بچه‌هایشان را دچار استرس نکنند. ضمن اینکه توصیه‌های لازم را به فرزندانشان یادآوری می‌کنند، این بیماری را به غولی تبدیل نکنند و آن‌ها را بترسانند. شاید روزی بیماری کرونا ریشه‌کن شود و آثار آن در سطح جامعه ناپدید شود اما آثار مخرب روحی و روانی ناشی از کرونا تا آخرت عمر با بچه خواهد ماند.




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۳۹۹/۶/۱۸
در کشورهای دیگر در مدرسه هرنفر به تنهایی میز دارای چهار چوب پلاستیکی دستگاه صد عفونی وزیر که دستور می فرماید به مدرسه بروند برای بچه های ما چه کردهاند لطفا یک فیلم از مدرسه کودکان خودشان برای ما ارسال کنند

نظر خود را براي ما ارسال كنيد