تاريخ: ۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۲ شهريور ساعت ۱۰:۴ بازدید: 1770      نظرات: 2      کد مطلب: 15182
افراط گرایی در گرایش‌های نوین‌ غرب‌گرایی و جهانی شدن

گزارشی از فرهنگ نگهداری سگ و حیوان‌آزاری در مهاباد


در یک دهه گذشته با فراگیر شدن شبکه‌های اجتماعی در جهان، روزانه شاهد ظهور پویش‌ها، چالش‌ها و ترند در فضای مجازی هستیم و کاربرانی از سراسر جهان در حال تکرار و یا اجرای آن هستند.

جهانی شدن با شعار فرهنگ واحد، اقتصاد واحد و سیاست واحد سرزمین‌های پهناور و متنوع جهان را به شکلی واحد تبدیل کرده است، به نحوی که این روند بسیاری از کشورها را در آنسوی مرزها از هر نظر به یکدیگر شبیه کرده و این امر حتی در زندگی روزمره شهروندان نیز به وضوح مشخص است.

در 100 سال گذشته حتی نحوه آرایش و پیرایش چهره، نوع لباس و شیوه زندگی شهروندان در سراسر جهان دستخوش تغییر و تحول شده است.

موج‌های عمل جراحی پلاستیک چینی‌ها برای تبدیل چشم بادامی‌ها به چشمان غربی، پیکرتراشی، عضله سازی سیکس پک در آقایان، تزریق ژل و چربی به صورت خانم‌ها و سایر اعضای بدن، فست فودها و مک دونالدها و... تنها ناشی از پیشرفت جهان نیست بلکه بخش عمده آن در راستای ترویج فرهنگ جهانی واحد یا همان جهانی شدن و جهانی گرایی روی می‌دهد.

در جهان امروز که جهانی شدن نه تنها سیاست و اقتصاد کشورها و شهرها را در ظرفی واحد قرار داده، فیزیک افراد و حتی سلیقه‌ها و رفتارهای شهروندان را هم دستخوش تغییر کرده است.

بد نیست بدانیم در خصوص حیوانات و سگ‌ها نیز بخوبی جای پای فرهنگ غربی و جهانی شدن در سلیقه و شکل گیری رفتار شهروندان شهرهای مختلف جهان از جمله مهاباد نمایان است، به نحوی که برخی شهروندان مهابادی به بهانه سلیقه و علاقمندی به نگهداری سگ حاضرند میلیون‌ها تومان هزینه کنند تا نژادهای هاسکی، ژرمن و پیت بول، بیچون و... را خریداری نمایند و سالیانه چندین میلیون نیز برای نگهداری آنها صرف نمایند.

تولید سلیقه و قالب کردن یک رفتار در جهان به دهه‌ها قبل برمی‌گردد و در آن غول‌های رسانه‌ای جهان و شرکت‌های بزرگ تبلیغاتی با عنوان و تجهیزات مختلف اقدام به تولید یک فرهنگ و سلیقه کرده‌اند، اما این روزها شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی بسیار قوی‌تر و موثرتر از قبل درحال شکل دادن رفتارها و سلیقه‌ها هستند.

استفاده از فضای مجازی در چند سال گذشته برای تبلیغات شدت بیشتری گرفته و در آن برخی خوانندگان گمنام برای نشر آثار خود هزینه‌های زیادی را به پیج‌های پر مخاطب که اغلب خانم هستند می‌پردازند تا با دابسمش و تبلیغ و... معروف شوند، این روند در رابطه با انواع کالاها، اجناس، رستوران‌ها و فست فوتها نیز در جریان است.

ابراز علاقه به سگ و تبلیغ نژادهای خاص چند کشور در لایوها و پست‌های اینستاگرامی نیز موجب شده تا برخی جوانان شهر به آن علاقمند شوند و هزینه‌های هنگفتی را برای داشتن آن بپردازند، غافل از اینکه در برخی کشورهای غربی تولید و فروش نژادهای خاص بصورت یک تجارت درآمده و پیج‌های مختلف در فضای مجازی تنها نقش تبلیغ و بازاریابی را ایفا کرده‌اند.

در این بین عدم آشنایی شهروندان با سواد رسانه‌ای و عدم مطالعات و خوانش کافی موجب صرف هزینه‌های گزافی می‌شود.

صرف نظر از مقایسه نژادهای مختلف سگ‌ها و سنجش برتری آنها باید گفت که نژادهای شاخص جهانی مختص به مناطق مختلف با اقلیم‌های مختلفی هستند و چه بسا در شهر مهاباد کاربرد چندانی نداشته و نژادهای بومی و محلی نیز می‌توانند همان کاربرد را با هزینه‌ای بسیار ناچیز هم داشته باشند، در واقع جهانی شدن و غرب گرایی در مهاباد حتی در انتخاب سگ‌ها نیز نقش بسزایی داشته است.

در چند سال گذشته حیوان آزاری به یکی از موضوعات مهم در فضای مجازی تبدیل شده که منشا اجتماعی، روحی و روانی دارد و همواره از سوی شهروندان محکوم شده است، اما کم نیستند افرادی که به منظور هنجارشکنی، احساسات جمعی شهروندان را با انتشار فیلم‌هایی از آزار و شکنجه حیوانات زبان بسته جریحه دار کرده‌اند.

اگرچه بسیاری از افراد محو تماشای سگ‌هایی از نژادهای دیگر می‌شوند و یا در صورت بروز هرگونه اتفاق برای آن ناراحت و حتی اشک می‌ریزند، کم نیستند سگ‌های ماده‌ای در مهاباد که علی‌رغم تلاش برای تهیه مواد غذایی برای توله‌هایشان مجروح و یا زجرکش می‌شود.

سگ‌ها هرچه باشند و هرآنچه را انجام دهند از روی غریزه است و نمی‌توان آنها را تنبیه و یا مورد بازخواست قرار داد، اما این دوگانگی در رفتار برخی از شهروندان نتیجه تزریق تفکری یک بعدی از سوی سلیقه‌های جهانی بوده که در آن یک نژاد خارجی ارزش پیدا می‌کند و سگ‌های بلاصاحب مهاباد فاقد ارزش و یا حقوق می‌شود، این روند کم تا بیش در برخی موضوعات دیگر هم دخیل  است و برخی افراد چشم‌هایشان را بر واقعیت فعلی می‌بندند.

در چند ماه گذشته افزایش تعداد سگ‌های بی سرپرست در شهر مهاباد و عدم جدیت مسوولان در ساماندهی آنها از یک سو و ترویج ارزش گذاری و برخی هنجار شکنی‌ها در فضای مجازی باعث ایجاد تنفر شده و به تبع آن  گزارشاتی از حیوان آزاری شامل، خوراندن سم به سگ‌ها، خفه کردن، مجروح کردن و ... مخابره شده است.

انجام این جرم نه تنها به افزایش خشونت در شهر نیز منجر می‌شود بلکه بصورت غیر مستقیم بر روحیه افراد به ویژه کودکان تأثیر می‌گذارد.

اگرچه محدود کردن سلیقه‌ها نقض آزادی‌های شخصی هر فرد قلمداد می‌شود اما با هدایت برخی سلیقه‌ها می‌توان نگهداری از نژادهای خاص را به حمایت و نگهداری از سگ‌های بلاصاحب شهرستان مهاباد هدایت کرد به نحوی که افراد علاقمند بجای نگهداری مستقیم حمایت از سازمان‌های حمایت از حقوق حیوانات انتخاب نمایند و یا با شرکت در برنامه‌های گلریزان این نهادها ضمن حمایت مالی، فکری و همدلی سهمی در نگهداری، ارائه خدمات و پر کردن اوقات فراغت خود داشته باشد، تا هم ضمن ارضای روحی خود نقشی بی نظیر را در نگهداری و کمک به سگ‌های بلاصاحب شهر خود ایفا نمایند.

افزایش تعداد سگ‌های بلاصاحب در مهاباد دلیلی برای برخی هنجارشکنی‌ها نیست و عدم جدیت مسوولان برای تدوین برنامه جامع و کاملی برای ساماندهی سگ‌های بلاصاحب به افزایش خشونت‌ها و یا برخی گرایشات و سلیقه‌ها منجر خواهد شد که تبعات مختلف اجتماعی را درپی خواهد داشت.

قرارگیری در محیط، سهم بزرگی را در فیزیک حیوانات ایفا می‌کند و طبیعتا سگ‌های بلاصاحب سگ‌های بی ارزش، زشت و نجسی نیستند و در صورت ارائه خدمات و صرف هزینه چه بسا از نژادهایی که در شبکه‌های اجتماعی تبلیغ می‌شوند نیز عملکردهای بهتری داشته باشند.

تصاویر تزئینی و مربوط به مهاباد نمی‌باشند

 






ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۳۹۹/۶/۱۷
بنظر من حیوان ازاری کار خوبی نیست ولی باید این یگهای ول گرد و جمع کرد۶ سال تو مکریان زندگی میکنم شبها از صدا ی سگها ارامش نداریم دختر شبها ازترس سگها خوابش نمی بره ۶ سال قرار شهرداری و شورا این مسله رو حل کنند ولی متاسفانه اصلا بفکر نیستند و عده ای همچون خانم قلندری به ظاهر حیوان دوست ادعای محا فظت ازحیوانات راداره اگه راست میگه کمی به فکر جمع کردن اونا کنه که مردم مجبور به اذیت وکشتنن سگها نشوند همسایه های ما برای پیاده روی صبح زود بیرون میروند ولی سگها به اینزنان حمله کرده بودند و یکی روزخمی کردن پس مجبورند برای دفاع از خود سگهارا بکشنند
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۳۹۹/۶/۱۲
امیدوارم روزی برسه که ما انسانها قدر این فرشته ها رو بدونیم

نظر خود را براي ما ارسال كنيد