تاريخ: ۱۳۹۹ يکشنبه ۲ شهريور ساعت ۱۹:۲۱ | بازدید: 2189 نظرات: 1 کد مطلب: 15138 |
واژه بورس در زبان فرانسوی بە معنی کیف پول است و در اصطلاح اقتصادی بازاری است کە در آن داراییهای مختلف مورد معامله و دادوستد قرار میگیرد کە از دو قرن پیش بە شکلی مدون شروع بە فعالیت کردە است و در آن اسناد و اوراق مالی، ارزهای مختلف، طلا، کالاهای پایەایی و امثال آن مبادله می شوند.
مطالعات اولیه درباره تأسیس بورس در ایران، به سال ۱۳۱۵هجریشمسی برمیگردد. در این سال، فردی بلژیکی به نام "ران لوترفِلد" پس از انجام مطالعات گسترده درباره تأسیس بورس در ایران، اساسنامه داخلی بورس را تهیه و به مسئولان ایرانی ارائه کرد، اما با توجه به شرایط آن زمان و وقوع جنگ جهانی دوم، عملاً موضوع بررسی و تأسیس بورس در ایران به تأخیر افتاد اما نهایتا در پانزدهم بهمنماه سال ۱۳۴۶، پس از کش و قوسهای فراوان، بورس اوراق بهادار تهران با انجام چند معامله بر روی سهام بانک توسعه صنعتی و معدنی که بزرگترین مجتمع واحدهای تولیدی و اقتصادی در آن تاریخ به شمار میرفت، بهطور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.
فلسفه کلیدی شکلگیری بازار بورس در جهان، تجمیع سرمایه و تأمین مالی شرکتها و پروژههای آنها در قالب یک سیستم بازار منسجم، قانونمند، پیوسته و شفاف است. مبنای اساسی تشکیل این بازارها همان مفهوم اولیه و ساده شراکت، تقسیم سود و زیان احتمالی میان شرکا است. بە طور کلی سرمایەگذاری در بورس از طرق مختلف: سرمایەگذاری مستقیم(دریافت کد بورسی و انجام معاملات)، سرمایەگذاری غیرمستقیم(انجام معاملات توسط واسطه)، سرمایەگذاری در صندوق سرمایگذاری و سبدگردانی اختصاصی در بورس انجام میپذیرد.
خرید و فروش سهام از طریق کارگذاریها انجام میگیرد کە تعداد آنها در ایران بە ١٠٧ مورد میرسد. آنها بنگاههای معاملاتی هستند کە خریدار و فروشندە آنها را بە عنوان وکیل تامالاختیار خود انتخاب مینمایند کە علاوه بر خدمات معاملات سهام، خدمات دیگری همچون صندوق سرمایه گذاری، سبدگردانی، مشاوره و آموزش را به سهامداران ارائه می دهند.
سرمایه گذاری در بورس میتواند نقش بسیار زیادی در رونق اقتصادی داشته باشد. چون با این کار منابع مالی مورد نیاز بنگاههای اقتصادی برای توسعه فعالیتها تأمینشده و در نتیجه رونق کسبوکار، اشتغالزایی و رشد و شکوفایی اقتصاد کشور را به دنبال خواهد داشت و برای سرمایەگذاران مزایایی چون: کسب درآمد از طریق دریافت سود و افزایش قیمت سهام، امنیت و شفاافیت در سرمایه گذاری و حفظ سرمایه در مقابل تورم را در پی دارد.
موضوعی کە در پایان این یادداشت و در آغاز سرمایەگذاری باید متذکر شد این است کە مبتدیان و کسانی که تازه وارد این بازار متلاطم میشوند باید به یاد داشته باشند که بورس، هم می تواند سودهای آنچنانی برای شما به دنبال داشته باشد و هم ضررهای هنگفتی را به شما تحمیل کند. شاید در گوشه و کنار و در دنیای اینترنت روشهای بسیاری برای کسب سود در این بازار دیده باشید، اما هیچکس از راههای ضرر کردن و یا ضرر نکردن صحبت نمیکند. بهترین کار برای کسانی که تازه وارد این بازار میشوند، استفاده از راهنماییهای یک مشاور با تجربه است. مشاوری مسلط به این حوزه، میتواند کلید هر کسی در این بازار باشد. البته کسی که خودش در گرداب ضرر گیرکرده است، مشاور خوبی برای شما نخواهد بود.