تاريخ: ۱۳۹۹ شنبه ۲۵ مرداد ساعت ۱۱:۵۳ بازدید: 1702      نظرات: 0      کد مطلب: 15104

چهارمین جشنواره شعر کردی «منال» برگزیدگان خود را شناخت


به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی هاژه، چهارمین دوسالانه شعر کودک کوردی منال در حالی که با استقبال کم نظیری از تمام مناطق کردنشین ایران روبه‌رو شده بود، با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.
 
سارا فلاحی نماینده مردم ایلام و عضو کمیسیون امنیت ملی در مجلس با حضور در اختتامیه مجازی جشنواره شعر کوردی منال مطرح کرد: زبان و فرهنگ کُردی، خرده فرهنگ نیست و باید برای مقابله با فرهنگ بیگانه توسعه یابد.
وی با اشاره به اینکه یکی از راه های مقابله با فرهنگ بیگانه و جلوگیری از رشد آن، تقویت فرهنگ های بومی و محلی است، اظهار کرد: زبان کُردی بخش جدایی ناپذیری از فرهنگ ماست و برای تقویت و گسترش آن باید تلاش های فرهنگی و هنری بسیاری صورت بگیرد تا به ماندگاری آن کمک کنیم.
فلاحی تصریح کرد: درون مایه فرهنگ کوردی مبتنی بر اصالت، شجاعت و بزرگ منشی است و این نشانه ها منطبق بر همان عناصر و ویژگی های فرهنگ ملی ما به شمار می آید، از این رو مقاومت و ایستادگی مردم کُرد در برابر دشمن در جنگ تحمیلی هشت ساله را نباید نادیده گرفت. 
وی اضافه کرد: مسئولین و متولیان فرهنگی در کشور باید به یک فهم مشترک در خصوص هنر و هنرمندان برسند، متاسفانه اغلب متولیان فرهنگی درک و شناختی از فرهنگ و هنر و خالقان آثار هنری ندارند، از این رو توسعه هنر در کشور با موانع و مشکلاتی مواجه است.
نماینده مردم ایلام و عضو کمیسیون امنیت ملی در مجلس در پایان اظهار کرد:  توسعه هنر بخش مهمی از پازل توسعه در استان است و تلاش ما در آینده نزدیک برای افزایش اعتبارات در این حوزه خواهد بود.

قاسم سلیمانی‌دشتکی استاندار ایلام در پیامی به این جشنواره اظهار کرد: زبان یکی از عناصر اصلی فرهنگ و عامل انتقال مفاهیم فرهنگی به نسل‌های حال و آینده است. خرده فرهنگ‌های بومی و محلی با ابزار زبان زنده می‌مانند و در تعامل با دیگر فرهنگ‌ها قوام و دوام می‌یابند.

زبان‌های زنده دنیا زبان‌هایی هستند که گویش‌وران آن‌ها علاوه‌ بر بزرگ‌سالان، کودکان هستند؛ از این رو، توجه به آموزش و یادگیری زبان، به ویژه زبان مادری اولویت و اهمیت بیشتری می‌یابد. برگزاری جشنواره‌ها، همایش‌ها و محافل فرهنگی و ادبی، زمینه‌ساز جریان‌های فرهنگی برای توجه به زبان مادری و صیانت از آن است.

دوسالانه منطقه‌ای شعر کُردی"منال" در استان ایلام و شهرستان "ایوان"یکی از رویدادهای شاخصی است که نقش بارزی در صیانت از زبان مادری و مداومت و ماندگاری این جریان فرهنگی داشته است.

استقبال کم‌نظیر خانواده‌ها و حضور و مشارکت پر رنگ کودکان و شاعران حوزه کودک در این جشنواره، نشانه موفقیت این رویداد منحصر به فرد در حوزه ادبیات بومی و محلی است که جا دارد از بانیان و برگزار کنندگان آن تشکر و قدردانی کنم.

بی‌گمان، برگزاری چنین رویدادهای باشکوهی آن هم در شرایط کرونایی، با استفاده از ظرفیت فضای مجازی قابل تحسین است و تدام آن در سال‌های آینده ضروری است.

در بیانیه پایانی هیأت داوران جشنواره منال آمده است: بی‌تردید شعر کودک یکی از بنیادی‌ترین سویه‌های ادبیات، محمل شکوفایی هرچه بیشتر کودکان، و حافظ مشعل فروزان زبان مادری برای نسل‌های تازه‌تر است. خوشحالیم که چهارمین دوره جشنواره شعر کوردی منال با میزبانی انجمن شعر و ادب ایوان و حمایت دلسوزانه‌ی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام به ایستگاه پایانی خود رسیده است.
خوشبختانه در این دوره از جشنواره ۵۰۶ قطعه شعر از ۱۲۶ شاعر گرامی با گویش‌های مختلف زبان کوردی، بدون ذکر نام و با کدگذاری در چرخه‌ی داوری قرار گرفت و از میان این آثار، ۱۰ شاعر به عنوان برگزیده، و ۱۰ شاعر دیگر نیز به عنوان شایسته تقدیر انتخاب گردید.
در این دوره علاوه بر رشد کمی آثار، شاهد رشد کیفی آن نیز به ویژه در گویش‌های جنوبی زبان کوردی بودیم، امری که امیدواریم در دوره‌های بعد نیز تکرار گردد.
در خصوص کلیپ‌های شعرخوانی کودکان، به پیشنهاد هیئت داوران که ایجاد رقابت میان کودکان عزیز و اکتفا به چند اثر، در میان انبوه آثار خوب آنها را امری مناسب نمی‌دانست، در این بخش با موافقت شورای محترم سیاست‌گذاری جشنواره از همه‌ی ۲۷۷ کودک نازنین شرکت‌کننده با اهدا کتاب و لوح یادبود، تقدیر خواهد شد.
همچنین به پیشنهاد هیئت داوران و موافقت شورای محترم سیاست‌گذاری جشنواره، در بخش شاعران نوجوان نیز، بدون رقابت، از همه‌ی ۲۲ شاعر عزیز شرکت‌کننده با اهداء لوح یادبود و هدیه نقدی تجلیل می‌شود.
 
در بخش طراحی پوستر جشنواره نیز شیلان هوشیاری از سنندج برگزیده شد.
 
داوران بخش شعر این جشنواره به ترتیب حروف الفبا جبار شافعی‌زاده، لیلا صالحی، علیرضا قاسمی‌فر، محمد مرادی‌نصاری، رضا موزونی و داور بخش پوستر منوچهر امیری بودند.
 
۱۰ نفر برگزیده جشنواره بدون رتبه‌بندی و به ترتیب الفبا به شرح زیر اعلام شد:
 
اسلام انصاری‌فر- ایلام
حکمت باتمانی- کامیاران
زلیخا بهمنی- سنندج
علی رضایی- قصرشیرین
سالار شیرزادی- کرماشان
سمیه فلاحی- ایلام
مجتبی کارخواهی- کرماشان
زهرا مرادپور- ایلام
آرش مهربان- مریوان
عطا ولدی- مریوان
 
۱۰ نفر شایسته‌تقدیر جشنواره بدون رتبه‌بندی و به ترتیب الفبا:
 
لیلا بهرام بیگی- بوکان
نوشین حاتمی- ایوان
فرزاد خالدیان- سنندج
هه‌تاو خورشیدی- مهاباد
صابر صبوری- کرماشان
سارینا عبدالهی- سنندج
بهروز محمدپور- اورامان
هادی نادری- قوچان
فاطمه نامی- ایوان
فردوس هاشمی- ایلام
 
اسامی شاعران نوجوان شرکت‌کننده که بدون رقابت، از همه‌ی آنها تقدیر خواهد شد:
 
۱- مهستی مطاعی- دهگلان
۲- هلیا زارعی- سنندج
۳- یکتا کریمی- دهگلان
۴- ستایش محمدی- دهگلان
۵- سحر شعبانی- دهگلان
۶- روژدا رضایی- قصرشیرین
۷- هلیا غلامی- گیلانغرب
۸- ثنا حاصلی- اسلام‌آباد غرب
۹- متین رحیمی- بوکان
۱۰- مهری راستی- مریوان
۱۱- کامیار ابراهیمی- سنندج
۱۲- ستایش عبدالهی- سنندج
۱۳- معراج فتح‌الهی‌پور- ایلام
۱۴- سحر قدسی- سنندج
۱۵- روژان ساعدی- سنندج
۱۶- امیرضا فرجوند- بیجار
۱۷- محمدرضا اله‌دادی- اسلام‌آباد غرب
۱۸- فاطمه‌زهرا اله‌دادی- اسلام‌آباد غرب
۱۹- زیلان ولدی(ڕۆژدا)- مریوان
۲۰- ئه‌وین قادری- بانه
۲۱- گزیزه امانی- سنندج
۲۲- تینا پیکری- کامیاران

پوستر جشنواره: طراحی  شیلان هوشیاری از سنندج




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد