تاريخ: ۱۳۹۹ چهارشنبه ۸ مرداد ساعت ۱۹:۲۹ بازدید: 1905      نظرات: 0      کد مطلب: 15066

سلامت ذهن با 8 راهکار ساده


به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی هاژه، برخی افراد با وجود سن بالا، از قدرت حافظه و تمركز بالایی برخوردارند و بعضی دیگر به محض ورود به دهه ششم زندگی، به مرور با مشكلات حافظه مواجه می شوند.
علاوه بر مسایل ژنتیكی، برخورداری از مغز سالم و قدرت تفكر تا پایان عمر، به ترک عادت های غلط مرتبط است. كنترل ژن بر عهده ما نیست؛ ولی می‌توان با چند راهكار ساده، سلامت مغز را كنترل كرد. 

1.به موسیقی کلاسیک گوش کنید.

قابلیت تمرکز یکی از چالش هایی است که اکثر مردم به دلیل فشردگی برنامه های روزانه خود با آن مواجه هستند. افرادی که در طول روز به موسیقی کلاسیک، به عنوان مثال آثار موتزارت و بتهوون گوش می کنند از قدرت تمرکز و مهارت های اجتماعی به مراتب بهتری برخوردارند. 

2. به فعالیت‌های اجتماعی بپردازید:

گذراندن وقت با دوستان، انجام کارهای داوطلبانه و مسافرت می‌تواند مغز شما را فعال و سالم نگهدارد.

3. تفکر منفی را از خود دور کنید.

 یکی از مواردی که به شدت سلامت مغز را تحلیل می برد افکار منفی هستند که بطور خودکار به ذهن ما هجوم می آورند. افکار منفی قطعا به ذهن همه راه می یابند، ولی اندیشیدن به آنها می تواند اثرات مخربی بر ذهن و مغز ما داشته باشد. چندین راهکار برای رهایی از تفکرات منفی که مهمترین آنها این است که با خود بیاندیشیم افکارمان چه احساسی را در ما بر می انگیزند و چگونه می توانیم این احساس را با تغییر نگرش مان به آن تفکر تغییر دهیم.


4.به مقدار کافی بخوابید:

نداشتن خواب کافی می‌تواند اثراتی منفی بر سلامت مغز داشته باشد.

5.مراقبه کنید.

زندگی روزمره ما گاه پر از فراز و نشیب است و یافتن لحظاتی همراه با آرامش و سکوت سخت و تقریبا غیر ممکن می شود. در نظر گرفتن زمانی در طول روز برای انجام مراقبه و نیایش که ذهن و مغز پر از استرس ما را به آرامش دعوت می کند ضروری است، که می‌تواند با افزایش خطر زوال عقل یا دمانس همراه باشد، جلوگیری می کند.

6. استرس‌ را مهار کنید:

شرکت در تمرین‌های یوگا، گذراندن وقت با دوستان یا انجام سایر فعالیت های کاهنده استرس، به حفظ توانایی یادگیری و قدرت حافظه کمک می‌کند.

7. هر روز مطلبی جدید بیاموزید.

انیشتین گفته است اگر مردم روزی 15 دقیقه وقت خود را صرف یادگیری مطلبی تازه کنند، در طول یک سال در آن حوزه به یک کارشناس تبدیل می شوند و در مدت پنج سال می توانند به کارشناسی در سطح ملی دست یابند. یادگیری مطلب جدید یکنواختی را ازبین می برد و پویایی مغز را به همراه می آورد که لازمه سلامت ذهن و مغز است.

8. زمان بیشتری را با افرادی که نگرش مثبتی به امور دارند بگذرانید.

همنشینی با افراد منفی گرا به طور قطع دید شما را نیز منفی خواهد کرد. زدودن افکار منفی از ذهن، تغییراتی شیمیایی در مغز به همراه دارد که به افکاری مثبت تر و پر انرژی تر ختم خواهد شد. اگر سعی کنید مدت زمان بیشتری را با افراد مثبت بگذرانید به سلامت مغز خود کمک می کنید که به بهره وری بیشتر و شادابی شما کمک می کند.


برچسب ها: سلامت, هاژه

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد