تاريخ: ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۹ آذر ساعت ۱۱:۲۳ | بازدید: 1748 نظرات: 0 کد مطلب: 2487 |
محسن علوی روز دوشنبه افزود: گمانه زنی (حفاری های باستان شناختی) در محدوده بیمارستان جدیدالاحداث شهر سقز و در محدوده ضلع شرقی بلوار موکریان این شهر به مدت یک ماه از 25 آذر 95 آغاز شده است.
به گفته وی، در این کاوش های باستان شناختی که با هدف شناسائی و نجات بخشی آثار احتمالی در محدوده بیمارستان جدیدالاحداث شهر سقز آغاز شده است در مجموع 16 گمانه مورد کاوش قرار گرفت و در یکی از گمانه ها آثاری از دوره اشکانی شناسائی شد.
علوی گفت: نتایج اولیه و بررسی بر روی سفال های سایر گمانه ها نشان می دهد در این محل استقرارهایی از دوران مفرغ و آهن ( هزاره های دوم و اول ق.م) وجود داشته و با توجه به احداث استخر کشاورزی در سال های گذشته، تمام تپه باستانی تخریب و از خاک آن جهت احداث استخر استفاده شده است.
وی افزود: این مساله صدمات جبران ناپذیری را بر بخشی از تاریخ گذشته شهر سقز وارد آورده است.
به گفته علوی با اتمام کار میدانی، مطالعه و پژوهش بر روی آثار مکشوفه همچون داده های سفالی توسط کارشناسان این اداره کل انجام می پذیرد و گزارش آن نیز در دسترس پژوهشگران این حوزه قرار می گیرد.
براساس آمار سال 1390 شهر سقز با جمعیت 139 هزار و 738 نفر پس از سنندج، دومین شهر پرجمعیت استان کردستان است.
استان کوردستان 828 اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی دارد که از این تعداد هشت مورد اثر منقول شامل قرآن ها و برخی کتاب ها و همچنین 31 اثر معنوی است.