در این روزگار تیره و ایام طوفانی، عزیزی بی صدا از بین ما کوچ کرد وبه دیار باقی شتافت و دیدار بعدی را به آخرت وعده داد.
برای آنان که لحظه ای با او دیدار، یا کوتاه گفتگویی داشتند، تحمل سنگینی این مصیبت بسی مشکل میباشد؛ وداع این عزیز را با درد و الم نهفته داشته، و با دعای خیر بدرقەاش نمودەاند.
در دورانی که شهرمان به (سی ودو محله) اشتهار داشت در خانواده مطهر فاضلی در مورخه ۱۳۱۳/۳/۲۲ پسری چشم به جهان گشود بنام عبدالرحمان، با جمیع صفات نیکو حسنەای که داشت ( ئا ره حمان) لقب گرفت.
دوران ابتدایی و دبیرستانی را در مهاباد و ارومیه و تحصیلات دانشگاهی را در تبریز به پایان رساند. خدمت در اداره فرهنگ ( آموزش و پرورش) را برگزید و در دبیرستانهای مهاباد و دانشسرای مقدماتی و رئیس دبیرستان و سرپرست اداره آموزش و پرورش مهاباد به ایفای وظیفه پرداخت و در بازنشستەگی در معاونت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد طی سالیانی خدمات ارزندەای داشتند و بعنوان مدرس در دانشگاه ایفای خدمت کرد.
عبدالرحمان فاضلی خدمات ارزندەای به فرهنگ و ادب انجام دادند از جمله چاپ کتاب ( شنزار خون آلود) و کتاب ( دوشیزه ارمنی با نامزدش) کە در دست چاپ میباشد و همچنین تحقیق و تالیف زندگی و خاطرات خودشان.
وجهه برازنده دیگر که ما افتخار شاگردی او را داشتیم، رویکرد و علاقه ایشان به امور ورزش و تربیت بدنی بود، که از نوجوانی به فوتبال ورزش اول منطقه علاقمند بود و این ورزش را از مدرسه و کوی برزن شروع نمود. در آن دوران فعالیت ورزشی در مقاطع سنی و یا باشگاهی رسمیت نداشت و ورزشکار می بایست با تمرین و ممارست خود را آماده می کرد، تا برای پذیرش در تیم منتخب شهرستان که ( کلنی) می گفتند انتظار می کشید و در حوالی تمرینات تیم کلنی به کار توپ جمع کن و احیاناً اگر تیم در جریان بازی کمبود بازیکن داشت وارد بازی می شد. ئا رحمان که جوان بسیار با استعداد و خوش فکر و با تکنیکی بود خیلی زود به تیم (کلنی) وارد شد و حدوداً جایگزین شادروان قادر ریحانی که فوروارد بود شدند، برای خیلی ها قابل تصور نبود ، بازیکنی کم سن و سال در تیم (کلنی) در مقابل تیمهای قدرتمند مراکز استانها قرار گیرد، بارها شادروان کاک اسماعیل گنجعلی سرمربی وقت تیم فوتبال مهاباد می گفت که از (ئارحمان) در مسابقات سخت و خشن از ترس صدمه و آسیب استفاده نمی کردم.
(ئارحمان) در مسابقات استانی و کشوری برای برد و احراز مقام تلاش و زحمات زیادی کشیدند و همیشه (آ س) تیم بودند و در مسابقات کشوری انزلی _ رشت _ تبریز و تهران حضور موفق و موثری داشتند.
(ئارحمان) بعنوان دبیر ورزش دبیرستانهای مهاباد در امر آموزش تیمهای ورزشی خصوصاً فوتبال تلاش فراوانی داشت و همیشه به عنوان یک مشاور و دستیار عالی ورزش و تفریحات سالم با اداره تربیت بدنی سابق و اداره ورزش و جوانان امروز صمیمانه همکاری داشتەاند.
شادروان در امر تنظیمات جداول و برنامه نویسی مسابقات مهارت خاصی داشتند و در آن زمان که شهرستانهای سردشت ، پیرانشهر و بوکان بخشهای تابعه مهاباد بودند و در اجرای مصوبات با برنامه ریزی و تشکیل کلاس های آموزشی برای مربیان و معلمان ورزش در آن واحدها همکاری و با هئیت ها و انجمن های ورزشی در سطوح مدارس و آزاد و حضور در جلسات توجیهی و آموزشی و برگزاری مسابقات ورزشی همیشه مشوق و یارو یاور بودند و در تشکیلات تیم پیش کسوتان هم اهتمام جدی داشت.
سعادت داشتیم، اینجانب و سایر پیش کسوتان افتخار شاگردی (ئارحمان) را
داشته باشیم و از کلاس معرفت او
توشەای برداریم.
همگی بر این باوریم کە جایگاه رفیع فوتبال گذشته در شهرمان ناشی از سعادت حضور و برخورداری این عزیزان در عرصه وررش بوده است.
(ئارحمان) فاضلی در نسل دوم فوتبال وارد فعالیت مسابقاتی شد و هم تیمی های
او عبارت بودند از ( شادروان حاج قاسم وفا ، کاک اسماعیل گنجعلی ، مصطفی مومنی ، بکر مومنی ، حسین داودی ، رحمان مصطفی زاده ، فتاح کاویان ، نجفی ، هاشم کاکا آقا زاده ، رستگار عزیز کرباسی ، سلیمان شاطریان ، سلیمان معینی ، کریم خامچی ، حاجی کریم سازواری ، صالح گنجعلی ، جعفر عزیزی ، قادر ریحانی).
عنایات و محبت (ئارحمان) با ورزشکاران، همراه با تلاش زیاد در راستای هماهنگی و ارتقاء ورزش شهرمان از خاطرات نیک و پسندیده با ایشان است که می بایستی بیشتر مورد توجە قرار گیرد و نوشتە شود.
بندە مفتخرم با تحریر مختصری از پهنه وسیع خدمات استادم مراتب اخلاص و شاگردی خود را اداء کرده باشم.
از طرف خود و پیش کسوتان گرانسنگ و جامعه ورزش شهرمان خصوصا اهالی فوتبال این مصیبت بزرگ را به خانواده جلیل و بستگان ایشان تسلیت عرض نمائیم و آمرزش و شادی روح زنده یاد ئارحمان و صبر و شکیبایی همراه با سلامتی برای بازماندگان را از خداوند سبحان مسئلت مینمائیم.