به گزارش هاژه به نقل از ایسنا، سه ماه پیش بود که میهمانی ناخوانده و نحس پیدایش شد و اوضاع همه چیز را به هم ریخت. شیوع این بیماری ورزش را هم مثل خیلی از حوزههای دیگر تعطیل کرد، اردوهای تیمهای ملی لغو شد و ورزشکاران ملی پوش رشتههای مختلف هم یکی یکی راهی شهرو دیارشان شدند. هرچند همه گیری جهانی کرونا المپیک را یکسال به تاخیر انداخت، اما بسیاری از ملی پوشان نگذاشتند کرونا و در خانه ماندن آنها را از آمادگیشان دور کند، برای همین در این مدت تمریناتشان را در خانه ادامه دادند.
در این میان ورزشکارانی که امکانات و تجهیزات تخصصی مناسب در اختیار داشتند توانستند خودشان را همچنان در اوج نگه دارند، اما بودند ورزشکارانی هم که به علت نداشتن این تجهیزات از آمادگی زمان برپایی اردوها دور شدند.
از جمله این ورزشکاران میتوان به قایقرانان ملی پوش کرمانشاهی اشاره کرد که نداشتن تجهیزات مناسب و دستگاه شبیه ساز قایقرانی(ارگو) برای ادامه تمریناتشان باعث شد تا حدودی از سطح آمادگی بالای قبل از تعطیلی اردوها دور شوند.
شهلا بهروزی راد بانوی پارالمپیکی قایقرانی ایران در خصوص مشکلاتی که در این مدت به واسطه نداشتن تجهیزات مناسب داشته به ایسنا گفت: هر چند از نظر آمادگی بدنی شرایط خوبی دارم، اما در اوج نیستم. تلاش میکنم وضعیت بدنی خود را به همین شکل حفظ کنم تا با شروع اردوها دچار مشکل نشوم. البته اگر از دستگاه شبیه ساز قایقرانی برخوردار بودم قطعا شرایط بهتری داشتم.
وی تاکید کرد: اگر مسئولین انتظار کسب مدال از من در پارالمپیک توکیو را دارند باید زودتر از این شرایطی را فراهم میکردند که در کنار آمادگی بدنی، با استفاده از این دستگاه، توان عضلات و قدرت بدنی خود را نیز افزایش میدادم تا راحتتر به اهداف پیشبینی شده دست پیدا میکردم.
علی اجاقی دیگر ملی پوش کرمانشاهی قایقرانی ایران هم چندی پیش با اشاره به این مشکل به ایسنا گفت: متاسفانه در کرمانشاه هیچ امکاناتی حتی یک دستگاه شبیه ساز قایق برای ادامه تمریناتم در اختیار نداشتم و تمرینات پیش پاافتاده و گاها هوازی را انجام میدادم که این موضوع باعث شد روزهای سختی را پشت سربگذارم.
وی این را هم عنوان کرد که دراین مدت ملی پوشانی که در شهرهای ساحلی زندگی میکردند، تمریناتشان را بخوبی ادامه میدادند، اما وی به علت نبود زیرساخت و تجهیزات مورد نیاز نتوانسته تمرینات حرفهای داشته باشد.
همین گلایه و درد دلهای ملی پوشان قایقرانی استان عاملی شد تا به سراغ ناجی پیمان ضیایی رئیس هیات قایقرانی استان برویم و از او درباره چرایی نداشتن چنین دستگاهی در استان بپرسیم.
مشابه داخلی ارگو را در کرمانشاه ساختهایم
رئیس هیات قایقرانی استان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وارداتی بودن و هزینههای بالای 20 تا 50 میلیون تومانی خرید این دستگاهها، اظهارکرد: درحال حاضر از این نوع دستگاهها فقط چند نمونه داریم که آن هم در اختیار فدراسیون است.
وی تصریح کرد: پیش از تعطیلی اردوهای تیمهای ملی برخی از ملی پوشان استانهای دیگر با درخواست از فدراسیون همین چند نمونه را تحویل گرفتند و به شهرهایشان بردند و دست ملی پوشان ما که دیر برای درخواست اقدام کرده بودند، خالی ماند.
ضیایی اضافه کرد: با ارتباط خوبی که با ورزشکاران قایقرانی استان داریم در جریان مشکلات آنها هستیم و در این مدت هم بیکار ننشستیم و تلاش کردیم تا بتوانیم این معضل را برای همیشه حل کنیم.
رئیس هیات قایقرانی استان که دارای مدرک کارشناسی ارشد مکاترونیک است در ادامه گفت: باتوجه به رشته تحصیلیام طی سالهای گذشته با مهندسی معکوس توانستم نمونه داخلی دستگاه آرگو را با یک چهارم قیمت نمونه خارجی آن در استان طراحی کنم و بسازم، اما در این سالها حمایت مالی برای تولید تعداد زیادی از آن نداشتیم و تنها چند نمونه سفارشی را ساختیم.
وی تصریح کرد: امسال که بیماری کرونا شیوع پیدا کرد و با توجه به وضعیتی که ورزشکاران ما داشتند، برای اینکه بتوانیم نیاز آنها را برای همیشه رفع کنیم، رایزنیهایی را با فدراسیون و پژوهشکده ورزش داشتم تا با کمک آنها بتوانیم تعداد بالایی از این دستگاه را با هزینه کمتر تولید کنیم.
ضیایی تاکید کرد: خوشبختانه این رایزنیها تاکنون موفقیت آمیز بوده و امیدوار به این هستیم که بتوانیم با تولید تعداد زیادی از این دستگاه مشکل ورزشکاران قایقران استانهای غیرساحلی را حل کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هیات قایقرانی استان به ورزشکاران ملی پوش خود به عنوان سرمایههای ارزشمند استان نگاه میکند و بر این اساس برای رفع مشکلات آنها تلاش لازم را خواهد داشت.