تاريخ: ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۹ ارديبهشت ساعت ۲۲:۲۳ | بازدید: 3590 نظرات: 4 کد مطلب: 14791 |
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، کرونا به عنوان بحرانی سنگین همه چیز را در دنیا تحت تاثیر قرار داده و به همه اقشار آسیبهایی وارد کرده اما تردیدی نیست که در تمام دنیا، فشار و آسیبی که بر کادر درمانی و خانوادههای آنان وارد کرد، بیشتر از سایر اقشار است.
افراد شاغل در بیمارستان همواره با مسائل و مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند که سختی کار و محیط پر از استرس تنها بخشی از مشکلات محسوس آنهاست و مشکلات خانوادگی و اجتماعی ناشی از شغل پرستاری از دیگر مشکلاتی است عمدتا پنهان میماند.
شیوع ویروس کرونا و بستری شدن اقشار مختلف در بیمارستان مهاباد شرایطی را فراهم کرد تا شهروندان از نزدیک شاهد مشکلات عدیده پرستاران باشند.
در روزهای گذشته همزمان با شیوع کرونا، کمبود ملزمات پزشکی و وحشت از این ویروس عملکرد حوزه بهداشت و درمان شهرستان، استان و کشور زیر ذرهبین قرار گرفته است، به نحوی که بیشتر شهروندان به نقش کمرنگ دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در مدیریت و تأمین تجهیزات و ملزومات انتقاد کردهاند.
خیرین شهرستان مهاباد از ابتدای شیوع این ویروس با حمایت تمام قد از کادر درمان این شهرستان تأمین بخش عمده نیازمندیهای بیمارستان مهاباد را برعهده گرفتنذ که موجی از واکنش و تقدیر را از سوی شهروندان درپی داشت.
تعدادی از بیماران کرونایی در تماس با هاژه ضمن تقدیر ویژه از پرستاران، از برخی کاستیها، کمبود امکانات و مدیریت شبکه بهداشت و درمان و بیمارستان مهاباد انتقاد کردهاند.
یکی از بیماران در گفتگو با هاژه اظهار کرد: اگرچه پرستاران شهرستان مهاباد جان خود را برای خدمت به شهروندان در بیمارستان به خطر انداختهاند و رنج دوری از فرزندان و خانواده را تحمل کردهاند اما بوی رطوبت ناشی از فرسودگی اتاقهای بیمارستان، سرویس بهداشتیها و نبود امکانات در شان بیماران این شهرستان قلب هر بیماری را آزار می دهد.
وی افزود: بسیاری از تختهای بیمارستانی که بیماران کرونایی از آن استفاده میکنند فاقد استاندارد لازم و فرسوده هستند و اتاقهای این بیماران که از آن علاوه بر ارائه خدمات درمانی و مراقبتی به عنوان قرنطینه استفاده میشود، فاقد هرگونه سیستم سرمایشی و گرمایشی استاندارد و تلویزیون است و این امر برای بیماران کرونایی که بیشتر آنها را جوانان تشکیل میدهند بسیار خسته کننده است.
یکی دیگر از بیماران ضمن انتقاد از عدم برخورداری بیمارستان مهاباد از امکانات رفاهی در مقایسه با سایر بیمارستانهای استان اظهار کرد: اگرچه از سوی خیرین شهرستان کمک شایانی به بخش هتلینگ بیمارستان مهاباد صورت گرفته اما نشانی از آن را نمیتوان در اتاقهای بستری یافت.
وی که در جریان اهدای کمکهای خیرین به بیمارستان مهاباد است افزود: به نظر میرسد وسایل اهدایی خیرین که بخش عمده آن برای برخورداری بیماران کرونایی به بیمارستان اهدا شده تاکنون مورد استفاده قرار نگرفته و یا در بخشهای غیر مرتبطی مورد استفاده قرار گرفته است.
وی در ادامه با اشاره به کمبود نیروی انسانی در بیمارستان مهاباد گفته است این مساله باعث کاهش ارائه خدمات به بیمارن شده و در برخی مواقع امکان ارائه خدمات به چند بیمار بدلیل کمبود پرستار با مشکل روبرو میشود.
در مجموع بیشتر بیماران کرونایی از فرسودگی بیش از اندازه اتاقهای بیمارستان و تجهیزات درون آن گلایهمند هستند و بر همین اساس عملکرد دانشگاه علوم پزشکی و مدیریت شبکه بهداشت و درمان شهرستان را بسیار ضعیف توصیف کردهاند.
تقدیر از زحمات بی شائبه پرستاران علیرغم کمبود امکانات و ملزومات و انتقاد از دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بدلیل شانه خالی کردن از مسوولیت تأمین ملزومات پزشکی و همچنین عدم مدیریت دقیق و مطالبه گر شبکه بهداشت و درمان مهاباد برای جذب امکانات و ملزومات از دانشگاه علوم پزشکی ارومیه از انتقادهای مشترک چند بیمار کرونایی در بیمارستان مهاباد بود.
یکی از پرستاران بیمارستان مهاباد نیز در همین رابطه از عدم برخورداری از امکانات و ملزومات کافی انتقاد کرده و گفته است: لباسهای بیمارستانی و ملزومات به اندازه کافی و بصورت استاندارد در اختیار پرستاران قرار نمیگیرد و پرستاران مجبورند شخصا اقدام به تهیه و خرید لباس و ماسک و سایر تجهیزات نماید و یا برخلاف استانداردهای ایمنی مدت زمان بیشتری از لباسها استفاده نمایند.
وی همچنین از برخورد نامناسب و سلیقهای مدیریت با پرستاران منتقد در بیمارستان مهاباد انتقاد کرده و گفته است: انتقال به بخشهای دیگر و محرومیت بیشتر پاسخ مدیریت به افراد منتقد است و سختی کار را برای پرستاران دوچندان کرده است.