تاريخ: ۱۳۹۹ سه شنبه ۲۳ ارديبهشت ساعت ۱۱:۲۲ بازدید: 1722      نظرات: 0      کد مطلب: 14747

چند راه‌حل کاربردی برای افرادی که خواب‌شان سنگین است



به گزارش هاژه به نقل از the healthy، کارهایی که قبل از خواب انجام می‌دهید بر قدرت مغز اثر می‌گذارد و این گونه شما انتخاب می‌کنید که خوابی عمیق  و سنگین داشته باشید یا  خوابی سبک و هوشیار.

هوشیار خوابی با بد خوابی فرق می‌کند و بیشتر افرادی که برای به خواب رفتن مشکلی ندارند برای هوشیار خوابیدن مشکل دارند. اصطلاحا این گونه افراد را خواب سنگین می‌نامند. اگر نشانه‌های زیر را دارید شما خواب سنگین هستید و مطمئنا همیشه از برنامه‌ها عقب می‌مانید:

الف) با یک‌بار زنگ بیداری، بیدار نمی‌شوید و همیشه با فاصله‌ی ۵ دقیقه چند زنگ بیداری کوک می‌کنید.

ب) برای بیدار کردن‌تان، نیاز به لمس و تکان دادن شما است.

پ) در هنگام خواب حساسیتی به صداها و نور ندارید.

ث) برای هوشیار شدن نیاز به زمان بیشتری از حد معمول ۵ دقیقه‌ای دارید.
 
اگر این علایم را در خود دارید، پس لازم است مطالب زیر را بخوانید.

 

۱. تغییر زنگ بیداری:
شما هر زنگ بیداری‌ای که انتخاب کنید بعد از مدتی ذهن به آن عادت می‌کند و دیگر آن موزیک اثر هوشیارسازی بر شما ندارد. علاوه بر اینکه از آن زنگ بیداری متنفر می‌شوید کارکرد مفیدی هم برای شما دیگر نخواهید داشت. بهتر است برای از بین بردن این عادت‌ هر هفته زنگ بیداری خود را عوض کنید. از زنگ‌هایی استفاده کنید که ذهن را مشغول می‌کنند و خواب را از سر شما می‌پراند.

۲. اسانس‌های خاطره‌انگیز: بر اساس تحقیقات منتشر شده در ساینس، استشمام بوی سیب و گل رز باعث افزایش قدرت هوش می‌شود و به این ترتیب مغز به خواب عمیق نمی‌رود. توصیه می‌شود قبل از خواب سیب یا گل بو کنید. اگر طبیعی این بوها را در اختیار ندارید می‌توانید اسانس آنها را تهیه کنید.

۳. غذا خوردن شبانه: به طور عادی باید ۲ ساعت قبل از خواب شام بخورید. پس از غذا خوردن دیر وقت یا وعده‌های غذایی شبانه دوری کنید و بدن خود را از حالت ریلکس خارج نکنید.

۴. مطالعه قبل از خواب: مطالعه‌ی قبل خواب باعث می‌شود مغز درگیر داده‌های جدید باشد و حول پردازش آنها فعالیت کند. به همین دلیل توصیه می‌شود قبل از خواب درس‌های سخت مانند ریاضی، فیزیک و شیمی بخوانید. پس مطالعه‌ی کتاب‌های دلخواه، مغز نیمه هوشیار باقی می‌ماند و بیدار شدن صبح برایش سخت نخواهد بود.

۵. به رویاهایتان فکر کنید: رویاپردازی خلاقیت مغز را افرایش می‌دهد و به این ترتیب دیگر در خواب کامل فرو نمی‌رود. پس بیدار شدن در این شرایط نیز راحت‌تر است.

۶. در طول روز چرت بزنید: بهتر است قبل از ناهار چرت بزنید. چرت زدن قبل از نهار را خواب قیلوله می‌نامند و بسیار برای بدن مفید است. برعکس چرت زدن بعد از ناهار برای بدن ضرر دارد.

۷. بیشتر خوابیدن بیشتر ضرر می‌رساند: اغلب افراد فکر می‌کنند هر چه بیشتر بخوابند برای سلامتی‌شان مفیدتر است. دکتر گراندر، تحقیقاتی در این باره انجام داد که در مجله‌ی سالمندان آمریکا در سال ۲۰۱۴ به چاپ رسید، او در این پژوهش به این نتیجه می‌رسد که خوابیدن ۹ یا ۱۰ ساعته به بدن ضرر می‌رساند. ساعت طبیعی و مفید برای خواب ۸ ساعت است.

منبع:thehealthy.com




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد