تاريخ: ۱۳۹۹ چهارشنبه ۳ ارديبهشت ساعت ۱۱:۴ بازدید: 1538      نظرات: 2      کد مطلب: 14552

کودکان و کرونا

عزیز لاچینی(دکترای روانشناسی بالینی
روان درمانگر و مدرس آموزش خانواده)


 

صحبت در باره کرونا

کودکان توجه زیادی به نحوه صحبت کردن بزرگسالان در مورد ویروس کرونا دارند..منبع درک کودکان از اتفاقات و نحوه تفسیر و برداشت آنها بزرگسالان و والدینشان هستند. اگر آشفته باشیم و اضطراب و ترس داشته باشیم این را به کودکان نیز منتقل میکنیم . کودکان همچنین تجربه چندانی برای درک موضوعی مانند کوید-19 را ندارند. «آن‌ها واقعاً به بزرگسالان نیاز دارند تا اطلاعات را برای آنها تفسیر کنند. «بدانید که بچه‌ها اغلب به صحبت‌های بزرگسالان گوش می‌کنند، حتی زمانی که این گونه به نظر نمی رسد.» «بهترین کار این است که مستقیماً با خود آنها صحبت کنند و تا آنجا که می‌توانند آرامش داشته باشید وبه آنها قوت قلب بدهند.»

بیان متناسب حقایق

حقایق دقیق و متناسب با سن کودکان را درباره ویروس کرونا ارائه دهید «بزرگسالان می‌توانند بگویند که بیشتر کودکان  بر اثر گرفتن این ویروس فقط اندکی بیمار می شوند. این جملات به آنها کمک می‌کند تا کمتر دچار اضطراب شوند. همچنین بزرگسالان به زبان و در حد فهم کودکان برایشان توضیح دهند که در خانه می‌مانیم تا مانع از انتشار میکروب‌ها شویم.

محدودیت ها و بسته شدن مدارس

کمک کنید کودکان با اضطراب ناشی از بسته شدن مدارس کنار بیایند. ماندن در خانه و عدم برقراری ارتباط اجتماعی احتمالاً برای کودکان در هر سنی استرس‌زا خواهد بود، حفظ یک برنامه زمانی (مانند انجام تکالیف مدرسه هنگام صبح، بیرون رفتن بعد از ناهار) می‌تواند به کودکان و بزرگسالان کمک کند تا احساس کنند شرایط بیشتر قابل پیش‌بینی است. والدین از کودکان و نوجوانان بخواهند تا درباره احساسات خود نسبت به جدایی از دوستانشان صحبت کنند و به آنها کمک کنند تا از طریق دیدارهای مجازی، تماس‌ تلفنی یا حتی نوشتن نامه، برای حفظ روابط شان برنامه ریزی کنند. علاوه بر این،‌ بزرگسالان می‌توانند برایشان توضیح دهند که این اختلال گرچه دشوار است، اما موقتی است. بزرگترها می‌توانند به بچه‌ها بگویند که همه این تغییرات،‌ از جمله تعطیلی مدارس، برای جلوگیری از انتشار ویروس و جلوگیری از ابتلای افراد بیشتر به این بیماری صورت می گیرد. به منظور کاهش اضطراب، کودکان را کمتر در معرض اخبار و رسانه‌های اجتماعی قرار دهند. «والدین باید بر استفاده فرزندانشان از رسانه‌های اجتماعی نظارت کنند، قانون بگذارند و مطمئن شوند که کودکان و نوجوانان بخصوص شب هنگام از گوشی و سایر دستگاه های ارتباطی شان استفاده نمی‌کنند».

اضطراب و ترس از کرونا در کودکان

برای کمک به کاهش اضطراب ناشی از ویروس کرونا، با کودکان صحبت کنید«این فرصتی است که به کودکان کمک شود تا یاد بگیرند وقتی در مورد مسائل احساس نگرانی می‌کنند، باید با دیگران صحبت کنند». شما می‌توانید به کودک بگویید «وقتی احساس اضطراب می‌کنی، در مورد آن با بزرگترها صحبت کن، زیرا آنها غالباً می‌توانند به تو کمک کنند.» کودکان ممکن است به روش‌های متفاوتی به استرس پاسخ دهند. کودکان ممکن است بدرفتاری کنند، وابسته‌تر شوند، گیج شوند،‌ عصبی و پرتکاپو شوند، سخت‌گیرتر شوند، بدخلق یا زودرنج شوند. .» «بچه‌ها به بزرگسالان نیاز دارند تا به آنها در درک و بیان احساساتشان به شیوه سالم کمک کنند.» درباره همه احساساتی که یک کودک ممکن است داشته باشد صحبت کنند. مهم است که بزرگسالان به کودکان کمک کنند تا راهی برای غلبه بر احساساتشان پیدا کنند. در اینجا چند ایده ذکر شده است:

  • با یک بزرگسال مورد اعتماد صحبت کنند
  • نفس عمیق بکشند
  • نقاشی کنند 
  • در مورد احساسات شان داستان بنویسند
  • حواسشان  را موقتا از موضوع ناراحت کننده پرت کنند

اطمینان و امید

به کودکانتان بگویید بزرگسالان در حال تلاش هستند تا آسیبی به آنها وارد نشود. .«مهم است کودکان بدانند که افراد بزرگسال بسیاری سخت در تلاش هستند تا اطمینان یابند که این بیماری افراد زیادی را بیمار نکند.» «می‌توانیم به آنها بگوییم که افراد واقعاً باهوشی در این زمینه سخت در حال تلاش هستند، و مدارس بسته شده چون بزرگسالان این تصمیم را گرفتند تا از همه محافظت شود.»  

 

عادات بهداشتی صحیح

برای بزرگسالان، انجام صحیح مسائل بهداشتی و الگوسازی صحیح آن برای کودکان، مانند شستشوی مداوم دست‌ها، بهترین راه برای واداشتن کودکان به انجام آن است.«بزرگسالان می‌توانند به کودکان بگویند که مثلاً می‌خواهم دست‌هایم را بشویم و می‌خواهم آهنگ الفبا را بخوانم». یا بزرگسالان می‌توانند بگویند «وای، بینی‌ام را لمس کردم. باید بروم دست‌هایم را بشویم».لازم است که این عادتهای بهداشتی پایدار و همیشگی باشد و بزرگتر های هم رعایت کنند زیرا برای کودکان الگوی رفتاری مهمتر از نصیحت است و به کودکان یادآوری شود که پس از بازی بیرون از منزل یا پیش از صرف غذا دست‌هایشان را با آب گرم و صابون بشویند و سعی کنند چشم‌ها، بینی و دهان خود را لمس نکنند.

کودکان مریض و نیازمند مراقبت پزشکی

اگر کودکی جهت دریافت خدمات مراقبتی به بیمارستان مراجعه کرد، به او یادآوری کنید که پزشکان و پرستاران کارشان را خوب بلد هستند.«والدین و کارکنان می‌توانند به کودکان یادآوری کنند که تمام کارکنان بیمارستان،آموزش‌های مربوط به مقابله با شرایطی مانند این را پشت سر گذاشته‌اند و می‌دانند چگونه از کودکان مراقبت کنند.» «کارکنان ما دارای تجربه بسیار زیادی در زمینه مراقبت از افراد هستند. ما می‌توانیم به کودکان بگوییم که برای درمان برنامه داریم و می‌دانیم باید چه اقداماتی را انجام دهیم.»

از خودتان هم مراقبت کنید

«بزرگسالان هم باید در این دوران استرس‌زا مراقب خودشان باشند.»   «ممکن است برخی بزرگسالان در مورد خود یا خانواده‌هایشان نگرانی‌های خاصی داشته باشند.» لازم است که بزرگسالان به سلامت احساسات خودشان هم اهمیت بدهند تا بتوانند از کودکان شان بهتر پشتیبانی و محافظت کنند.»




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

شادی مولائی ۱۳۹۹/۲/۳
نکتە های بسیار بجا واموزندە ای بود ممنون وخستە نباشید
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

Darya ۱۳۹۹/۲/۳
سلام ..خیلی عالی و آموزنده بود آقای دکتر ..ممنون از اطلاع رسانی عالیتون

نظر خود را براي ما ارسال كنيد